Annons

Bukplastik - full - stor jan 2019 - Akademikliniken - Stockholm Jonas Röjdmark - Nillan_75

Bild för Nillan_75
Nillan_75

Född 1975, 1 barn. Vikt 80, längd 171.
Konsultation 10/10 -18 Jonas Röjdmark, Akademikliniken
Operation full bukplastik, fettsugning buk 14/1 - 19 Jonas Röjdmark, Akademikliniken

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
måndag, 14 januari, 2019

Fick skjuts med av bil av en vän till kliniken. Skulle vara där 7:30 på morgonen men anmälde mig i receptionen redan 7:10. En sjuksköterska visade mig sedan till rummet, en enkelsal med säng, sänbord och en teve.

Ganska direkt fick jag byta om och prova ut min gördel. De tog även blodprover och blodtrycket på mig, och gav mig ett plåster bakom örat mot illamående och yrsel. Sedan fick jag sätta på mig stödstrumpor. Narkosläkaren kom sedan och pratade med mig inför operationen om läkemedel och hur jag mådde idag. Snart därpå kom även kirurgen Jonas och gick iväg med mig till ett rum så att han kunde ta bilder och rita ut med penna på min kropp där fett skulle sugas bort. Sedan fick jag gå tillbaka till mitt rum och vänta på att jag blev hämtad till operationssalen.

Jag kände mig jättenervös när jag fick lägg mig på operationsbordet, så jag bad om att få hålla en sjuksköterska i handen fram tills jag sövdes ner av narkosläkaren. När jag vaknade låg jag på uppvakningsavdelningen och var bara såååå trött att jag inte orkade hålla ögonen öppna. Kände ingen smärta eller något illamående alls då. Däremot hade jag en lite slang med syrgas i näsan eftersom saturationen fortfarande var lite låg. Men när saturationen var okej fick jag åka tillbaka till mitt rum igen.

Första kvällen var helt okej. Jag var hungrig och fick mackor, kaffe, fruktdryck och lite choklad. Morgonen därpå gick jag med sköterskans hjälp upp på toaletten. Gick även lite i korridoren. Fick träffa kirurgen Jonas och han berättade att han hade fått suga bort mycket fett och sytt ihop ca 3 cm diastas på magmuskulaturen.

På kvällen började jag få lite mer ont. Så jag bad om extra oxynorm mot smärtan. Det som var värst var smärtan i ryggen. Och jag hade svårt att ligga på ett bekvämt sätt i sängen. Sov också dåligt den natten, så jag ringde till sjuksköterskan tidigt på morgonen om att få mina morgontabletter lite tidigare. Och det gick bra. Det var jättetrevliga och duktiga sjuksköterskor där, som kom direkt när man tryckte på signalknappen. Kirurgen tyckte jag hade gjort min mage fin och jag kände mig nöjd.

Så på förmiddagen skulle jag hem och sjuksköterskan hade ringt efter taxi. Hemma utanför porten hämtade sedan min son(18 år) upp mig. Han hjälpte mig upp till lägenheten och fick pyssla om mig lite med nytt vatten och soppa till middag.

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons