Annons

Bröstförstoring, Tubulära/Tuberösa Bröst dec 2017 - Skånes universitetssjukhus - Malmö * - Emzan_123

Bild för Emzan_123
Emzan_123

18 år, 157 cm, ca 62 kg

Innan operation hade jag tubulära bröst med storlek 70A/B.
Operation 20/12-2017 150cc i höger, resp 225 cc i vänster.

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
onsdag, 20 december, 2017

Jag fick först träffa en sjukgymnast som gav mig övningar, hur man skulle resa sig ur sängen och lite allmänna tips till efteråt. När detta var klart fick jag gå till kirurgmottagningen. Hade tid 11.45, men de var försenade så fick komma in 12.25. Då fick jag kissa, byta om, låsa in mina saker, kirurgerna ritade på mig. Sedan flyttades jag till operationssalen där flertalet narkosläkare och sjuksköterskor fanns. De mätte EKG, blodtryck och lite sådant. Fick en nål där narkosen skulle sättas i armvecket, men den sattes lite fel så fick ont i armen. De tog ut den och skulle sätta den i handen, men det sökte mig så blev väldigt yr och fick massa syrgas så jag inte skulle svimma. Var även väldigt kall så de hämtade påsar med varmt vatten. Till slut satte de narkosen i andra armvecket och jag somnade gott.

Under operationen bytte de narkosen till foten, vilket de brukar göra pga att det är inte lika mycket ivägen då det är två kirurger, narkosläkare osv som ska stå vid brösten. Jag var orolig för att brösten skulle bli ojämna, så kirurgen testade två olika storlekar under operation, men bästamde sig för det hon rekomenderat från början, dvs 150 på höger och 225 på vänster. Bör även tillägga att de fick tömma plåsan på 0,5 liter under operationen. Hur de upptäckte de hela vet jag inte, inte heller hur dem gjorde det. Jag luktade inte urin efteråt så tror inte jag kissade på mig iaf. Har även ett mycket känsligt underliv, men var inte öm eller hade ont efteråt. Så vad de än gjorde så gjorde dem det mycket väl, för hade aldrig vetat det om de inte berättat de efteråt.

Efter operationen vaknade jag av mig själv runt 16.30, hade inte alls så ont som jag trodde även fast det gjorde ont. Då jag innan hade varit mycket kall hade de gett mih väldigt mycket värme under operation, vilket resulterade i att jag var väldigt svettig när jag vaknade. Men de rättade läkarna snabbt till och jag fick lite nya mediciner och lite fika. Måste dock tillägga att det var väldigt långtråkigt på uppvaket, men men sånt är livet. Sedan kom kirurgen och "visa" brösten och berärra hur de hade gått osv. De skulle korrigera runt hela bröstgården på höger, vilket de hade gjort. Hon hade sagt att de kanske skulle göra på vänster med, de skulle se hur de såg ut med implantatet i. Där hade de korrigerat ungefär halva bröstgården. Sen hämtade mamma mig, jag fick byta om och fick recept och lite medicin med mig hem. Fick även en ny bh för de hade spillt på den jag hade under operationen.

All personal var väldigt trevlig och trotts att jag var super nervös, inte hade ätit på flertalet timmar och den lilla incidented vid narkosen är jag väldigt nöjd. Kände mig trygg från första till sista stund och kände att jag kunde lita på att de var försiktiga med mig och skulle göra så gott dem kunde.

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

POF-feedback