Annons

Bukplastik Cirkumferent, Bröstförminskning sep 2019 - Hermelinen Specialistvård - Luleå Anonym (Läkare) - Norrsken1

Bild för Norrsken1
Norrsken1

Circumferent bukplastik/Bröstreduktion/lårplastik.
45 år och inga barn,162 cm lång samt 67 kg.
Bröst idag D (??) önskemål stor B, liten C (?).
Konsultation 22 maj 2019 hos S A Jensen, Hermelinen Luleå.

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
onsdag, 11 september, 2019

Vaknade ganska tidigt på hotellrummet jag o Mamma hade. Medans mamma gick ner och åt frukost satt jag och drog mig en stund under det varma täcket i sängen. Innan jag gick in i duschen för den andra dubbelduschen med Descutan.

Kl 11,30 hade jag tid och skulle vara där 1 timme i förväg.
Mamma följde med, jag anmälde mig i receptionen och sedan bar det iväg upp till Våning 5, där Hermelinen Operation håller till. Fick vänta i ett väntrum utanför, tills en Sköterska kom och ropade in mig. Då gick Mamma tillbaka till hotellet. Jag visades till ett rum där jag fick välja ett skåp att lägga in mina kläder i och skor, samt väska och mobil. Fick behålla mina egna trosor, så fick jag en stor och fiiiin rock att ta på mig. Hahahahaha!
Tog sedan med mig nyckeln till nästa rum där Narkosläkaren Bengt väntade.
Jag fick sätta mig på britsen där, så gav mig tablettcocktailen och ett halvt glas vatten. Jag berättade då om min onda värkande vänsterarm, och han kollade den lite och sa att då får dom ändra om i planeringen lite. Att när jag ligger på operation så läggs armen längs med kroppen istället. Annars har man ju armarna på lite andra sätt.
Så fick jag lägga mig på britsen, och han satte kanylen på höger handrygg istället.. Och armbandet på vänster handled. Sen att man får rabbla personnumret flera gånger om, hahaha!
Där började tårarna komma, var nog lite ängslig och orolig. Men narkosläkaren lugnade så bra.

Fick lägga mig en stund på britsen med ett värmande skynke över, så kom Kirurgen Svein in,då hade jag redan grinat en stund. Han tog min hand och höll den en stund, frågade hur det var. Jag sa att det kändes lite jobbigt nu, men det kommer att bli bra. Ja sa han, det här kommer att bli jättebra. Fick då ställa mig upp och han började titta och rita med spritpenna. Tog en hyfsad stund när han både skulle rita på brösten samt magen och bakre delen. När han gjort det så tog han flertalet bilder. Sedan pratade vi en liten stund, innan han gick iväg för att förbereda sig.

En sköterska kom då in, och jag fik ta av mig rocken och endast ha trosorna på mig under det värmande skyddet så länge, medans jag åkte in i Operationssalen bredvid där dom andra väntade. Såg inte Plastikkirurgen Svein där just då, men han var nog på ingående.
Narkosläkaren Bengt hissade upp britsen, så den skulle komma i jämnhöjd med Operationsbordet. EKG sattes, samt "klämman" på vänster pekfinger tror jag det var, för att kolla syremättnaden. Blir att vända dig flera gånger sedan sa dom, hehe! Först gör vi bak på "rumpan", sedan vänds jag och magen tas samt brösten.
Efter denna info, tog Bengt fram syrgasmasken och sa att nu får jag andas några andetag i denna (vad jag ogillar detta när det går över näsa/mun) så skulle Dom sedan via kanylen spruta in narkosmedel och det kunde kännas lite kallt. Just när dom sprutade in narkosmedel fick jag lite av en panikattack under syrgasmasken, och hörde mig själv säga Förlåt.;(
Då strök Bengt med vänsterhanden på min kind och sa det här kommer att gå så bra. Op-sköterskan bredvid hann se min panik och tog min hand, och det sista jag var medveten om var att jag kramade den ganska hårt. Bara hon inte blev alldeles blå. ;)

Sen vet jag inget mer förrän jag vaknade på Uppvaket, relativt pigg. Tror klockan var 14,30-15 när jag vaknade. Dubbeloperationen hade tagit 3 timmar, och gått väldigt bra. Upptäckte att jag inte hade några dränage heller.
Uppe relativt fort efteråt, när jag behövde gå på toa och fick då gå armkrok med Sköterskan. Hon väntade faktiskt där inne på toan då när jag kände mig lite omtöcknad. Senare kom den sköterska som skulle vara natten, och gav en Innohep i höger lår, behövde inga fler såna sen. Bättre man försökte vara uppe och gå det man kunde och orkade. Om det så bara var mellan soffa/säng, toa och kök. Började frysa så in i bomben, så jag låg och huttrade under täcket. Till sist då hade en av Sköterskorna hämtat ett täcke till som hon hade värmt, så fick jag en filt ovan på allt. Så två täcken och en filt, hehe!
Fick fler tabletter med jämna mellanrum, så flytande panodil i droppet också.
Hade mer ont under natten, så vid 03 fick jag morfin i kanylen. Vid 04 fick mer mofin i kanylen, samt 2 tabletter alvedon när det inte hade hjälpt...

Sen när jag skulle gå till toan så gick en sköterska på var sida och jag gick själv, och dom väntade utanför. Började garva inne på toan sen, för jag kom ju på att jag just då inte ännu sattit på mina egna trosor så jag gick ju som med ett Babianarsle. Tur inte det var några manliga där då, i personalen. Jag som patient var själv just då. Så snygg gördel, hahaha! Man går med halva arslet bart. ;)
Läckte lite sårvätska på höger sida, samt lite bak. Men det är bara bra det kommer ut.
Sov ingenting alls natten mot torsdag. Klart Sköterskan kom in 1 gång i timmen, fram till ca kl 6 när dom andra började komma. Kolla blodtryck, syremättnad, blodstatus (?). Blodstatusen låg på 142 då, när jag gjorde 4 årskontroll här på HC mars-19 (efter min GBP på Sunderbyn) var den på 150. Men låg ändå bra.
Under natten så tömde jag nog ett dricksglas med vatten, 1 gång i timmen. Inte undra på, man fick gå till toan ofta.

Plastikkirurgen Svein kom in sedan på Uppvaket, var väl frukostdags för dom ;)
Kom för att kolla hur det var med mig, och han tyckte det såg bra ut,så han tog bort den vita kardborregördeln jag hade utanpå den svarta med ben. Så berätta han att dom hade tagit bort 2,4 kg. Både hud och annat klegg. Urkas!

Just det ja..
Vid ca 17,20 tiden på Operationsdagen, så fick jag världens godaste smörgås och en mugg kaffe samt en Activia yoghurt. Det var så in i bängen gott. Sedan på kvällen frågade dom vad jag ville ha, skulle jag kunna få en smörgås igen, hahahaha. Fick det även på morgonen, och även en sån yoghurt när jag ville ha det.
Smärtan var hanterlig, men värst när jag skulle resa mig. Herreminje, va jag vart svettig, haha!

Fick med mig 6 st långtidsverkande morfin hem sedan innan hemgång.
All personal var så underbar. Alla som kom på morgonen, kikade in och sa Gomorron. :D
Ja rent allmänt. Har man kunna så har jag blivit kär i all personal. ;)
Då garva Nattsköterskan som var kvar ännu ett tag. säga Gomorron till en som inte har sovit något under natten. Hade tv:n på nästan hela natten och kollade på Fyran.
Vid ca 9, var jag i princip färdig för hemgång. Men satt på sängen och tog det lugnt, klädde mig i sakta mak. Var till toan och gjorde iordning väskan. Vid ca 10,45-11 var jag beredd att fara, så Sköterskan följde mig dit jag hade lämna skorna så fick jag använda skohornet själv,OCH lyfta upp fötterna på en stol så kunde hon hjälpa att knyta. Det var en test, men det gick bra, haha!
Gick ut i väntrummet och satte väskan på ena soffan där, för jag behövde igen gå på toan.När jag kom ut igen,så satt Mamma i väntrummet, jäddra vad rädd jag vart, fniss.
Sen fick vi vänta en liten stund innan min Sambo kom, samt Svärfar och hans hund. Vid ca 12 kom vi iväg tror jag. Dom behövde sedan stanna och äta utanför Luleå, men jag satt kvar i bilen och vilade. Fick en kopp kaffe av Svärfar, det var gott! Tog några timmar hem, men det gick bra. Kunde inte alls sova i bilen. Somnade nog ganska sent den kvällen/natten, hade då inte sovit sedan jag steg upp på Onsdag morgon.

Så där ja..
Ber om ursäkt för denna roman. Den som orkar får läsa. ;)
Gav hon en kram sen.

2019, september 30 - 15:42
Norrsken1
Bild för Norrsken1
 Offline
Senast sedd: 5 dagar 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2019-05-26 14:38

Puh, sån tur... Trodde allt var borta. Varför sparar man inte all text under tiden man skriver. ;)
Sedan laddade inte datorn sidan ordentligt, varit seg sedan igår..
Men nå, nu är berättelsen uppe. :)
Postop 3 veckor på Onsdag.

2019, oktober 1 - 20:41
Catw85
Bild för Catw85
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 1 dag sedan
Silver
Medlem: 2019-09-02 12:50

Haha tack för skrattat "babian arselet" haha underbart !! (det hade lika gärna kunnat varit jag på toan känner jag🤣)

2019, oktober 2 - 11:05
Norrsken1
Bild för Norrsken1
 Offline
Senast sedd: 5 dagar 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2019-05-26 14:38

Catw85, hahahahaha!
Ja men va fanken, man var nog lite påverkad också antar jag. ;)
Tänkte när jag kom in på toan skulle jag kolla i spegeln hur gördeln såg mer och då var det rena babianarslet i spegeln.

Just innan smörgåsen vid 17,25 där på onsdagaftonen så önskade jag få mina glasögon som låg på sidan om sängen, på bordet. Sköterskan kom och gav mig dom, varpå jag sa att en hel ny värld öppnade sig nu, ooooh vad vackra ni är. Hahahahahahaha

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons