Annons

Bukplastik - full - stor apr 2018 - Grozio Chirurgija - Litauen Anonym (Övrig) - AnC

Bild för AnC
AnC

4 barn, 36 år, 177cm

Vill göra bukplastik
Konsultation 9/2 Art clinic Uppsala
Konsultation 4/4 Nordesthetics
Bukplastik med fettsugning 5/4 Nordesthetics, Litauen

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
torsdag, 5 april, 2018

Tisdag 3/4-18
Det närmar sig... imorgon flyger jag till Litauen och jag är så himla rädd och nervös. I ett halvår har jag förberett denna resa och nu börjar det bli allvar.
Imorgonbitti åker jag tåget till Arlanda för att sen flyga till Kaunas i Litauen där jag på torsdag ska genomgå en stor bukplastik med fettsugning av mage och sidor.
Kliniken heter Nordesthetics.
Jag åker helt själv och ska försöka skriva här varje dag och berätta om min resa :)

Onsdag 4/4-18
Dagen började tidigt, tåget till Arlanda gick redan kl 5.24. Flyg 8.40 till Köpenhamn och sen vidare därifrån till Kaunas.
På flygplatsen kom en tjej och hämtade mig och vi åkte direkt till konsultationen och provtagning. Även den svensktalande kontaktpersonen Karolina var med för att hjälpa mig att tolka. Läkaren pratar Engelska men tyvärr är jag superdålig på det. Så det var verkligen snällt att hon kunde vara med.
Jag har varit så himla spänd och nervös idag så väl framme var jag helt slut och kom knappt på en enda fråga till honom. Jag visade iaf vad jag vill förändra och han tror på att det kommer bli ett bra resultat. Dock så han att resultatet skulle bli bättre om jag gick ned några kilo men det är ju svårt till imorgon ;)
Här släppte iaf mycket av min nervositet och det kändes riktigt bra efteråt. Jag betalade för min operation och sen blev jag skjutsad till mitt hotell Kaunas city.
Ikväll har jag varit ute och promenerat en timme på stan men är så trött av alla spänningar så jag köpte med mig en sallad och åt på balkongen i solen. Det är 19 grader varm här! Hemma är det tydligen 4.
Nu ska jag duscha med descutan och sen hoppas på att kunna somna tidigt. Min op tid är inte förren kl 14 imorgon. Jag ska fasta från kl 8 men frukosten öppnar kl 7 så jag ska gå ner och äta något lätt då.

Torsdag 5/4 Operationsdag
Jag Har sovit helt ok inatt och gick upp kl 7 för att hinna med frukost. Det blev ett ägg och två gurkskivor, mer gick inte ner. Är så nervös! Efter ett tag gick jag ut för att promenera, gick i 1,5 timme. Kändes bra att gå ute och andas och att få tiden att gå. Sen hem för en lång dusch med descutan.
Jag hade mitt rum till kl 12 och min taxi skulle komma 12.40 så jag fick sitta ute i solen en stund och vänta.
Sen kommer jag inte ihåg så mycket av dagen; jag var så rädd och kunde inte tänka riktigt klart. Jag kom till kliniken och fick direkt mitt rum och nya kläder att byta om till. Efter en liten stund fick jag gå till ett annat rum där läkaren var. Han skulle fota och rita på mig. Han var väldigt noga och använde både laser och linjal. Jag hade tänkt att ta upp att jag ville fettsugas bak mot ryggen, var så tankspridd på konsultationen så jag glömde helt att ta upp det. Men när han målade på mina sidor vart han skulle fettsuga så fråga han om jag ville ha bak på ryggen också, för bästa resultat.
När allt var klart fick jag skriva på några papper och sen gå tillbaka till rummet.
Tog bara någon minut så kom en tjej och hämtade mig till operation.
Jag fick ta av mig alla kläder och lägga mig på en brits och fick ett lakan på mig. Det sattes en ingång i mitt armveck och sen kommer jag bara ihåg att jag såg att läkaren kom in. Inget mer.
Jag tror att jag vaknat och somnat några gånger på mitt rum. Har inte ont men mår illa. Är törstig hela tiden.
Inte förren efter kl 21 börjar jag piggna till och komma till medvetande. Jag får in mat men det är svårt att äta.
Känner ingenting i magen men har ont under brösten och är väldigt trött.

Fredag 6/4
Har mått illa inatt och kräkts en gång men sen har jag sovit nästan hela natten.
En sköterska kom och tog bort katetern och så att jag skulle ställa mig upp. Allt snurrade och jag sa att jag kan inte resa mig upp förren jag ätit något. Frukosten gick trögt men fick i mig lite iaf. Dricker mycket vatten. Efter ca en timme ringde jag på klockan och ville ha hjälp till toaletten. På darriga ben och lite yrsel gick det bra men skönt att få lägga sig igen.
Vid lunchtid var det dags för läkarkontroll och omläggning. Han frågade om hur jag mådde och hur det var med smärta. Jag känner knappt något i magen, bara lite i sidorna där han fettsugit men under brösten gör det ont. Och att jag känner mig svag.
När görlden tas av ser jag två bandage under brösten! Han förklarar snabbt att han fettsugit där också för att få ett bättre resultat. Jag blir glad! Då får det göra lite ont. Snittet ser väldigt fint ut och magen är platt!
På eftermiddagen kommer en fysioteraput och ger mig massage över hela magen. Tror det är för cirkulationen men förstod inte riktigt. Det var lite ömt men skönt ändå.
Jag känner mig fortfarande svag så jag får dropp på eftermiddagen men någon smärta har jag inte.

Lördag 7/4
Vaknade vid 4 inatt och hade svårt att somna om men fram tills dess sov jag hela tiden.
Fick in frukost vid 8 och fick veta att vid 10 skulle läkaren komma för att ta bort dränagen och lägga om och skriva ut mig. Känner mig fortfarande svag och blir lite orolig hur jag ska klara mig själv på hotellet. Speciellt med maten.
Läkaren kom och tittade till såren, gjorde rent och lag på nya bandage. Att ta bort dränagen gjorde inte ont alls, hela min mage är helt bortdomnad. Allt ser fint ut men han berättade att jag kommer bli svullen.
Jag ska komma tillbaka på måndag eller tisdag för återkontrollen. Åker hem på tisdag vid 17.
Taxin kom och skjutsade mig till hotellet, jag kom hit strax efter 11 men incheckningen är inte förren kl 15! Hon säger att jag kan ställa mitt bagage där om jag vill gå ut på stan. Aldrig tänker jag, då kommer jag svimma.
Säger till henne att jag måste sitta ner för jag är nyopererad. Finns en soffa i frukostmatsalen som jag slår mig ner i och blir serverad kaffe. Strax efter 12 kommer hon och säger att det finns ett rum ledigt till mig. Tack!
Jag lägger mig direkt och sover i två timmar. Efter en proteinbar och massa vatten tar jag mod till mig att gå ner till butiken som finns precis utanför hotellet. Det gör inte ont men det är svårt att gå framåtlutad och det krampar i ryggen. Känns som att alla stirrar på mig.
Kvällen spenderar jag i sängen med sallad, frukt och godis. Har inga problem med smärta alls och har inte tagit nå smärtstillande sen igår.

Söndag 8/4
Vaknar av mig själv kl 9 och har sovit konstant hela natten. Hade ställt kl på 10 för att inte missa frukost. Märker direkt att jag kan räta lite mer på kroppen idag men är fortfarande framåtböjd. Funkar bra att gå och äta frukost även om det gör ont i ryggen.
Ligger mest i sängen och läser mellan alla toabesök. Tänker på att dricka mycket vatten och att röra lite på kroppen för cirkulationen. Känner mig pigg idag och tänker att jag nog skulle ha klarat av att åka hem nu.
Funderar på om jag ska handla något i butiken till kvällen eller om jag ska våga mig på att gå ut och äta. Sover en stund först.
När jag vaknar klär jag på mig och går ut. Det går väldigt sakta och gör ont i ryggen. Det är 20 grader varmt ute och massor med folk. Jag tittar mig runt lite på dom caféer som finns utanför hotellet men plötsligt känner jag mig svag och börjar må illa. Måste sätta mig på första bästa bänk.
Sitter i ca 10 minuter och bara andas. Känner att jag inte var så pigg som jag trott hela dagen.
Samlar till slut kraft att gå in i den lilla butiken, köper tonfisksallad, frukt, dricka och godis och sen upp med hissen till rummet igen. Nu blir det inget mer energikrävande idag. Väldigt viktigt att lyssna på kroppen!

Måndag 9/4
Kan sträcka ännu lite mer på ryggen idag. Där snittet är känner jag ingenting alls och kan sträcka ut benen i sängen utan problem. Men högst upp vid revbenen där magmusklerna börjar är jag öm och det är där jag inte kan räta ut riktigt.
Efter frukost gick jag ut, gick en liten promenad på ca 600 meter och sen satt jag ute i solen. Nästan 1,5 timme var jag ute innan jag köpte lunch och gick upp på rummet för mat och vila.
På eftermiddagen gick jag ut igen och köpte en latte och satt mig på min lilla bänk utanför hotellet.
Efter lite vila igen bestämde jag mig för att duscha av den nedre regionen ;). Vågar inte ta av mig görlden helt och kliva in i duschen när jag är ensam. Har läst om så många som varit nära att svimma första gången dom tar av sig den.
Tog även bort bandagen över snittet och sköljde med vatten. Snittet är rent och fint! Inge rött men jag har stora blåmärken på sidorna efter fettsugningen.
Låg och lufttorkad magen på sängen och bara förundrades över hur platt den är! Vad ska barnen säga nu när dom inte längre kan dega med den ;)
Satte på nytt förband och spände fast görlden igen. Imorgon är det dags för slutbesiktning på kliniken. Jag måste checka ut kl 12 och sen går flyget 17.20 Lite nervös när det blir så många timmar utan att ha möjlighet att lägga sig och vila. Men det ska nog gå bra!

Måndag 10/4
Så kom dagen och dags för hemgång! Jag åt frukost och tog det lugnt hela förmiddagen. 12.30 kom taxin och hämtade mig och vi åkte till kliniken för slutbesiktning.
Snittet ser verkligen fint ut, torrt och rent och ingen svullnad. Kirurgen så att han var mycket nöjd med sitt jobb och jag kan bara instämma. Jag är verkligen supernöjd!
Sammanlagt med hud och fett har han tagit bort 2.2kg och sytt ihop diastasen på 8cm.
Efter kontrollen blev jag skjutsad till flygplatsen, blev någon timmes väntan där men det gick bra. Jag hade min plats att sitta på och reste på mig lite då och då. Inga problem med flygningen men när jag väl kom till Arlanda kände jag hur trött kroppen var. Ingen smärta men trött.
Som tur var stod maken där och väntade och bi kunde åka raka vägen hem.
Jag är så otroligt nöjd med denna resa och med min fina mage! Nu ska jag göra allt för att återhämta mig på bästa sätt med vila, röra på mig och äta bra :)

2018, april 15 - 17:05
Segerlinda
Bild för Segerlinda
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 4 dagar sedan
Silver
Medlem: 2017-08-14 08:11

Tack för din otroligt välformulerade historia. Ska göra en liknande på tisdag och man är ju inte precis moppsig nu :) Så jag är glad att få läsa om hur du känner dig. Hur mår du nu? Har veckan gått bra för dig?

// Linda

2018, april 19 - 18:59
AnC
Bild för AnC
 Offline
Senast sedd: 2 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-01-14 10:40

Jag mår bra och har inte ont alls!
Men tyvärr har jag drabbats av serom. Hela nedre delen av magen är fylld med vätska. Gör inte ont men känns obehagligt. Jag har köpt en extra gördel som jag kan spänna hårt över magen så nu har inte vätskan ökat något sen i tisdags.
I tisdags var jag och tog stygnen också. Ärret var torrt och fint, även naveln såg fin ut.
Lycka till på tisdag! :)

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

POF-feedback