Annons

Bröstförstoring, Vårtgårdsplastik jan 2017 - Akademikliniken - Stockholm Jonas Röjdmark - anonym

Bild för anonym
anonym

Läkare Terapeut: 

Den 10 April 2012 gjorde jag min bröstförstoring, inklusive vårtgårdsplastik och korrigering. Anledningen till att jag valt att göra en bröstförstoring är för att jag ogillar asymmetri, det är det absolut största skälet till varför jag gjort det. Att ha så pass olika utseende och storlek på bröst som jag tidigare haft var inte speciellt kul, därför valde jag nu att genomföra denna operation. Jag ville inte ha stora bröst utan meningen med denna operation var att få mer symmetriska bröst men då jag ändå höll på valde jag självklart en förstoring med, men med lagom implantat till min kropp.

 

Kvällen innan operationen duschade jag med den omtalade operationstvålen Descutan och gjorde samma sak på operationsdagens morgon. Jag hade redan förberett allt i min bostad, nytvättade lakan, ställt det mesta under axelhöjd och allt sådant.

 

Jag åkte iväg tidigt med tunnelbanan mot Gärdet och infann mig på Akademikliniken cirka 07:15 där jag snabbt blev tilldelad ett eget litet rum, rum nummer 13! Förra gången jag opererades på AK fick jag också rum nummer 13 och jag ser det nu som ett tur-nummer istället för tvärtom som många gör.

 

Jag var väldigt nervös innan, fick träffa narkosläkaren samt en sköterksa för att prova ut en bra sport-bh att ha på mig efter operationen. Efter ett par timmars väntan fick jag följa med Jonas Röjdmark som skulle fotografera mig samt rita på mig. Då visste jag att det var nära. Så fort man ser sin läkare är det extremt nära. Så jag blev självklart då ännu mer nervös. Fick gå tillbaka till mitt rum en stund, därefter kom en sköterska och hämtade mig.

 

Jag följde med henne in till operationssalen och fick lägga mig på operationsbordet. Jag blev vid detta tillfälle så otroligt nervös (trots att jag blivit sövd innan) så sköterskorna fick hålla mig i handen och göra sitt bästa för att lugna mig, men jag hyperventilerade, kallsvettades ända in i det sista, sen somnade jag, vilket de säker blev lättade över. Då fanns ingen återvändo.

 

När jag vaknade upp ur narkosen och skulle byta till min säng så hallucinerade jag ganska bra, trodde mig känns vissa personer som jag inte alls kände, vilket var lite lustigt. Men det var rätt dimmigt så jag minns inte så mycket av det nu. Jag låg på uppvakningen ett tag, fick smärtstillande tabletter och sedan kördes jag tillbaka till mitt rum där jag fick kaffe, macka, yoghurt på en vacker bricka, det kändes väldigt lyxigt.

 

Jag hade inte speciellt ont efter operationen men det var nog tack vare alla tabletter, däremot var det ett väldigt stort tryck över bröstet ungefär som att någon satt på mitt bröst och vägrade flytta på sig. Jag mådde även väldigt illa efter narkosen och var extremt dåsig så jag slumrade av och till ett bra tag innan jag valde att åka hem. På vägen hem hade jag en spypåse i handen och var så nära att spy hela vägen hem, men hann precis hem innanför min dörr innan det skedde. Resten av kvällen fortsatt jag att må illa men dagen efter operationen var jag mycket piggare.

 

Så de senaste dagarna efter operationen har jag mest hållit mig inomhus, rört mig ungefär som vanligt utan några stora rörelser, kollat på film, sovit en massa samt tagit en lätt promenad. Jag har inte haft speciellt ont utan mest tyckt att trycket över bröstet varit obehagligt men den släpper lite mer för varje dag som går. Av det jag hunnit se så är jag än så länge nöjd med formen och hoppas att jag kommer läka snabbt. Jag ska tillbaka på återbesök på tisdag igen pch därefter förhoppningsvis börja jobba igen.

 

Jag är väldigt glad att jag genomfört detta och tror att om inget annat sker att jag kommer vara nöjd då det läkt klart med. Det har i alla fall varit mindre smärtfyllt än jag hade väntat mig vilket var en positiv överraskning! :)

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons