Annons

Fettsugning (kirurgi), Bröstförminskning jan 2021 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - Coco2020

Bild för Coco2020
Coco2020

45 år
2 barn
160 cm Lång

OP 10 Jan 2021
Bröstförminskning med 400 gr per bröst
Litet implantat sätts in senare för formen , troligtvis runt 250-275 cc framför är planen när bröstförminskningen läkt runt 4 månader.
Fettsugning av Hel rygg, sidor och över naveln. På Nordiska Kliniken av Patrik H

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
onsdag, 27 januari, 2021

4 dagar sedan jag gjorde en bröstförminskning och fettsugning av Patrik på Nordiska kliniken.
Ligger i sängen med dubbelgördel och läkbh och mår väl sådär faktiskt.
Kl 8 hade jag tid - Patrik kom ca 0845 och började rita på mig. Då hade jag fått träffa Ove - den fantastiska lugna narkosläkaren som stod ut med en liten snabb gråtattack jag hade i mitt lilla väntrum. Ove förklarade precis allt med narkosen så jag kände mig lugn - jag har varit så nervös för den ! Men nu i efterhand så är jag inte alls rädd längre utan kan göra om det utan problem :)
Jag gjorde en bröstförminskning- Patrik tog bort lite mer än 400gr på varje bröst och fettsög 4,5 liter från ryggen. Det lilla jag ser är att brösten är små och fasta. Svullna och spänner men gör inte så ont. Fettsög hela ryggen , sidor och övre magen. Kan säga att det gör såååå ont ! Som att skinnet är för litet och måste dras isär såfort man rör på sig!! Jag är helt blå på hela ryggen och sidorna.
Tyvärr så blev det en chockartad upplevelse efter operationen då jag ligger på uppvaket och upptäcker efter några timmar att dränet inte fungerar. Kroppen valde att dränera allt genom ett annat hål än det som dränet satt i. Det läcker ur ett hål som sitter precis i rumpskåran vid ryggslutet. Så när jag äntligen vågade mig upp för att gå på toaletten inser jag att jag ligger i en pool av blodfärgad bedövningsvätska och sårvätska.. som sen börjar rinna ut på hela golvet ! Golvet fylls ! Dom hade sprutat in 5 liter i kroppen ! Jag får en chock , börjar gråta och får ett hemskt blodtrycksfall och vill kräkas. Dom fantastiska sjuksköterskorna tar hand om mig och lugnar mig tack o lov ! Skickade blombud igår som tack :)
Patrik kom och tittade och sa att det var bättre att hålet var öppet än att sy igen - så nu rinner det hela tiden och gjort sen jag kom hem. Tur jag hade köpt super stora kiss underlägg från Tena att ha i sängen - Allt blir äckligt och genomblött med rödfärgad vätska som luktar sår...Det gör att allt blir lite jobbigare ... byta kompresser som är genomblöta. Man är inte direkt värdig just nu :( Tur att maken tar hand om mig - Hade inte klarat mig själv !! Tar massor av smärtstillande och sprutor mot blodpropp - Det ska jag göra i 10 dagar. Jag hoppas det vänder snart .. Jag kom kl 0715 och åkte därifrån 20 00.

Fettsugningen gör galet ont och det blev inte lättare av att dränet inte funkade så att hasa runt i äckliga pyjamasbyxor och blöta trosor över en äcklig gördel är inte direkt super trevligt! Som tur var fick jag 1 extra gördel som gör att maken tvättar 1 varje dag och jag byter på morgonen. Lärt mig att öppna upp båda gördlarna ( en brun och ett vitt gördelbälte) nu liggandes i sängen en stund innan så jag slipper värsta blodtrycksfallet. Sen får maken byta kompresserna på ryggen när jag står upp över en handduk ( eftersom det rinner ) Kan väl säga att han får se mycket han nog aldrig trodde han skulle få se;)! När det rinner från hålet ... När kompresser ska klämmas in på alla möjliga ställen för att stoppa rinnet och tejpas på omöjliga ställen.. det måste han göra för jag kan knappt röra mig !

Det läskiga är att huden är lös på ryggslutet och släpper när han drar av tejpen - det ger en lite läskigt känsla ( blir då lätt illamående och måste sätta mig ner när han är klar ) !! Jag blir väldigt ”drogad” av medicinerna och det gör att jag inte orkar så mycket. Försöker upp och gå runt i huset några gånger så jag rör på mig men har ganska låg energi. Köpt en nackkudde som räddar mig i sängen - får bara ligga på rygg så sova är ganska jobbigt men kudden får mig att ligga någorlunda bekvämt. Gördlarna sitter super hårt och trycker - det gör ganska ont och speciellt över revbenen. Man har svårt att andas djupt. Man får lite klaustrofobi av att veta att man inte får ta av den på så länge. Men när man väl tar av den så vill man ta på den igen för det är läskigt att vara utan:) upptäckte en annan lite läskig känsla och det är att jag har nog luft under huden som knastrar. Det sitter upp på halsen och ner över brösten och nyckelbenen. Låter som kramsnö. Sen känner man vätska som flyttar på sig under huden på ryggen - och det är inte så mysigt det heller.
Igår lyckades jag göra nr 2 på toaletten och det var en upplevelse bara det ... dessutom var jag super rädd att få bakterier in i hålet som sitter ovanför - så jag torkade med 10000 tvättservetter och sen desinficerings servetter. Man är rätt rädd för bakterier och komplikationer ...
Hoppas det vänder snart och jag känner mig starkare och ser hur det läker - för just nu känns det lite tungt och man känner sig rätt liten och lite nervös :(
Tips - Var beredd på det värsta och blir det inte det så är det en bonus !

2021, januari 31 - 15:38
Vonkan
Bild för Vonkan
 Offline
Senast sedd: 1 tim 2 min sedan
Silver
Medlem: 2013-11-13 20:00

Hej vilken fin op berättelse 😊 hur mår du i dag❤️

2021, januari 31 - 16:20
Ronda
Bild för Ronda
 Offline
Senast sedd: 7 tim 6 min sedan
Silver
Medlem: 2019-06-05 20:06

Men lilla vän❤ vad jag lider med dig! Hoppas verkligen att det vänder snart! Starkt av dig att berätta din upplevelse hittills. Tyvärr så önskar jag att jag inte läst den! Har tid den 10:e för att göra liknande. Har inte varit nervös hitills men känner mig illamående nu. Har inte funderat något på själva fettsugningen då jag ska göra bröstförstoring och som jag sett som den stora utmaningen då jag fått infektion varje gång jag försökt. Har väntat på att läsa hur det gått för dig och ser fram emot din läkningsprocess.

2021, februari 8 - 19:55
Sammmy
Bild för Sammmy
 Offline
Senast sedd: 8 tim 13 min sedan
Silver
Medlem: 2020-12-15 14:19

Men åh nej :( Vad ledsen jag blir av att läsa det här :( Du som dessutom var lite orolig innan och velade lite :( Men nu har det gått en liten tid sen du gjorde operationen så jag hoppas att du mår lite bättre nu heart Och du har ju världens finaste man som hjälper dig och tar hand om dig iaf. 4liter fett från ett och samma ställe är ju ganska mycket så du kommer säkert bli nöjd med resultatet sen, även om det är en bit bort, blir säkert stor skillnad! :)

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons