Annons

Bröstförstoring okt 2019 - Plastikakademin - Linköping Johan Thorfinn - Fjäril92

Bild för Fjäril92
Fjäril92

27år, 180cm, 72kg

Bröstförstoring
Konsultation 28/5 Johan Thorfinn, Plastikakademin
Op 25/10 Johan Thorfinn, Plastikakademin
400 cc hp bakom bröstmuskeln
Strl före op:75A
Strl efter op: 75C (?)

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
fredag, 25 oktober, 2019

Imorgon har det gått tre veckor sedan min operation. Jag valde tillslut 425cc, bakom bröstmuskel.

Innan operationen vad jag väldigt orolig. Kunde knappt sova de närmaste veckorna och dagen innan var det ju extra jobbigt. Jag hade fått tid 10:30. Eftersom jag är hungrig av mig valde jag gå upp mitt i natten för mitt sista mål mat. Min man tyckte jag va knäpp. Hehe.

Jag tog ledigt och förmiddagen gick åt till att förbereda inför min hemkomst. Extra täcke och flera kuddar i soffan där jag tänkte sova de första nätterna. Packade med en väska med bok och spypåse men de behövdes aldrig :)

När jag kom till Plastikakademin blev jag direkt mottagen och visad in i omklädningsrummet. Jag fick låsa in allt jag hade med mig i ett skåp och ta på mig deras sjukhusrock med mera.

Sedan fick jag lite mediciner av narkossköterska och fick vänta på Johan. Kanske var det starka mediciner men jag kände mig så lugn. Satt där och läste tidning i säkert 20 min. Sen kom Johan. Fotade och ritade på mig. Jag valde att inte titta på hur det såg ut.

Sen gick de snabbt. Fick följa med narkossköterskan in i operationssalen. Ta på mig hårnät och lägga mig tillrätta. Här blev jag rädd. Lampor och massa människor. Kände mig liten och ensam. Narkossköterskan såg nog det för han stannade och höll mig på armen. Kändes stöttande. Men sen slocknade jag.

Vaknade men var helt borta. Bara låg där och stirrade rakt fram. Mådde illa så fick någon medicin mot det. Blev bättre. Ett otroligt tryck över bröstet. Lite jobbigt att andas.

Fick saft och efter 20-30 min fick jag hjälp att gå från sängen till en fotölj istället. Det kändes som om jag hade ett spännband runt bröstet. Hårt. Fick mackor och kaffe. Alla var så snälla och tog hand om mig. Jag var fortfarande väldigt påverkad av narkosen. Satt bara där och stirrade i två timmar. Tiden gick ändå väldigt fort. Var andra tjejer där som pratade lite om sina ingrepp.

Sen kom äntligen min man för att köra hem mig. På parkeringen släppte all spänning och jag brast ut i gråt. Jag var sååå glad att sa honom och all nervositet hade nog satt sina spår. Var nog också påverkas av narkosen fortfarande ;)

Jag var helt handikappad dag 1-4. Dag 1-3 hade jag inte klarat mig själv hemma. Kunde inte ens öppna kylskåpet. Grät en del och hade ont konstant. Gick på promenader varje dag. Första dagen gick jag nog 200 meter men sen blev de längre och längre :)

Jag satt upp och sov i ca 4 nätter. De dagarna fick jag även sova på dagen för var så trött. Även om jag kanske kunde ha legat ner så var det för stor aparat. Min man fick liksom hålla emot för att jag skulle kunna ligga ner. Sedan trycka upp mig för att komma till sittande. Jag var väldigt ömklig.. när jag kunde börja ta mig upp själv gick det bättre men då kom ryggontet istället. Haha. Låg på golvet ibland eller med en kudde i svanken. Man får va lite uppfinningsrik 😄

Hade ingen matlust i början. Var hungrig men hade svårt för att äta och blev snabbt mätt. Åt en del frukt det var enklare.

När jävulsvecka 1 var över vände det. Allt blev bättre! Fick duscha, kunde sträcka upp armarna, gå med rak rygg och även ligga lite på sidan när skulle sova.

Nu v 3 så har jag jobbat hemifrån. Kan fortfarande inte köra bil exempelvis. Gör ont när växlar.

Jag är sååå nöjd nu efteråt. Visst var det förfärligt de första dagarna. Men det blir bättre ♥️ och är du osäker på strl. Ta den större!! Jag var osäker, tog en större till slut. Men kunde tagit ännu större hehe.

2020, februari 4 - 19:56
mm118890
Bild för mm118890
 Offline
Senast sedd: 5 månader 4 veckor sedan
Brons
Medlem: 2020-01-12 17:56

Grattis till nya bröst! :)

2020, februari 8 - 10:30
lillgrodis
Bild för lillgrodis
 Offline
Senast sedd: 2 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2020-01-15 18:40

Tack för en bra berättelse! :)

2020, februari 18 - 12:38
MiniWall
Bild för MiniWall
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 5 dagar sedan
Silver
Medlem: 2020-02-17 20:11

Kändes det rätt att göra operationen i Linköping eller funderade du någonsin på en klinik någon annanstans ex. Stockholm? Jag bor i Linköping men har hittills tittat på kliniker i Stockholm.

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons