Annons

Bröstförstoring okt 2019 - Proforma Clinic - Stockholm Örjan Gribbe - Z_sandra88

Bild för Z_sandra88
Z_sandra88

Bröstförstoring
Konsultation 16/9 Örjan Gribbe, Proforma
Op 10/10 Örjan Gribbe, Proforma
375 cc hp bakom bröstmuskeln
Strl före op:75A
Strl efter op: 65F eller 70E

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
torsdag, 10 oktober, 2019

Tänkte jag skulle dela med mig av min berättelse eftersom andras berättelser hjälpt mig otroligt mycket. Det är nu dagen efter min operation och jag har varit hemma några timmar.

Kvällen innan såg jag till att renbädda sängen, förbereda matlådor inför kommande dagar, tvättade mig med Descutan och packade. Jag valde att packa så lätt som möjligt och tänkte åka till kliniken i samma kläder jag skulle hem, ett velour set med dragkedja på tröjan för att sedan få på den enkelt. Packade en necessär, choklad och underkläder. Inte så mycket mer.

På morgonen tvättade jag mig återigen med Descutan, fixade sängen med massa kuddar så jag bara kunde lägga mig när jag kom hem, ett glas vatten på nattduksbordet och sedan tog jag pendeln från Uppsala där jag bor direkt in till Södra station.

Jag var på plats vid halv 8 och registrerade mig. Satte mig ner och väntade tills jag skulle bli hänvisad mitt rum. I väntrummet fanns även de som op dagen innan och de såg så pigga och härliga ut, vilket lugnade mig.

Jag fick ett eget rum. Vid kvart i 9 kom Örjan och började rita. Jag skulle egentligen lägga in 350 cc men bestämde mig för att öka till 375 cc. Innan han skulle gå frågade han mig om jag hade några frågor. Jag svarade att jag hade en fråga och undrade när jag skulle op. Om en minut, sa han. Jag blev så chockad och frågade om han skämtade. Nej, om en minut svarade han och gick direkt.

Jag som läst att man kunde få vänta ett tag och bli förvarnad lite innan blev väldigt chockad. För att inte tala om hur chockad jag blev när narkossköterskan kom in direkt efter Örjan med tabletter. Jag frågade om jag fick gå på toa och det skulle jag efter jag tagit tabletterna. När de var tagna följde hon mig till toaletten och sedan var det direkt in i op salen där det vara 3-4 sköterskor.

Jag var som sagt väldigt nervös inför sövningen då jag aldrig tidigare blivit sövd. De kändes lite stressade allihop och jag skulle snabbt upp på op bordet, armarna ut åt sidorna och de satte infart. Jag fick panik. Ställde massa frågor som kommer jag ha ont när jag vaknar, kan man vakna under pågående op osv. Jag nämnde även att jag var nervös och helst bara ville ställa mig upp och gå. De sade bara att det är vanligt att känna så. Jag fick panik helt enkelt men sköterskorna bara körde på. Såhär i efterhand bra för annars hade jag faktiskt gått därifrån.

Så började jag känna en lätt fylla och minns att jag sa något i stil med, ok nu händer det och sedan kom syrgasmasken och jag började gråta lite men somnade samtidigt direkt. När jag vaknade hade jag SJUKT ont. Det jag verkligen varit rädd för och som de sa att jag inte skulle ha. Jag hade verkligen superont. Jag ropade lite lätt på sköterskan och nämnde att jag hade ont men hon var lite nonchalant gällande det. Efter någon minut tillkallade jag henne på nytt och nämnde att jag verkligen hade ont. Då fick jag morfin.

Låg kvar på uppvalet en liten stund, grät lite över smärtan och blev sedan följd till mitt rum. Fick kaffe och smörgås direkt. Här var klockan ca 11:45. Det tog ca en halvtimme innan morfinet tagit bort det mesta av smärtan och sedan mådde jag prima. Jag blev piggare och piggare men sov om vartannat. När jag bestämde mig för att sova blev jag verkligen supertrött och när jag bestämde mig för att vara uppe var jag jättepigg.

Min bästa kompis hälsade på mig vid 16:30 och när hon gick sov jag lite till. Jag var stel kring brösten men ingen påtaglig smärta än. Förrän vid 19 tiden när jag bad om Alvedon och mat. Nattsköterskan var helt underbar. SÅ fin och mjuk. Alvedon kunde jag få vid 20 tyckte hon. Jag måste säga att jag tycker att Alvedonet smärtlindrat bättre än morfinet.

Efter middagen tänkte jag sova och råkade slå i tallriken varvid mina reflexer svarade blixtsnabbt och min högra arm fångade upp tallriken i en hastig rörelse. Knäppte till i bröstet och jag fick direkt ett blodtrycksfall. Larmade sköterskan som lugnade mig och sa att det inte är någon fara. Bad om stark smärtlindring inför natten och fick morfin samt alvedon att ta under natten.

Jag sov ganska ok ändå. Vaknade några gånger men fick ändå mycket sömn. Tog alvedon vid 3 på natten. Vakande strax innan 6 och vi skulle ju alla bli väckta då så jag klev upp. Sedan kom sköterskan, tog bort de vita förbanden, vi kollade på brösten som är HELT perfekta. Exakt så som jag vill ha dem!! Hon visade mig även strecthövningarna som jag är noga med att göra någon gång i timmen. Jag lovar, smärtan minskar avsevärt när man gjort dem. GÖR ERA ÖVNINGAR.

Sedan åt jag frukost, klädde om, packade och mamma hämtade mig kring 7:45. VI åkte direkt till apoteket. När jag kom hem lade jag mig i sängen och har sovit till och från. Nu har jag precis ätit lunch och tänkte ta en promenad.

Har inte så ont. Mest spänt över brösten men de är SÅ fina och perfekt. Ska bli så spännande att se slutresultatet.

Jag fortsätter hålla er uppdaterade. Är ju bara dag 2 än så länge. Har läst att dag 3-4 är värst så får se hur jag mår imorgon.

2019, oktober 11 - 14:37
Z_sandra88
Bild för Z_sandra88
 Offline
Senast sedd: 3 månader 5 dagar sedan
Brons
Medlem: 2019-10-11 13:29

Jag måste tillägga att om jag står upp lite för länge och gör stretchövningarna så får jag blodtrycksfall. Så ta hand om er, ha en säng eller stol nära till hands. Alt stretcha även sittande :-)

2019, oktober 14 - 12:01
Amalgam10
Bild för Amalgam10
 Offline
Senast sedd: 5 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2019-07-20 00:51

Va kul att läsa. Själv blev jag opererad dagen innan dig, av Örjan också. Han och alla andra på kliniken är verkligen så fantastiska! Jag upplevde tiden precis innan jag blev sövd, väldigt lugn och bra. Vaknade i ett lyckorus och hade inte så värst ont. Däremot har jag haft så sjukt ont här hemma. Har vart sängliggandes sedan i torsdags då jag kom hem. Har vart tvungen att ta de starka tabletterna annars har smärtan vart jobbig. Jag gjorde både ett lyft, förminskning och implantat. Operationen tog drygt 3 timmar. Ligger än idag mycket och vilar. Kan vara uppe ca 2h varje dag.
Hur mår du nu?

2019, oktober 15 - 14:36
Z_sandra88
Bild för Z_sandra88
 Offline
Senast sedd: 3 månader 5 dagar sedan
Brons
Medlem: 2019-10-11 13:29

Så kul att du hade en fin upplevelse :-)

Wow vilken operation du gjort! Stort ingrepp. Jag lade ju bara in implantat och har mått exemplariskt sedan jag kom hem. Jag har varit väldigt pigg och ändå aktiv när jag väl varit vaken, lagat mat, kunnat ta ngn promenad etc. Varvat med detta har jag sovit och då fått bra sömn. Den fjärde dagen duschade jag och det gick bra. Är hyfsat rörlig i armarna. Det svåra var att duscha så att ingen tvål skulle hamna på tejpen.

Dag 5 och idag dag 6 är smärtan lite större och som värst i vänstra bröstet. Jag har försökt dra ner på smärtstillandet men får se mig besegrad och fortsätta ligga på max. Bröstvårtorna är överkänsliga och värst av allt har ändå varit ryggärken. Det är den som väcker mig om nätterna. Jag har de två senaste nätterna börjat sova plant men det funkar bara några timmar. Sedan måste jag upp, stretcha skuldran och sätta mig upprätt i sängen och sova.

Det som är värst idag är huvudvärk och illamående. Brösten fortfarande svullna men jag uppfattar de som mer mjuka. Jag tar en bild varje dag och brösten ser nästan lite fylligare ut idag än tidigare, trots att svullnaden gått ner litegrann. Dag 8 går jag tillbaka till jobbet (kontor) och får se hur det går. Jag är fortfarande supernöjd med mina bröst, form och storlek är perfekt.

Hoppas du snart känner dig bättre och att du snart kan vara mer och mer aktiv. Är du nöjd så långt med dina bröst?

Annons
2019, oktober 23 - 21:55
MomaMe
Bild för MomaMe
 Offline
Senast sedd: 2 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2019-10-21 22:49

Grattis tjejer till era operationer! Nu är ni på andra sidan :) Jag har tid för op 5e dec på Proforma, spännande.. Hur mår ni idag? Jobbar ni igen? Fick ni smärtstillande från kliniken för en vecka eller för kortare tid?Tack på förhand :-)

2019, oktober 27 - 19:25
Lilltösa
Bild för Lilltösa
 Offline
Senast sedd: 1 månad 2 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-04-06 18:36

Jag opererade mig också den 10/10 på Proforma och hade en toppen upplevelse. Jag fick dock vänta kanske 1,5 timmar från att jag hade tid tills jag opererades så det var skönt.
Kanske du fick komma in direkt för att du hade "morgontid"...
Håller med om att nattsköterskan va underbar :-)

2019, oktober 28 - 19:54
Z_sandra88
Bild för Z_sandra88
 Offline
Senast sedd: 3 månader 5 dagar sedan
Brons
Medlem: 2019-10-11 13:29

Kul Moma Me. Du har verkligen en häftig upplevelse att se fram emot. I torsdags den 24/10 hade jag mitt återbesök och fick hålla tillbaka tårarna eftersom op-dagen kom tillbaka i tankarna och jag tänkte bara på hur otroligt nöjd jag är med mina bröst och vilken tur jag ändå haft med utseende och att smärtan varit hanterbar.

Idag mår jag väldigt bra. Så bra att det är lätt att glömma bort att man faktiskt op för 2,5 vecka sedan. Lite ont idag då jag varit mer aktiv än vanligt under helgen eftersom jag inte längre känner smärta. Note to self är att fortfarande vara lugn, annars kommer bakslag.

Jag fick Alvedon och en starkare smärtstillande om 20 tabletter vid behov. Dessa åt jag ändå regelbundet och efter en vecka, dagen innan jag skulle tillbaka till jobbet mailade jag Örjan för rådfrågan. Jag nämnde att jag var osäker på om jag skulle chansa på att gå tillbaka till jobbet då brösten svullnar upp så fort jag rör mig utanför lgh. Då svarade han att han tycker jag ska testa att gå till jobbet, samt skrev ut fler smärtstillande.

Jag har fått vara lite groggy på jobbet men mina kollegor vet vad jag gjort så det gick ändå superbra. Jag kan ta lite alvedon om jag någon dag känner att det kan smärta lite men man är nog mer nojig när det gör ont lite då och då än ibörjan när det spände konstant. Så de senaste dagarna har jag ändå klarat mig väldigt bra utan smärtstillande.

Annons
2019, oktober 28 - 19:55
Z_sandra88
Bild för Z_sandra88
 Offline
Senast sedd: 3 månader 5 dagar sedan
Brons
Medlem: 2019-10-11 13:29

Lilltösa, ja då hann du verkligen ställa dig in mentalt :-) Idag kan jag nästan bli ledsen över att jag inte hann ta farväl av mina små bröst haha. Det gick så snabbt allt.

Hur mår du idag? Är du nöjd?

2019, oktober 28 - 20:05
Lilltösa
Bild för Lilltösa
 Offline
Senast sedd: 1 månad 2 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-04-06 18:36

Z_sandra88
Jag mår fint, glömmer ibland bort att det inte var så länge sen vi opererade oss. Men blir varse om det när jag tex ska lyfta ner något som står högt, gör en snabb sidorörelse eller liknande.

Jag är nöjd, lite otålig på att brösten ska mjukna och sjunka lite till, men det är ju bara att ge det tid.

Hur känns det själv med allt?

2019, november 2 - 18:45
Z_sandra88
Bild för Z_sandra88
 Offline
Senast sedd: 3 månader 5 dagar sedan
Brons
Medlem: 2019-10-11 13:29

Lilltösa: Samma här!! Nu när det inte gör ont längre är man lite kaxig ändå men påminns då och då om att man inte läkt färdigt.

Det har känts väldigt väldigt bra. Men just nu känner jag att mitt högra bröst är mer svullet/större än det vänstra. Mitt vänstra bröst är mer ut i armhålan än det högra men Örjan nämnde för mig innan op att det kan jag få räkna med eftersom jag valde lägga i lite mer (gick från 350-375 cc) och mitt vänstra bröst är bredare än mitt högra.

Jag har även mer ont i det vänstra. Ibland på väg hem från jobbet när jag sitter på tåget kommer en sådan sjuk smärta och jag tror det är nervtrådarna alla nämner som ska hitta tillbaka till varandra. Det är sjukt vad ont det gör. Svårt att dölja smärtan för andra.

I övrigt, fortfarande SÅ nöjd. Så fina bröst och jag ser fram emot att de ska sjunka lite till, bli mjukare etc. Ärren är oxå otroligt fina. Jag har börjat sova lite på sidan också :-) Nöjd nöjd nöjd.

Annons
2020, januari 27 - 19:20
joja
Bild för joja
 Offline
Senast sedd: 2 månader 3 veckor sedan
Brons
Medlem: 2020-01-12 22:46

Jag har operation bokad i mitten hos februari hos Örjan och det är så intressant att läsa om era erfarenheter - har ni räknat med ca en vecka borta från jobbet? jag har väldigt sitllasittande jobb och fick känslan vid konsultationen att jag nästan skulle kunna räkna med att vara tillbaka på jobbet inom 4-5 dagar, är det för optimistiskt?

2020, februari 4 - 19:58
mm118890
Bild för mm118890
 Offline
Senast sedd: 4 månader 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2020-01-12 17:56

Grattis till nya bröst! :)

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons