Annons

Bukplastik - full - stor, Bröstförstoring jun 2017 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - Tyson123

Bild för Tyson123
Tyson123

38 år, 165 cm, 54 kg.

Konsultation plastikkirurgi 2016-05-13, Peter Emanuelsson, Akademikliniken Stockholm: Bukplastik mm.
Konsultation plastikkirurgi 2017-03-08, Patrik Höijer, Nordiska Kliniken Stockholm: Bröstförstoring och bukplastik.

Operation plastikkirurgi: 2017-06-08, Patrik Höijer, Nordiska Kliniken Stockholm:
Bröstförstoring och bukplastik.
275 cc/295 cc Motiva Ergonomix High Profile
Storlek innan op: tomma b-kupor (75B)
Storlek efter op: 70D?

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
torsdag, 8 juni, 2017

Torsdagen den 8 juni kl. 15:00 var tiden för min operation som jag såg fram emot med en skräckblandad panikartad förtjusning.

Inför min operation förberedde jag mig så att jag hade vissa saker hemma som t ex våtservetter, tvättlappar, Bio Oil (ärrolja), stödstrumpor, Descutan, Ringblomste (vätskedrivande) och de mediciner (Antibiotika, värktabletter x 3, Fragmin (sprutor mot blodpropp) som min kirurg skrivit ut åt mig.

Kvällen innan min operation började mina förberedelser. Jag tvättade kroppen och håret två gånger med Descutan (bakteriedödande tvål) enligt bruksanvisning. Torkade mig med en ren handduk, satte på mig rena kläder och gick och la mig i ren nybäddad säng. Observera att du inte får använda lotion, kräm, smink, parfym, deo osv på huden efter duschen. På operationsdagen åt jag frukost runt 07 för att sen fasta fram till operationen. Sen gjorde jag samma duschprocedur som dagen innan men tvättade bara håret en gång. Enligt sköterskan på Nordiska kliniken som ringde mig dagen innan op så behövde jag inte tvätta håret alls andra duschtillfället (tror det varierar från klinik till klinik). Jag tror Nordiska kliniken har som vana att ringa dagen innan op för att se så att allt är under kontroll, om man har frågor osv.

Jag var nervös under hela förloppet, sista veckan tilltog det. Och själva operationsdagen ska vi inte tala om. I och med att jag hade en sen operationstid hade jag en hel till dag till att grubbla. Strax efter kl 13 tog jag min väska (rena trosor, strumpor, värdesaker, rena kläder, telefon, laddare mm) och tog bussen in till stan. Tanken som slog mig var att alla andra var på väg in till stan för att köpa en tröja, klocka, ta en fika eller gå på date, själv hade jag frivilligt betalat någon för att skära både i min mage och min bröst. Galet om man tänker efter!

Väl på plats på Nordiska kliniken runt 14:15 fick jag kvitto för min betalda op och visades sen in i ett litet omklädningsrum med en fåtölj, ett bord, en spegel, ett tidningsställ och låsbara skåp. Det fanns även en dörr in till toa och dusch. Jag ombads att byta om till en morgonrock och tofflor. I fickan fanns en sån där tjusig grön mössa man behöver under op. I och med att jag skulle göra bukplastik behöll jag även mina trosor på tills Patrik ritat på mig. Jag låste in mina saker i skåpet och la nyckeln i badrocksfickan. Sköterskan bad mig att lägga saker som jag ville ha direkt efter op synliga i skåpet. T ex telefon, någon bok.

Operationsschemat var något försenat vilket betydde att jag satt i omklädningsrummet och nervöst bläddrade i tidningar och sprang på toa var 10:e minut fram till strax innan 16 ( ca 1 tim försening). En sköterska var inne och uppdaterade mig några gånger och sista gången gav hon mig några tabletter, långtidsverkande smärtstillande tabletter och tabletter som skulle hjälpa mot illamående efter op.

Tillslut fick jag komma in till Patrik, han ritade på mig, fotade mig och vi gick igenom de sista detaljerna. Därefter kom narkosläkaren in och berättade förloppet, vi gick sen in i operationssalen. Jag ombads att lägga mig naken på operationsbordet men med morgonrocken över mig och mössan på huvudet. Jag kom på ett par sista frågor till Patrik så narkosläkaren tog in honom igen. Sen stack han en nål i armvecket där narkosen skulle komma och sen en mask över munnen, sen var jag borta. Förloppet från jag kom in i operationssalen till jag slocknade måste varit mindre än 5 min, kändes så i alla fall.

Tiden efter jag vaknade upp är ett töcken. Enligt sköterskan hade jag vaknat upp väldigt snabbt efter narkosen och allt hade gått bra. Jag kände ingen smärta alls på kvällen efter operationen eller under natten. Patrik kom in efter operationen och berättade den glädjande nyheten att han lyckats få ner min gamla navel under snittet, kunde inte garantera det i och med att jag inte hade så mycket överskottshud. Jag låg i ett rum med två andra tjejer som gjort liknade op fast tidigare under dagen, vi låg och pratade, fick lite mat och mediciner. Jag mådde bra men var rätt hög av alla mediciner. Jag sov väldigt dåligt under natten, kändes som jag vaknade var 10:e minut. Kände mig kissnödig hela natten, fick en kateter insatt under op vilket kunde vara orsaken till den känslan.

På morgonen fick vi frukost, mediciner och katetern togs bort. Patrik min kirurg kom förbi för att kolla läget. Ingen fysisk undersökning utan bara ett hej, är du ok? Vi hade annars olika sköterskor som var tillgängliga under natt och morgon, bara att ringa om det var något. På morgonen insåg jag även att jag hade ett dränage för vätskan från buksnittet, en slang med påse som fylls med blod/vätska. Efter frukost var det dags för första promenaden till toan, hade en sköterska att stödja mig på. Det gäller att böja på knäna och fälla i höften annars får du kramp i ryggen. Inte förrän jag satte mig på toan som jag insåg att jag hade en gördel som var helt öppen i grenen haha. Efter toabesöket var det dags för lunch, testade att sitta på sängkanten och äta, lite yrslig i början men sen gick det bra. När jag både kunnat gå på toa plus sitta upp och äta gjorde de bedömningen att jag kunde åka hem. Vet inte om jag höll med men så blev det i alla fall. Fick hjälp med att klä på mig och vi gick sen igenom viktig info för eftervården, fick även detta skriftligt. Sjukintyg och ett implantats-certifikat fick jag också med mig.

Min sambo mötte upp mig i receptionen och vi skulle sen ta taxi hem. Upplevelsen att gå ostbåge-style längs med Drottninggatan till taxin en solig em i juni var i ett slag för sig själv. Det var en väldigt kort promenad men i den ställningen kändes det mycket längre. Och jag var ju inte direkt ensam på gatan.

Nu har jag varit hemma i lite över 3 dygn. Jag har smärta och det ömmar i perioder men värktabletterna hjälper till med det. Jag är trött och dåsig och sover en hel del under dagarna. Kan ta mig själv till och från toaletten, det har jag kunnat sen dag 1. Idag var första dagen som jag var hemma själv. Min sambo hade förberett allt så jag kunde nå det jag behövde. Men det gör ont att stå längre perioder och fick vila några gånger när jag tex skulle göra frukost men det är fullt möjligt att ta hand om sig själv med lite hjälp med förberedelse. En sjuksköterska ringer dig varje dag (vardag) för att stämma av hur du mår och hur mycket vätska som finns i dränaget.

Har ni några frågor är ni välkomna att höra av er. Jag kommer även att uppdatera med bilder på bröst och mage efter mitt första återbesök 20/6. Jag har ännu inte sett mina bröst utan bh/bröstband och magen har jag inte alls sett. Så det blir spännande nästa tisdag :)

2017, december 18 - 13:50
Mellosh
Bild för Mellosh
 Offline
Senast sedd: 1 år 4 månader sedan
Brons
Medlem: 2017-12-18 13:36

Hej har du bilder :)

2017, december 30 - 00:23
KarolinaP
Bild för KarolinaP
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 1 dag sedan
Silver
Medlem: 2017-07-28 22:59

Du ska ha stort tack för att du delade med dig och grattis till att du blev sjukt snygg!! :)

2018, november 1 - 03:52
SandraM
Bild för SandraM
 Offline
Senast sedd: 3 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-10-29 02:20

Jättetack för den detaljerade berättelsen av hur din upplevelse var. Skönt att de gick bra för dig. Hoppas du är nöjd med resultatet.

Annons
2018, november 24 - 22:46
even
Bild för even
 Offline
Senast sedd: 6 dagar 9 tim sedan
Silver
Medlem: 2018-05-22 10:32

Hej! Det här med att man ska tvätta sig med Descutan etc - får man den informationen från kliniken strax innan OP eller hur går det till?

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons