Annons

Bukplastik - full - stor nov 2018 - Proforma Clinic - Stockholm Daniel Saiepour - Schmitten13

Bild för Schmitten13
Schmitten13

2 barn, 30år, 162 cm, 66 kg 

Bukplastik och bröstlyft samt bröstförstoring 
Konsultation 30/8 -18, Proforma
Op Bröstförstoring 11/9 -18 av Daniel på Proforma.
450 hpx bakom bröstmuskeln
Strl före op 75c
Strl efter op ?

Bukplastik 20/11 -18 av Daniel på Proforma

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
tisdag, 20 november, 2018

Igår blev min stora bukplastik av. Fick tid 07.45 så med packad väska åkte jag från Nynäshamn vid 06.15 för att absolut inte bli sen.

Jag fick mitt rum och kort därefter kom Daniel in och började rita och vi gick igenom allt en sista gång. Ta bort överflödig hud, ny navel, sy ihop magmuskler, och fettsug av mage och sidor.

Ja alltså efter 2 barn så såg inte min mage särskilt vacker ut. Mycket deghäng så att säga. Och glipa mellan magmusklerna vilket gjort att jag har ont i min rygg.

08.45 låg jag i op salen med underbara narkosläkaren och sköterskan. Dom lugnade ner mig (tycker d är läskigt med narkos) och sen somnade jag in.
Vaknade upp 13.30 i Uppvaket. Inte ont alls. Men magmusklerna kändes som dom fått sig en rejäl omgång på gymmet. Låg kvar en stund och sen skulle vi få över mig till min säng... åh fy vilken pärs. Det stramar och gör ont när man gör minsta ansträngning av magen. Men jag kom i säng och ska jag vara ärlig så är det mycket lättare än vad det var efter bröstoperationen.
Jag blev ompysslad av dom duktiga sköterskorna, som var lika trevliga som sist. Och bara njöt.
Daniel kom in och öppnade min gördel för att visa magen, dock så såg jag inte mycket då jag låg ner och brösten är ivägen. Men jag kände försiktigt och det kändes jätte bra!! Hade fått 2 slangar in i magen som skulle dränera blodet. Obehagligt och jobbigt att släpa med sig när man ska kissa.

Sov som ett barn inatt efter morfinen och nu på morgonen tog dom ut dränerings slangarna. Det var det absolut värsta!!! Man känner dom i magen när dom åker ut.. bläääää. Kommer inte glömma den känslan på ett tag. Hehe.

Nu har jag varit hemma i 4 timmar och det känns skönt att vara hemma men läskigt att inte ha alla sköterskor nära. Tur att min kille är ledig denna vecka så han kan ta hand om barnen och allt annat kul som jag vanligtvis gör.

Är glad att jag gjort mina 2 operationer. Mina bröst blev perfekta så jag tror nog att magen kommer bli minst lika fin.

2018, november 22 - 09:30
Qvinna
Bild för Qvinna
 Offline
Senast sedd: 4 månader 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2018-10-05 19:17

Hej, ska göra en bukplastik efter jul och nyår med. Har inte bokat datum än då jag ska hitta en tid då de passar bra med familj och jobb. Vad roligt det var att läsa din operations historia. Hur tycker du veckan efter en bukt plastik gick? Tycker det är lättare att hitta information om en bröstförstoring än en bukplastik. Hoppas jag kommer få en lika trevlig upplevelse som du har fått med din operation. :)

2018, november 24 - 11:06
Schmitten13
Bild för Schmitten13
 Offline
Senast sedd: 8 månader 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2018-07-24 23:27

Hej, ja det är svårt att hitta info om hur det har gått för de som gjort bukplastik. Lite tråkigt faktiskt. Man vill verkligen veta allt!! Haha. Idag är det dag 4 sen op. Jag är öm, men inte mer än så. Mest öm är jag där fettsugningen har skett.. alltså på kärleks handtagen. Jag kan inte stå rakt, utan går böjd så det tär lite på ryggen just nu. Men mest av dygnet sitter jag i soffan och kollar tv och äter alla mediciner. Jag har en 3 åring och en 6 åring hemma och dom är väldigt försiktiga och hjälper till att duka fram och hämta saker. Vilket är guld värt... man vill gå så lite som möjligt. Det värsta var jag nog med om igår, man ligger så mkt så det samlas slem i lungorna. Jag behövde hosta så d gjorde jag.. och fyyyy vilken smärta. Det kändes som magmusklerna brann inifrån och ut. Hemsk upplevelse. Men det varade ju inte så länge. Så idag har jag suttit och mini harklat mig för att slippa få den där hårda hostan. Och det funkade. Jag fick upp det lilla slemmet utan smärta.
Just nu känns det jobbigt att vara så trött och sängliggande men det är bara en kort tid av livet så jag försöker tänka positivt. Vet att jag fick samma känsla efter jag opererade brösten i september. Man undrar "när ska det ta slut" men för varje dag blir det bättre och bättre.
Det där med att hitta en bra tid i livet, för familjen och jobb och allt annat det finns inte. Jag insåg det direkt. Familjen blir lidande av att jag inte klarar av mina sysslor. Jobbet struntar jag faktiskt i. Dom får bara acceptera mitt val. Men man får lösa allt vartefter. Jag ser att min sambo är helt slut efter dagarna med alla sysslor jag vanligtvis gör. Men det handlar också bara om ca 2 veckor innan jag kommer kunna stå vanligt och klara av det mesta.
Än så länge är jag glad över att jag vågade göra operationen.
Vad för operation är det du ska göra? Bara buk eller magmuskler eller allt?

Mvh Jessica

2018, december 3 - 21:28
Qvinna
Bild för Qvinna
 Offline
Senast sedd: 4 månader 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2018-10-05 19:17

Hej Jessica, tack för ditt svar, missat att du svarade. Ja det har du helt rätt i, man ska göra det som känns bäst för sig själv. Jag förstår att det måst ha gjort ont att hosta. Känns sjukt att man längtar tills helvete veckorna börjar. Så man kan börja leva normalt igen. :) tack för informationen om att fetsugningen gör ondare. Det hade jag ingen aning om. :)

Annons
2018, december 11 - 12:25
Replayy
Bild för Replayy
 Offline
Senast sedd: 1 månad 4 dagar sedan
Silver
Medlem: 2018-12-08 22:28

Hej

Hur länge väntade du tills efter grav och insåg "jag behöver bukplastik"?

Jag själv är i behov av bukplastik men är på barn nr 1 och vi kanske vill ha en till i framtiden. Så måste vänta ett tag till.

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons