Annons

Bukplastik - full - stor feb 2018 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - KarolinaP

Bild för KarolinaP
KarolinaP

48 år, 160 cm, 53 kg
Full bukplastikoperation, Patrik Höijer, Nordiska Kliniken i Stockholm den 14/2-2018
Bröstförstoring med eget fett i samband med bukplastik. Patrik Höijer, Nordiska Kliniken i Stockholm den 14/2-2018
Konsultation Bröstförstoring med eget fett, hos Patrik Höijer Nordiska Kliniken i Stockholm den 13/2-2018
Konsultation full bukplastik, hos Patrik Höijer Nordiska Kliniken i Stockholm den 9/12-2017
Konsultation full bukplastik, hos Gunnar Kratz på Plastikakademin i Linköping den 8/11-2017
Strl före op:70 D
Strl efter op: 70 F, 65 F/G

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
onsdag, 14 februari, 2018

Hej :)

Nu ska jag försöka mig på att skriva min operationsberättelse. Ursäkta om den upplevs lite rörig och grammatiskt inkorrekt :P
Har varit lite jobbigt att renskriva så finns nog en hel del fel…
Den är även väldigt lång då jag tagit med ett par dagar efter ;)

Har så många att tacka för stöd, pepp och svar på alla mina farhågor och frågor härinne på forumet och alla som delat med er av era erfarenheter som gjort att jag äntligen vågade ta steget – STORT TACK!!

13/2

Åkte upp till Stockholm för en extra konsultation med Patrik kvällen innan op för att se om det vore möjligt att samtidigt fettransplantera mitt egna fett i samband med min stora bukplastik till mina bröst. Han undersökte mig och sa att det skulle gå bra men sa även att inte allt kommer att fästa och att det därmed kan ses som en oekonomisk insats.
Först kommer de vara väldigt svullna och fyllda men när det försvinner blir de flesta besvikna på resultatet. Jag sa att jag vill testa detta då jag inte vill ha implantat utan att jag är nöjd med mina bröst som de är och även om bara hälften fastnar så blir det toppen för mig!

Åt middag och tog en frukt och fiber på kvällen inför op.
Åt inget efter kl.23 och drack mitt sista vatten kl.5 på morgonen ca.
Tog mina två descutan duschar på kvällen och på morgonen.
Sov över på hotell i närheten.
Min pojkvän följde med mig in till kliniken, men väntade i receptionen medans jag var på konsultationen på kvällen och han gick även med mig på morgonen till kliniken men följde inte med in då han ändå inte skulle få stanna kvar i mer än ett par minuter.
Kändes så tryggt att ha honom med mig.

Operationsdagen:

Var ute i god tid och framme kl.7.20, blev jättetrevligt bemött av en manlig sköterska i receptionen som var på glatt humör, fick checka in mig och betala för fettransplantationen. Han visade mig till mitt omklädningsrum och gick igenom alla rutiner. Efter att han gått klädde jag av mig, hängde in allt i mitt skåp och tog på mig rock, tofflor och ”huva”.

Efter ca 20 min kom den trevliga narkosläkaren in och förklarade allt som skulle hända.
Han berättade att en urinkateter sätts in medans jag är sövd vilket jag inte visste om, men som kändes väldigt tryggt. (Skönt att inte behöva oroa sig over kisseriet direkt efter op). Och om alla värktabletter, alvedon, morfin, antibiotika, lokalbedövning, tabletter mot illamående som ges en dos när man sövs och en när man vaknar.

Han berättade även att operationen kommer att ta 4 timmar. Kommer ihåg att jag tyckte det lät länge.

Fick lugnande kl.7.50

Skrev sms till alla mina kära, försökte läsa lite tidningar och blev väldigt känslosam när de skickade kärleksfulla sms tillbaka.
Tänkte att det är nu det händer!! Och hoppas allt går bra!! Fick samla mig för att inte fälla en tår men det gick bra.

Patrik kom ca 8.15 och bad mig följa med, pratade o ritade lite. Han bad mig ställa mig framför ett skynke och jag var helt förvirrad och sa –vilket skynke? Haha då skrattade han och sa - det bakom dig! (stod ju redan där hahah)

Han tog lite bilder i olika vinklar, reste sig och började gå ut ur rummet men sa ingenting mer än att jag kunde ta på mig rocken, så jag stod kvar lite och undrade om han skulle hämta ngt, lr om jag skulle följa med, jag kikade ut genom dörren då han hade stannat en bit bort och han sa –du ska följa med mig hahah, ja jag tänkte väl det svarade jag. Märktes att jag var lite borta haha.

Sen sövdes jag o opererades. Sövningen gick jättefort, kände absolut ingenting. Och hann inte ens tänka på något innan.

Vaknade från op strax efter 12. Och kände ingenting Mer än att det sved något enormt i brösten och precis över ljumskarna.

Fick vatten och päronjuice att dricka direkt och mådde inte illa alls. Frös ingenting men bad om mina strumpor för jag brukar frysa lätt om fötterna.
Den snälla sköterskan hämtade mina strumpor och min mobil som låg i skåpet. Så att jag kunde smsa alla mina kära.
Blev inrullad till en sal där flera andra låg.

Var lite trött såklart så somnade till och från. Sköterskan var så snäll och hjälpsam.
Sen strax efter kl.14 så fick jag rulla in i ett annat rum så jag kunde ringa och prata med mina närmaste utan att störa ngn.

Svidandet gick över runt den tiden och då var det bara som en extrem träningsvärk i magen efter det.

Op som beräknades ta 4 timmar tog bara 3 timmar. Vilket kändes fantastiskt då jag kunde meddela alla mina kära och de behövde inte bli oroliga om det dragit ut på tiden.

Lite senare sa hon att de skulle flytta in mig i ett annat rum/sal tror jag men ngn timme senare bestämde/frågade de att/om jag fick/ville vara kvar. Kändes så otroligt skönt att få vara i ett ”eget” rum så jag kunde ringa mina närmaste utan att störa ngn. Kunde även sova ostört.

Patrik kikade in och undrade om allt var bra och jag frågade om delningen och hur mycket som tagits bort.
Han berättade att det fettsugits 1000 ml så 310 cc/bröst fettransplanterades till vardera bröst. Mer än så hade verkligen blivit för mkt tycker jag så jag är så nöjd och glad att ca 380 ”gick till spillo”.

Borttagen hud över 833 gram

Delning 4,5 cm

Tror de sydde i två lager.

Runt 17-tiden började jag känna mig lite yr så frågade om och när jag skulle få ngt litet att äta. Sköterskan sa att man ska äta flytande helst pga risk för illamående. Fick blåbärsproviva, youghurt med bär och müsli som jag åt lite av och yrseln försvann.

Några timmar senare mådde jag lite illa och fick en kräkpåse.
De små bananskivorna stod mig upp i halsen och fick lite sura uppstötningar till och från men spydde inte.

Kände mig både illamående och bajsnödig pga av trycket av gördeln och blev lite orolig för att bajsa på mig. Men som tur var hände inget sånt och jag spydde inte heller. Har mått oförskämt bra faktiskt.
På kvällen kom en ny manlig sköterska som var helt fantastisk. Så himla ödmjuk och snäll.
Han förklarade att första natten kommer att vara värst. Många får panik av att de känner tryck och inte kan andas. Fick förklarat att i och med att gördeln trycker på och stygnen som dragit ihop magmusklerna samtidigt trycker ihop allt så blir man illamående och det skulle enligt honom bli värre under natten men när jag vaknar så skulle det värsta gått över.
Precis som andra beskrivit känner man alla tarmrörelser. Lite som när man är gravid tycker jag.
Själv har jag inte haft några obehagsbesvär av gördeln tack och lov. Hade väldigt ont i ryggen pga att jag legat still hela dagen och svårt att ligga bekvämt.

Fick ligga lite på sidorna men inte helt.
Vilken befrielse!! Bytte ställning varje timme. Hjälpte mycket och jag kunde sova 1 timme i stöten. Magen kändes oerhört spänd o svullen. Och hade enormt ont av en stickning på låret så fort jag rörde på mig. Beror på att nerverna är avdomnade i magen och smärta och stickningar kan upplevas på andra ställen på kroppen istället förklarade han. Han sa igen att nu är det värsta över.

Dag två:
Blev väckt kl.5.45
Tog blodprov och tog bort katetern. Hade lite lågt blodvärde ca 110.
Innan sänggående fick jag massa tabletter och är förvånad över att jag inte kände mig hög som ett hus haha utan precis som vanligt nästan.
Frukost på sängen kl.6.30
Sen gick den fantastiska sköterskan av sitt skift och två supersnälla, ursnygga sköterskor tog över. De såg nästan identiska ut haha.

Kl.9.19 fick jag sätta mig på sängkanten en stund innan jag skulle upp och gå för första gången. Blev yr, varm och svimfärdig så fick lägga mig ned. Slumrade till ett tag. Spände o drog i magen när jag rörde på mig. Fick en spruta mot blodtrycksfall. Skulle sitta här en kvart ungefär. Extremt kallsvettig och yr.
Vid 10 satte jag mig upp igen o de fina sköterskorna kom och pratade med mig lite.
Visade hur jag skulle läsa av dränet och tömma det. Har inte kommit så mkt blod, runt ca 50 ml/dygn.
Smsade min pojkvän att jag kunde åka hem vid 13.00 så han gav sig iväg mot Nordiska kliniken.
Fick lunch och satt upp i sängen i ca två timmar och började få ont/bli trött i ryggen. Men fick sitta här till sköterskan kom tillbaka för att hjälpa mig upp och gå för första gången. Maten måste bara gå ned lite så att blodsockret höjs innan.
Innan hemgång gick de igenom hur jag skulle ta mina mediciner osv vilket kändes väldigt bra.

Gick och kissade runt 12 och det gick bra. Känns så bra med katetern under natten och att man inte får åka hem förrän man har kissat själv!
Sov fram till kl.13 då min pojkvän hämtade upp mig i receptionen.
Gick väldigt långsamt mot bilen och fick stanna till och pausa emellanåt.
Medans jag väntade på att han skulle köra fram bilen kom en karl förbi och undrade om allt var ok då jag stod framåtlutad och vilade mig mot mina knän haha.
Var rätt svårt att ta mig in och ur bilen.
Skönast ställning för mig var att luta ned sätet bakåt och höja sätet under knäna.
Hade packat med mig kuddar som låg I bilen men de behövdes inte alls.
Blev tvungen att stanna på Mc Donalds efter ett par timmar för jag höll på att kissa ner mig :/ åt en halv cheeseburgare och drack vatten.

Bilfärden hem var rätt jobbig tyckte jag.

Alvedonen behövdes toppas upp och herre min skapare vad jobbigt det var att kliva ur bilen!! Gjorde jätteont och drog. Speciellt längst ned vid snittet.
Sååå trött var ja också.
Satt kvar i bilen medans min pojkvän sprang in på Ikea på två röda haha för att köpa höga sängben och ny madrass åt mig.
När vi äntligen kom hem la jag mig på soffan direkt uppstoppad med kuddar medans pojkvännen fixade sängen. Känns lite märkligt att vara handikappad och ha ngn som gör allt åt en. Barnen har varit helt fantastiska och har även talat om för mina vuxna nu som var glada för min skull att allt gått bra. Även om de tyckte jag var fin innan så tyckte de att det var bra att jag gjorde detta för min egen skull.

Saknade sjukhussängen som var så mycket lättare att dra sig upp ur.

Fick ta en akut tablett när vi kom hem.

Dagen efter ringde sköterskan och undrade hur jag mådde och hur mkt blod som fanns i dränet. Förlarade att när det gått två dygn med bara 25 ml kan jag gå till min vårdcentral och ta bort dränet. Hon avrådde mig från att ta järntabletter då de är väldigt förstoppande.
Hon tyckte mitt blodvärde hade varit bra trots allt tydligen.

16/2 tog lactulose kl.22
17/2 magen kom igång kl.7.20 utan problem.

Mådde riktigt dåligt inatt förmodligen för att jag mådde så bra igår och inte tog någon morfin akuttablett, högg till vasst i högra benet så fort jag rörde på mig, magen var stenhård och det sved enormt ovanför ljumskarna.
Har börjat klia i brösten och på sidorna av kroppen.
Tog till slut en akuttablett kl.12 och har sovit rätt gott efter det, kommer inte sluta med värktabletterna än på ett par dagar i alla fall känner jag,
Det är absolut inte värt att lida i onödan.
Får i mig väldigt lite mat men det går framåt med aptiten:)
Framåt eftermiddagen har illamåendet avtagit.

18/2

Tog akuttablett kl.23 och kl.03 för jag ville inte må dåligt en natt till.
Sov lite dåligt inatt och gick upp ett par ggr för att kissa. Vaknade vid 6 och mådde jättebra. Var tom lite rosig om kinderna. Men eftersom det var så tidigt gick jag och la mig igen. Var inte hungrig och tänkte att jag kunde äta 7.15 som jag planerat.

Det fick jag ångra! Borde kanske ha ätit ngt litet då för när jag gick upp vid 7.15 för att äta frukost mådde jag illa men inte så jag trodde jag skulle spy. Gjorde lite frukost och fick i mig nästan ett halvt knäckebröd med ost. Började nu må ännu mer illa och tog en minitugga av en bananbit för att få upp blodsockret. Då kände jag hur det vände sig i magen och att nu spyr jag, gick till toan direkt och såg i spegeln att jag var likvit i ansiktet, spydde direkt. Det gick fort och gjorde väldigt ont i magen när den drog ihop sig 3 ggr precis som många före mig beskrivit. Men det gjorde inte lika ont som jag hade föreställt mig.
Efter att jag spytt rann det till mer blod i dränet och när jag läste av så hade det kommit dubbelt så mkt som tidigare dygn dvs 100 ml.

Summa summarum: För mig har det varit en svår balansgång mellan dessa smärtlindrande tabletterna och svårt att hitta den rätta balansen tyvärr.
Har fått i mig pyttelite mat idag och sovit massor men även varit uppe emellanåt. Hoppas det vänder snart och att jag mår bättre imorgon.
Vill få tillbaka lite energi och matlust så ska försöka klara mig på alvedonen bara. Hoppas jag slipper bakslag.

Brösten kliar lite mindre men gör inte ont, kliar utmed sidorna på kroppen där jag fettsugits med och magen stramar, är spänd och stenhård men gör inte ont. Stramar i stygnen på höfterna emellanåt. Får väldigt ont i ryggen när jag är uppe och går och det svider över ljumskarna och hugger till och svider djupt i nerverna i det högra låret vilket gör jätteont så fort jag försöker röra på mig lite i sängen lr soffan lr när jag ska upp och ner på en stol.

Over and out :)

2018, februari 22 - 19:28
KarolinaP
Bild för KarolinaP
 Offline
Senast sedd: 1 dag 8 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-28 22:59

(fyller på lite här, som en liten dagbok till mig själv :)

Fr.o.m dag 5

klarade jag mig på bara alvedonen och började må bättre och bättre. Illamåendet började avta. Började med att dricka festis och proviva för att få tillbaka aptiten och kunde börja äta minimala portioner.
Tog laktulos varje kväll vid sänggång för att förebygga förstoppning. Fortfarande väldigt trött i ryggen när jag varit uppe. Behöver lägga mig och vila med benen på ett par kuddar emellanåt för att avlasta ryggen. Behöver inte kissa lika ofta längre.

Dag 6:

Första dagen sedan jag kommit hem som jag orkade vara lite mer social och faktiskt kände lite glädje och skrattade. Det var en härlig känsla.
Fortfarande svårt att ta sig upp ur sängen. Började gå med käpp för att avlasta ryggen, hjälpte faktiskt rätt mycket. Sov inget under dagen.
Jättespänd och svullen och magen stramar på kvällen, riktigt, riktigt jobbigt. Känns som om jag är gravid i 9:onde månaden, helt seriöst.

Dag 7:

Helt slut i ryggen efter att ha varit vaken hela dagen igår. Vilade massor.
Nu har aptiten verkligen kommit tillbaka och jag är hungrig typ varannan timme och klarar av större portioner än i början.
Fortfarande äter jag halva portioner i storlek.
Magen svullnar och stramar på kvällen igen, sjukt jobbigt!

22/2-18 Dag 8:

Mår fantastiskt och äter precis som vanligt, för mig vanligt stora portioner. Målade naglarna och sminkade mig för första gången sedan op.
Första gången jag varit utanför huset då vi skulle till VC för att ta bort dränaget. Gick jättebra. Gjorde inte ont alls. Världens mest underbara sköterska gjorde det, fick med mig så mkt positiv energi från henne när jag gick därifrån. Hon hade själv gjort samma operation för fem år sedan och sa att det var det bästa hon gjort!

Idag känns det som om jag kan bestiga Everest! Haha :D

Jag går mycket bättre nu, även om jag fortfarande går lätt framåtlutad, har ont i ryggen, lite stickningar i magen och hugg i låret. Jag har massa energi och orkar mycket mer!
Klarade t.o.m av att stå i köket och laga middag till familjen ikväll whoho :D :D

2018, mars 9 - 07:49
Segerlinda
Bild för Segerlinda
 Offline
Senast sedd: 5 månader 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2017-08-14 08:11

Tack för din berättelse. Jag ska själv göra den i april och all info är bra info känns det som. Så man vet lite vad man ger sig in på. :)

2018, mars 15 - 23:03
KarolinaP
Bild för KarolinaP
 Offline
Senast sedd: 1 dag 8 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-28 22:59

Tack själv Segerlinda för att du tog dig tid att läsa den och lämna en kommentar :)
Vad spännande att du ska operera dig i april!
Såg på din profil att du redan genomgått armplastik och läste din operationsberättelse :)
Wow, vilken resa du har gjort redan och vilken tur vi har som kan investera i oss själva och öka vår livskvalitet :D
Kram!

Annons
2018, augusti 30 - 13:34
Miss Erika
Bild för Miss Erika
 Offline
Senast sedd: 1 år 3 månader sedan
Brons
Medlem: 2018-08-30 11:47

Tack för bra berättelse!
Är du nöjd med resultatet?

2018, september 11 - 21:33
Mommy22
Bild för Mommy22
 Offline
Senast sedd: 6 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-08-15 10:21

Tack Karolina för din berättelse! Jag var på konsultation på plastikkirurgigruppen hod Dr Ohlsén för bukplastik samt byte av implantat och lyft. Jag skall inte göra de två operationerna samtidigt utan börjar med full bukplastik i Januari. Så det var jättespännande att läsa din berättelse! Hoppas du är nöjd och mår bra!

2018, oktober 20 - 00:42
Nightly
Bild för Nightly
 Offline
Senast sedd: 10 månader 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2018-05-21 00:10

Tack för den utförliga berättelsen, kunde verkligen föreställa mig hur jag går igenom liknande behandling, som jag även ska i december. :)

Annons
2018, november 1 - 02:01
SandraM
Bild för SandraM
 Offline
Senast sedd: 1 månad 6 dagar sedan
Silver
Medlem: 2018-10-29 02:20

Kanon med en så utförlig berättelse, tack! Bra att veta hur det kan kännas. Och riktigt bra att få höra hur de första dagarna efter kan vara.
Jag planerar att få boka in en full bukplastik till i början av nästa år. Är så nervös redan nu.

2019, januari 3 - 16:53
Nillan_75
Bild för Nillan_75
 Offline
Senast sedd: 1 dag 4 tim sedan
Silver
Medlem: 2018-12-12 20:50

Intressant läsning! Jag ska också göra en full bukplastik i mitten av januari. Funderar på hur jag ska förbereda hemmet inför när jag kommer hem efter operationen. Om jag ska laga extra mycket mat och frysa ner t.ex. Eller om jag ska lägga en extra madrass under huvudändan av sängen.

2019, januari 17 - 21:40
KarolinaP
Bild för KarolinaP
 Offline
Senast sedd: 1 dag 8 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-28 22:59

Tack snälla alla för er fina kommentarer :D <3 ber så hemskt mkt om ursäkt för att jag inte varit inne och svarat och ser att många av er ska eller har opererat er :D Önskar er alla stort lycka till med allt!

Miss Erika-Jag är supernöjd med att jag vågade genomföra operationen och mår så bra i min nya kropp! Behöver dock korrigera lite efter infektionen och fettsuga ovanför naveln men i det stora hela känner jag mig fantastisk ändå :D

Mommy22 hur har det gått för dig?? har du opererat dig än eller när är det dags om du inte gjort det?

Nightly - hoppas allt gått bra?

SandraM - har du bokat tid för op än?

Nillan_75 - det beror lite på om du är själv hemma eller har ngn som hjälper dig? Egentligen behöver du inte planera så mkt med mat och så innan, du kommer ändå inte vara så hungrig. Alla mina matplaner visade sig vara lite i onödan haha och jag var sugen på helt annan mat än jag hade tänkt äta för att "vara nyttig". Ja det är bra med en kudde under madrassen vid huvudänden och avlångakuddar under knäna, du sover halvt sittandes. Jag hade även en käpp som var bra att ha till hands när jag skulle ta mig upp ur sängen :)
Vet inte om du redan gjort din op?

Kram alla :)

Annons
2019, februari 22 - 10:52
Alin
Bild för Alin
 Offline
Senast sedd: 2 månader 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2019-02-02 00:24

Hej,

Tack för din berättelse.
Jag har precis denna vecka genomgått en fettransplantation från armar till bröst på samma Klinik och mått betydligt bra från dag 1. Hur upplever du ditt resultat idag, såg att du överfört ca 300 fett till varje bröst. Hur mycket blev kvar upplever du? Jag har överfört 450 till varje.

Mvh
Nyfiken tjej och förväntansfull över mitt eget resultat

2019, november 7 - 19:18
KarolinaP
Bild för KarolinaP
 Offline
Senast sedd: 1 dag 8 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-28 22:59

Hej Alin :) jag upplever att ca 20-30% försvunnit och har fortfarande F-kupa. Innan op hade jag C-kupa.
Är så himla nöjd med mina bröst. Att de är naturliga framförallt.
Hur upplever du själv att dina bröst känns nu? Är du nöjd? Hur mkt har försvunnit tror du?
Kram!

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons