Annons

Bröstförstoring sep 2018 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - Lilltutten

Bild för Lilltutten
Lilltutten

32år, 167 cm, 65 kg
Bröstförstoring
Konsultation: 2018-07-31 (Patrik Höijer - Nordiska Kliniken, Stockholm)
Op: 2018-09-24 (Patrik Höijer - Nordiska Kliniken, Stockholm)
Implantat: Motiva Round Full 500cc, bakom muskeln
Strl före op: liten 75B
Strl efter op: 75E/F

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
måndag, 24 september, 2018

Sov superbra natten innan operation. Pojkvännen tog med mig på bio och middag så att jag fick tänka på annat. Genomförde första Descutan-duschen.
Sen kom vi i säng rätt så sent så jag va helt utmattad och sov nog bra pga det.

Vaknade upp tidigt, tog en sista frukost och gick tillbaka till sängen. Kände mig lugn.

Gick upp lite senare igen. Tog andra Descutan-duschen. Körde med både en hårklädda och en kam i samma tvätt så att jag kunde ha håret uppsatt. Har sällan utsläpp hår.

Kl 12 hämtade pojkvännen mig och vi åkte till kliniken för "inskrivning".
Fick komma till omklädningsrummet och ta av allt utom trosor och sedan hänga på mig morgonrock och tofflor och så den fina operationsmössan. Sjuksyster Moa kom in och gav mig tabletter (olika förebyggande smärtstillande och lugnande tabletter). Pojkvännen fick en kexchoklad ;)

Efter en stund kom Patrik och hämtade mig - det va dags att rita på kroppen. Vi pratade först om implantatet och gick igenom vad vi tidigare diskuterat och gjorde inte heller några ändringar. När han va klar med sitt så kom Ove - narkosläkaren - och gick igenom sövningen med mej.
Sen va det dags att säga adjö till pojkvännen och gå in till op-salen. Där fick jag lägga mig och Ove gick än en gång igenom sövningen med mej samtidigt som han gjorde allt - satte infart i armvecket, trädde på en blodtrycksmätare osv. "Nu börjar jag spruta in lugnande, första steget i sövningen".
Jag frågade hur lång tid ifrån själva op vi va och fick till svar att "ja, inom 20sek ungefär kommer du sova". Sen kom han med syrgasmasken framför näsan och jag ombads andas normalt, började känna stickande känsla i ansiktet och synen blev allt mer suddig...

*****

Jag vaknade till - hörde röster omkring mej och insåg att op va klar. Det kom in en sköterska till mej och jag frågade va klockan va.15:40 fick jag till svar - vilket betyder att det enbart va drygt en timme sedan som Ove tog mig med till op-salen.
Sköterskan fick nyckeln till mitt skåp och hämtade min mobil så att jag kunde kontakta pojkvännen och övriga familjen och sa att jag va vaken.

Allt hade gått bra. Jag fick smärtstillande, snabbverkande, men efter en stund kom de med mer då jag inte tyckte det hjälpte. Gjorde egentligen inte ont, va mer en tryckande känsla över bröstet. Konstant påkopplade muskler typ.

Fick en bricka med smaskigt att äta - smoothie, kaffe/te, yoghurt med färska bär och müsli och så en macka, Tryckte i mej allt.

Fick info om de mediciner jag hämtat ut, hur de ska tas osv. De både berättade och jag fick en utskriven lapp med info - kändes bra för jag va inte riktigt med i huvudet ännu.

Fick mycket att dricka för att bli kissnödig. När sköterskorna sett att jag kunde kissa fick jag kontakta sambon igen och säga att jag va redo för hemgång.

Fick en sista omgång smärtstillande och sambon kom och hämtade mig. Hjälpte mig byta om och sedan gick vi till bilen.

Bilresan som endast va ca 20min va inte kul - jag började må illa. Kräktes aldrig dock.

Kom hem, åt lite yoghurt, tog mina första tabletter och gick sen till sängen igen. Sov hela första natten (utom en kort stund då jag gick för att ta alvedon). Helt utan problem.

*****

Enda jag är lite missnöjd med är att jag fick åka hem så snabbt. Va inte alls redo i huvudet att åka hem. Fast samtidigt vet jag inte om det gjort nån skillnad om jag varit kvar. Men upplevde bara att jag gärna legat kvar en sväng till.
Kan iofs ha att göra med att man inte va med i huvudet riktigt. Fortfarande påverkad av narkosen osv. En trygghet att bara ligga kvar i sängen med folk runt omkring som kollade till en då och då :)

I övrigt har allt gått bra! :)

2018, november 13 - 21:56
Madz
Bild för Madz
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 1 dag sedan
Silver
Medlem: 2018-11-04 14:05

Ska op mig hos Patrik i januari. Tack för att du delade med dig! Är så himla nervös men känns tryggt för jag har läst så mycket positivt om honom!

2019, september 1 - 21:26
Ocr123
Bild för Ocr123
 Offline
Senast sedd: 1 månad 4 veckor sedan
Silver
Medlem: 2019-06-13 21:09

Tack för att du delade med dig 0:)

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons