Annons

Bröstförstoring sep 2018 - Hermelinen Specialistvård - Luleå Anonym (Läkare) - Dragonfly

Bild för Dragonfly
Dragonfly

32 år, 171 cm, 74 kg
22/8 -18 Konsultation S A Jensen @ Art Clinic / Hermelinen
27/9 -18 Operation S A Jensen @ Art Clinic / Hermelinen 600cc Mentor Siltex Round HP delvis bakom bröstmuskeln
Storlek före op: 75 C/D
Storlek efter op: ???

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
torsdag, 27 september, 2018

Igår gjorde jag äntligen min efterlängtade bröstförstoring och tänkte dela med mig av mina upplevelser :)

Att fixa brösten var något jag funderat på i några år nu och i somras bokade jag tid för konsultation på Hermelinen Estetik. Valet föll på denna klinik i första hand eftersom jag bor i närheten vilket känns praktiskt när man ska på återbesök eller om det uppstår några komplikationer, samt att jag har flera bekanta som opererade sig där och är mycket nöjda.

Den 22a augusti var jag på konsultation hos Svein Artur Jensen som jag upplevde som mycket kunnig och vettig, och som bonus jättetrevlig och lättsam. Det kändes superbra verkligen, all nervositet bara försvann. Vi pratade länge om mina önskemål och tankar kring bröstförstoring och jag fick prova ut några storlekar. Svein visade många före- och efterbilder på förstoringarna som har utfört tidigare, svarade på mina frågor och förklarade mycket ingående hur min operation kommer gå till. Vi kom fram till 550-600cc hög profil med texturerad yta som skulle placeras delvis bakom bröstmuskeln. Märket på implantaten skulle såklart vara Mentor då det känns pålitligt och tryggt för min del. Min sambo följde med på konsultationen som smakråd och ett par extra öron ifall jag skulle missa något viktigt. Han fick också en bra känsla av kirurgen och kliniken. Jag bokade tid för operation och fick med mig betalningsinstruktioner samt all annan nödvändig info om förberedelser inför operationen och om tiden efteråt.

Jag sjukskrev mig på jobbet från och med operationsdagen och två veckor framåt och tog även ut en veckas semester så jag blir hemma totalt i tre veckor för att läka ordentligt :) Dagen innan operationen skrubbade jag hela mig med Descutan i två omgångar innan jag gick och la mig. Jag trodde att jag skulle ha jättesvårt att somna pga pirret i magen men jag däckade direkt för efter att ha jobbat hela dagen spenderade jag nästan hela min kväll i köket med att fixa matlådor till mig och sambon för ca en vecka framåt så jag slipper laga mat som nyopererad.

Den 27e september var det äntligen dags!!! Lättare frukost ca 8 timmar innan operationen. Dusch med Descutan x2 innan jag åkte till kliniken. Hade tid för operation kl.14:30 och skulle infinna mig på kliniken ca en timme innan. Efter att bytt om till en operationsskjorta fick jag träffa narkosläkaren som gick igenom min eventuell medicinering och sjukdom för att dubbelkolla att min hälsodeklaration stämde. Han satte in en kanyl på min hand och jag fick smärtstillande medicin + medicin mot illamående. Sen kom Svein in och skulle rita på mig samt prata om operationen och dubbelkolla allt vi tidigare kommit överens om .Han sa då att han hade tre möjligheter för mig och de var 550cc, 600cc och även 650cc. Jag ville förlita mig på honom och sa att vi tar det som får plats på bästa sätt, det ser han ju när han opererar. Det blev slutligen 600cc.

Jag vaknade i min säng på avdelningen efter vad som kändes som en sekund från då de sövt ner mig :D Jag var ytterst lite öm i de övre bröstmusklerna. Hade bandage runt brösten och nån sorts stoppning mellan brösten. Jag blev jättekissnödig och tog ner grinden på sängen och började rulla min droppställning mot toaletten när det rusade in två sköterskor i rummet och utbrast "Nej nej nej! Vad gör du uppe?!. Vi gav dig uppvak för två minuter sen!!!" Haha! Nog gick det fint ändå. Jag kände mig pigg och hade inte speciellt ont. Däremot blev jag väldigt darrig när jag la mig igen, tydligen en biverkning av narkosen, jag fick medicin mot detta direkt. Och fick också på mig en sportBH. Vilade lite på avdelningen, drack mycket vatten eftersom jag druckit bara två glas under förmiddagen innan operationen som det stod i instruktonerna. Åt min matlåda och skickade meddelanden till alla oroliga vänner och familjen. Det var mycket trevlig personal på avdelningen som kollade ofta till mig och hjälpte mig med att värma mat och fylla på vatten och gjorde allt möjligt.

Jag fick lämna kliniken redan 1,5 timme efter att min operation blivit klar och jag träffat min kirurg igen. Jag mådde bra och var väldigt pigg. Det gick bra att ta på mig kläder och skor och åka bil hem. Jag fick med mig smärtstillande och hemgångsråd innan jag åkte hem. Jag tog det lugnt resten av kvällen, hittade en bra sittställning där det stramade åt som minst i brösten och kollade på serier osv. Jag hade lite svårt att hitta ett bra liggläge när jag väl skulle sova. La jag mig för platt liksom då kom det ett obehagligt tryck över brösten. Det slutade med att jag halvsatt/halvlåg med massa kuddar under hela ryggen. Vaknade imorse lite mer öm och med mer smärta, inte så konstigt då effekten av smärtlindringen avtagit. Känns så bra det kan göra nu en stund efter att jag tagit mina värktabletter. Jag har hittat nu några bra sätt för att använda armarna och resten av kroppen så att jag inte engagerar bröstmusklerna så jag känner mig inte speciellt handikappad trots allt :)

På torsdag 4/10 ska jag på återbesök och borttagning av bandage. Får givetvis inte duscha hela kroppen fram till dess :/ Får bli en lösning med att duscha underkroppen och "raggarduscha" med våtservetter eller blöta små handdukar upptill. Håret tänkte jag få tvättat hos min frisör.

Nu längtar jag som bara den till bandaget åker av och jag får se mina nya bröst!!!

2019, februari 1 - 12:22
Hopp
Bild för Hopp
 Offline
Senast sedd: 2 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2013-09-05 10:20

Så kul att läsa. Har tid 14/2 hos Svein.
Lite nervös.
Han tyckte jag skulle ha anatomiska implantat men på de man läser som han opat har han satt runda. Gör mig lite förbryllad 😂

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons

Welcome!

It looks like you're using an ad blocker. That's okay. Who doesn't?

But without advertising-income, we can't keep making this site awesome.

I understand, I have disabled my ad blocker. Let me in!