Annons

Bröstförstoring sep 2019 - Annan sjukvårdsinrättning Joakim Athlin - BunnyHop

Bild för BunnyHop
BunnyHop

19år, 162 cm, 62 kg
Bröstförstoring
Konsultation 26/8 Joakim Athlin, Gävledalakliniken
Op 16/9 Joakim Athlin, Gävledalakliniken
300cc och 200cc mentor bakom bröstmuskeln
Strl före op: Ena bröstet 70A, andra 70B
Strl efter op: ??? Hoppas på C/D

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
måndag, 16 september, 2019

Idag är det drygt 1 vecka sedan jag opererade brösten hos läkare Joakim Athlin. Jag gjorde bröstförstoring med olika stora implantat, 300cc och 200cc bakom muskeln, för att korrigera asymmetri. Detta samt förminskning av ena vårtgården då ena var betydligt större än den andra.

Så länge jag haft bröst har de varit asymmetriska. Det var inget jag tänkte mycket på när jag började komma in i puberteten, men när jag var runt 14 så var de redan då minst 1 kupstorlek olika och jag började känna mig osäker.

Nu är jag 19 och jag har sedan 5 år tillbaka haft otroliga komplex över just mina bröst. Aldrig har jag haft en bh som passat ordentligt, men jag vågade inte gå utan bh av rädsla att storleksskillnaden skulle synas. Jag kunde till och med se skillnad på bröstens storlek när jag hade tröja på mig. Jag visste att detta var något jag ville fixa.

Först var jag till en läkare på umo för att höra ifall jag kunde få hjälp med kostnad från landsting/region då detta var psykiskt jobbigt. Men där sa hon att allt var normalt och att jag skulle ”vänta några år till” ifall brösten skulle fortsätta växa. Jag som 19 år kände att om de inte ändrats sedan jag var 14 tror inte de ändras något mer, så då vände jag mig till annan sjukvård, Gävledalakliniken.

Där fick jag konsultation med Joakim Athlin och vi gick igenom en typisk bröstförstoringsprocess och jag fick kika på storlek på implantat osv. Jag var aldrig intresserad av att ha särskilt stora bröst, snarare att de är samma storlek.

Kort efter konsultationen hade jag och mina föräldrar löst det finansiellt, så jag bokade tid för operation. När det väl var dags så kom jag dit på morgonen och var trött, hungrig och hår som strå efter descutanduscharna. Jag fick komma in och byta om till morgonrock, tossor på fötterna och över håret. Fick mig en fin blandning av tabletter och en nål i handen för IV.

Dessvärre fick jag vänta ca 3 timmar innan det blev min tur, pga någon försening med patienten innan. Men jag satt med mobilen i min säng så det var inga problem.

Sedan blev det min tur, jag fick gå och kissa, sedan dropp och strax därpå fick jag följa med narkosläkaren in till operationssalen. Därefter var det några sköterskor som hälsade på mig när jag låg på britsen, men sedan blev jag sövd.

Efter operationen vaknade jag till när det var dags att fylla på med värktabletter. Jag kände en viss smärta men hade för svårt att hålla ögonen öppna för att tänka på det. Sov en stund till innan det verkligen var dags för mig att vakna till. Fick sätta mig upp, en sköterska hämtade saft, macka och yoghurt till mig vilket var väldigt uppskattat, då klockan nu var närmare 4 på eftermiddagen.

Kirurgen kom och pratade lite med mig och sade att operationen gick jättebra. Han tog sig friheten att fixa till andra bröstvårtan också, då den stod ut efter han lagt in implantatet, så den behövde stramas åt lite. Detta tycker jag var superbra att han såg då jag inte hade gillat att ena bröstvårtan stod ut efteråt!

När jag sedan blev hämtad för att åka hem samma eftermiddag så hade jag fortfarande svårt att hålla ögonen öppna efter narkosen. Väl hemma somnade jag bums i soffan och sov i ca 3 timmar innan jag kände mig pigg nog att äta lite mer.

Smärtan var ganska jobbig de första dagarna, men blev markant bättre efter ca tre dagar. Nu har jag i princip ingen smärta kvar alls och kan röra armarna utan större problem.

I överlag har jag haft en jättebra upplevelse med otroligt trevlig och kunnig sjukvårdspersonal. Väldigt proffsig kirurg och oerhört bra bemötande från alla. Längtar så tills brösten läkt och ser ut som de ska!

Bunny<3

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons