Annons

Bröstlyft - Ankarlyft dec 2018 - Clinic perfekta - Örebro Dhafir Hanoon - Maja216

Bild för Maja216
Maja216

2 barn, 40 år, 172 cm, 56 kg

Bröstlyft med implantat ca 200 cc, har en del egen vävnad.
Op: 28 december 2018
Bh str pre op: 70 B/C
Bh str post op: ?

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
fredag, 28 december, 2018

Hej!
Jag läste många operationsberättelse innan jag opererade mig därför vill jag ge tillbaka och dela med mig av mina upplevelser. Jag opererade mig igår och allt är fortfarande färsk och oprocessad. Jag har tänkt på på bröst op i flera år men första konsultation hade jag för 1,5 sedan. Det tog mig 1,5 år att smälta och bearbeta information. Vill jag det här? Klart jag vill! Första frågan jag fick: Är det storleken eller formen jag är missnöjd med?
Jag ville aldrig ha stora bröst. Hade 70 C urammade bröst. Vad vill jag? Jag vill ha fylliga, fasta. Perfekta bröst!
Första rekommendation var bara implantat men då var jag tvungen att lägga i större implantat ifall jag ska få den naturliga lyftet av bara implantaten. Not! Jag gick hem och tänkte. Jag är lång men ändå nätt i kroppen, kunde inte tänka mig med en stor hylla. Jag ville ändå bibehålla min ursprungliga kroppsbyggnad.
Val av kirurg var självklar, jag bor i Örebro och känner Dhafir Hanoons arbete på USÖ där han bland annat opererar huvud- och halscancer patienter med komplex och avancerad lambåkirurgi. Det gick så lätt att prata med Dhafir, han tog sig tid, lyssnade och kom med förslag.
Jag kännde att jag kunde ställa hur dumma frågor som helst. Men det som jag ville kunde jag uppnå med bara lyft, ankarlyft ifall jag kan acceptera ärr. Det tog mig 1,5 år att göra det med implantat 200 cc.
Operationdagen
Clinic Perfekta finns i centrala Örebro, mysigt litet ställe. Det kändes så rätt, allt från den trevliga receptionisten, musik i bakgrunden, ljust och väldoftande. Lugnt. Jag hade tid 13.30. Sista patienten på kliniken för 2018.
Dhafir är omringad av bara positiva människor, från narkosläkare, narkossköterska Anton, op sköterskan Linda. Sedvanlig narkosbedömning med läkaren, jag fick byta om och fick infart i vä armveck. Därefter träffade jag Dhafir på hans kontor. Där tog han bilder och ritade och förklarade steg för steg vad jag ska gå igenom. Hade jag några tvivel innan så släppte jag dom då. Han är verkligen helt otrolig, precis lagom på alla fronter. Så trygg i sig själv. Det konstiga var att jag var inte det minsta nervös just denna dagen. Jag var mer nervös veckorna innan op. Det kan bero på stämningen på kliniken, så avkopplande. Jobbar själv i landstinget, men att behandlas privat är helt annat värld. Alla tog sig tid. Operationssal är inte främmande för mig men denna gången var jag själv en patient. Jag trodde att jag ska känna mig mer utlämnad och det här att släppa kontrollen har jag svårt för. Trodde aldrig att jag ska somna på dom 30 sek som narkösläkare sa. Det gjorde jag! Det kändes som att jag har slumrat till på soffan hemma, stunden efter så väckte de mig. Op tog 2 tim och 40 min. Jag var omplåstrad och hade en skön stöd Bh och skön tecke över mig. Flyttades till post op, rummet bredvid. Otroligt bekvämt, SPA känsla, det stramade under/mellan brösten så jag fick mer smärtstillande. Mysigt. Jag sov/vilade en timma till innan de kom med smörgåsar och kaffe. Så gott! Alla i teamet kom och pratade med mig. Dhafir var nöjd med operationen. Jag fick den sista information om antibiotika och smärtstillande, inte duscha just över brösten tills nästa besök om en vecka.
Människor jag har inte sett mina nya bröst än, jag har bara tjuvkikat lite, så omplåstrad att jag är rädd att ta av och förstör något, de är svullna men har fin form det kan jag se. Nu hoppas jag bara att allt läker utan komplikationer. Lite ont gjorde det igår natt. Kände mig som en sköldpadda på rygg. Men medicinerna täcker smärta och idag mår jag som en prinsessa. Min upplevelse av operationen är bara positiv.

2019, januari 10 - 22:27
Elsa.l
Bild för Elsa.l
 Offline
Senast sedd: 4 dagar 10 tim sedan
Silver
Medlem: 2018-12-22 11:10

Fint skrivet! Återkom gärna med fortsättning på hur de går :)

2020, mars 30 - 09:32
Eva74
Bild för Eva74
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 1 dag sedan
Silver
Medlem: 2020-03-29 21:27

Hej, hur gick det med läkningen och är du nöjd med resultatet?

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons