Annons

Fettsugning (kirurgi) mar 2018 - Grozio Chirurgija - Litauen Anonym (Läkare) - sandy_84

Bild för sandy_84
sandy_84

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
fredag, 23 mars, 2018

Så för ca 2 veckor sedan bestämde jag mig lite väl impulsivt för att göra en fettsugning då jag var så trött på min viktuppgång. Det började med att jag ville fettsuga lår insida och utsida.
Jag kom av en händelse in på denna klinik, Nordesthethics, och började undersöka kliniken lite närmre efter att jag rätt snabbt insett hur höga priserna är i Sverige för all sorts skönhetsbehandlingar.
Jag är den som alltid varit emot att åka utomlands för att göra skönhetsbehandlingar egentligen.. Men efter redan två "misslyckade" skönhetsoperationer som jag gjort i Sverige tänkte jag ändå ge det en chans.
Jag ringde kliniken och pratade med de, mailade de, sökte information om de, läste omdömen om både kliniken och läkarna. Jag ställde massa frågor till tjejerna som jobbar på kliniken och de svarade tålmodigt på alla mina frågor. Jag kände mig tillslut säker och övertygad om att de skulle ta hand om mig bra och att de innehar kunskapen om att kunna utföra en bra operation med ett gott resultat. Priserna är så pass låga jämfört med Sveriges priser så jag bestämde mig för att även fettsuga mage och midja i samband med låren.
Jag var väldigt begränsad med vilket datum operationen kunde ske och det blev lite bollande fram och tillbaka, men vi hittade tillslut ett datum som skulle passa både mig och kliniken. Två veckor senare, idag 23/3.

Tjejerna som jobbar på kliniken, som guidar en fram tills man anländer, har varit väldigt trevliga, informativa och bra! Jag fick tom information på svenska!

Så landade jag i Kaunas med flyget igår vid 14tiden. Det var en tjej som hämtade upp mig och det gick jätte smidigt. Hon körde mig först till ett sjukhus där de gjorde ultraljud på magen för att se så allt var ok invärtes, ingen inflammation eller liknande. Sedan körde vi vidare till kliniken. Där tog de fyra rör med blodprov och sedan var det dags för konsultation med läkaren.
Konsultationen gick över förväntan! Dr. Andrius Pajeda var proffsig, lättsam och mycket trevlig! Han ingav förtroende och jag fick direkt en bra magkänsla. Vi gick igenom vilka områden jag ville fettsuga, vilka förväntningar jag hade och vad jag kunde förvänta mig för resultat. Jag fick möjligheten att ställa alla mina frågor jag hade och han svarade tålmodigt på allt och tog sig verkligen tiden till att hjälpa mig med mina funderingar.
Efter konsultationen så beställde de taxi till mig som körde mig vidare till hotellet. Jag checkade in, gick på en liten runda på stan och handlade lite mat för kvällen.

Idag är det alltså dags för operation! Jag har fått operationstid kl 16 idag och man får varken äta eller dricka något 6h innan op. Så det fick imorse bli en lätt frukost på hotellet bara. Jag blir upphämtad på hotellet kl 14:40 och då kör de mig till sjukhuset. Så idag är bara en enda lång väntan..är både lite nervös, spänd och förväntansfull! Allt känns fortfarande väldigt overkligt!

Jag uppdaterar igen om fortsättningen så fort jag har piggnat till lite efter operationen :)

Operationsdagen 23/3
Jag blev alltså upphämtad 14:40 på hotellet och blev körd till kliniken där operationen skulle ske. Jag fick komma in på det som skulle bli mitt rum och där var redan en jättegullig norsk tjej inne, som jag träffade på konsultationen dagen innan, som precis blivit opererad. Jag fick klä av mig och ta på mig klassiska sjukhuskläder, typ ett vitt nattlinne med öppning fram. Jag fick några papper jag skulle läsa igenom och skriva på, sen kom en sjuksköterska och kollade mitt blodtryck och gjorde EKG för att se så allt var i sin ordning. Efter det kom en annan sjuksköterska och satte en kateter på min handled och gav mig lugnande genom den. Klockan hade då hunnit bli runt 15:40 och strax därefter kom doktorn in och hämtade mig. Vi gick till ett rum där jag fick klä av mig så han kunde märka upp de områden som skulle fettsugas och så tog han några före-bilder. Jag var vid det laget jättenervös och svimmade nästan (en tjej som jag träffade genom denna resan svimmade tydligen just i samma situation så det är nog inte helt ovanligt att man är väldigt nervös). Detta moment gick rätt så snabbt och sedan lämnade doktorn mig i mitt rum igen och sa att operationen tyvärr kommer bli lite försenad då operationsrummet fortfarande var upptaget.
Strax innan kl 17 var det dags, en av sjuksköterskorna kom och hämtade mig. Jag fick, innan vi lämnade rummet, sätta på mig hårnät och skoskydd på fötterna. Sedan leddes jag in till operationsrummet. Där fick jag ta av mig mitt nattlinne och sköterskorna sprayade hela min kropp med någon orange vätska som var svinkall och luktade rätt starkt. Därefter fick jag försiktigt lägga mig på britsen med deras hjälp då inget fick röras vid. Allt var väldigt noggrant och sterilt så det kändes jättebra och tryggt. Jag var vid detta läget ett nervvrak och skakade som en galning under hela proceduren. De spände fast mina armar och förberedde allt inför operationen. Doktorn kom in när jag var förberedd och klar inför operationen och frågade hur jag mådde och skämtade lite om att nu är korsfästelsen över så jag kan vara lugn (operationssköterskorna hade spänt ut mina armar) och önskade mig sen en god sömn =) Ett par minuter senare sov jag!

19:30
Runt 19:30 var operationen klar och jag rullades tillbaka till mitt rum. Jag vaknade/blev väckt av läkaren vid 20:00, minns inte riktigt hur jag vaknade för var fortfarande påverkad av narkosen. Läkaren var i alla fall inne på rummet och tog hand om den norska tjejen då. Minns att jag vaknade till och försökte fråga doktorn om hur mycket fett han fått bort. Han svarade ca 2,5 liter och sa att jag kan ställa alla mina frågor imorgon för jag kommer ändå inte komma ihåg något av detta haha! Så sant som det var sagt, för minns inte mer av vår konversation sen.
När jag hade vaknat till lite mer så började jag skaka jättemycket. Detta sa läkaren och sköterskorna var helt normalt och en effekt av narkosen. Jag skakade i ca 40 min innan det äntligen slutade. Det var jättejobbigt och jag kände mig såklart fortfarande inte helt klar i huvudet. Sköterskorna var jättegulliga och hämtade extra täcke till mig och kom in och kollade till mig flera gånger.
Efter att jag slutat skaka så mådde jag lite illa och kände att jag hade rätt ont. Försökte dricka mycket vatten och avstod all smärtstillande då jag är superkänslig och lätt blir illamående och kräks av starka mediciner. En stund senare behövde jag gå på toaletten och när jag reste mig så började det droppa massa vätska/blod från ryggen. De hade lagt massa förband och så på alla snitten och runt magen och ryggen, men doktorn hade inte sytt igen några snitt då all vätska som sprutats in för att lösa upp fettcellerna behövde komma ut. Så att jag läckte så mycket var helt normalt. Sköterskan städade upp efter mig och bytte förband och sen kunde jag försiktigt gå på toaletten.
När jag kom tillbaka så somnade jag i någon timme. Sköterskorna kom senare in och gav oss båda antibiotika genom katetern. Den första natten var ganska smärtsam och jobbig då jag inte fick någon sömn alls i princip. Slumrade till en liten stund och vaknade igen och var vaken i någon timme och så höll det på hela natten. Ett par gånger under natten fick nattsköterskan komma in och byta förband också då jag fortsatt läckte rätt mycket.

Dag 1 efter operation, lördag 24/3
Så kom morgonen och jag var som sagt vaken i princip hela natten. Klockan 6 på morgonen kom sjuksköterskan in och kollade till oss. Jag bad om något att äta och fick en yoghurt då frukosten skulle serveras lite senare. Yoghurten var perfekt då jag inte vågade äta för mycket på en gång eftersom jag då inte ätit någon sen frukosten dagen innan. Sakta började även min rumskompis vakna till och vi fördrev tiden med att prata med varandra. Under morgonen fick vi mer antibiotika och blodtryck kollades igen. Vid 9 kom en fysioterapeut in och gav oss massage på de områden som vi blivit fettsugna på. Detta var fruktansvärt smärtsamt. Hon berättade att vi måste göra detta på oss själva ett par gånger varje dag för att få igång blodcirkulationen och för att det ska läka fint. Efteråt kom kirurgen in och då var det dags att ta bort all bandage och förband. Han hade en sjuksköterska till hjälp för att det skulle gå så snabbt som möjligt då det är ganska smärtsamt och jobbigt. Jag svimmade nästan och fick lägga mig ner för att klara av det. Samma med den norska tjejen. Efter all bandage var borta så skulle en gördel på som går från knäna ända upp till precis under brösten. Denna var ett helvete att få på då det gjorde skitont att dra på den och knäppa den. När vi hade överlevt denna processen så fick vi vars en "goodie bag" och en genomgång med vad som fanns i (sömntabletter, smärtlindring, antibiotika osv.). Därefter fick vi klä på oss våra vanliga kläder och frukost på sängen erbjöds. Omelett, grönsaker och bröd till! Doktorn bokade in oss på återbesök till tisdagen och meddelade att efter frukosten skulle det bli dags för oss att åka till hotellet. Sagt och gjort, vi åt upp vår frukost, packade ihop oss och klädde på oss och så kom taxin för att köra oss tillbaka till hotellet. När vi kom fram till hotellet så åkte vi upp till våra rum och lämnade bagaget och sen gick vi ner för att handla på oss lite mat inför kommande dagar. Det fanns en liten supermarket precis intill hotellet. Klockan var runt 11-12 när vi var tillbaka från kliniken och resten av den dagen spenderades i hotellsängen för mig. På kvällen somnade jag redan vid 21.30. Vaknade till ett par gånger under natten men lyckades somna om rätt så snabbt.

Dag 2, söndag 25/3
Jag hade ställt klockan på 9.30 då jag ville hinna med att äta frukost på hotellet. Var redan vaken innan larmet ringde, men klev ur sängen vid 9.30 då jag visste att det skulle ta en stund att få ordning på mig själv innan jag kunde ta mig ner. Vid 10.30 var jag redo att gå ner till frukosten. Stapplade ner långsamt och försiktigt och åt min, tyvärr något tråkiga hotellfrukost. Hotellet var verkligen inget att rekommendera när man är på rummet så mycket som efter en operation. Otrevlig personal, dålig service och tråkig frukost. Hotellet hade inte heller någon restaurang vilket verkligen hade behövts då man inte riktigt har energi till att gå och leta restauranger när man nyligen blivit opererad.
Resten av dagen såg i princip ut som lördagen...låg i sängen mestadels av dagen, slumrade till lite emellanåt och försökte resten av tiden hålla mig lite sysselsatt med tv och mobilen. Jag hade med mig böcker som jag hade tänkt läsa, men jag hade faktiskt inte energi till att läsa någon bok. När kvällen kom så tog jag en sömntablett och såg sedan hyfsat bra genom natten. Vaknade någon gång under natten igen, men lyckades somna om rätt snabbt.

Dag 3, måndagen 26/3
Morgonen såg ungefär likadan ut som på söndagen. Ställde klockan för att gå ner och äta frukost, men dock en timme tidigare då frukosten på vardagar hade öppet till kl 10. Idag hade jag lite lättare att röra på mig, men fortfarande väldigt ont. Under dagen gick jag ner till supermarketen igen och fyllde på med lite mat, vatten och smoothies. Nu hade det gått sedan i torsdags sedan jag hade duschat och jag kände mig ofräsch så ville verkligen duscha och tvätta håret. På informationspappret jag fick med mig från doktorn stod det att det inte är rekommenderat att duscha 3 dagar efter operation. Jag var lite velig med hur jag ska skulle göra då jag ville byta förbanden (detta skulle man göra i duschen), men samtidigt var jag lite rädd för att duscha. Jag mailade först till kliniken och frågade vad jag skulle göra och de rekommenderade att jag skulle vänta. Doktorn skulle ändå lägga om förbanden dagen efter på återbesöket. Jag blev lättad samtidigt som jag ändå ville ta en dusch för att känna mig fräsch inför återbesöket. Efter lite betänketid så tog jag beslutet att skicka ett sms till doktorn och fråga om hans rekommendation! Jag fick svar på 5 min och han skrev att det går jättebra att duscha och att han ändå kommer att byta förbanden på återbesöket. Så var det avgjort! Jag låg kvar i sängen en stund till och samlade lite energi inför mitt dusch-projekt. Åt lite mat, drack vatten och tog en värktablett. Sen tog jag mig försiktigt upp från sängen och började med att ta av mig dräkten. Vilade lite efter detta moment då jag blev lite skakig och vimmelkantig. När jag kände mig redo för duschen så lunkade jag in i badrummet och satte igång. Lät det rinna ordentligt med vatten på alla förband för att de skulle lossna lätt. Tvålade in kroppen och tvättade håret först och lät det rinna lite mer vatten på förbanden. Jag satte mig försiktigt ner på knä då jag började bli lite lätt yr igen och började sedan att dra bort alla förband. Det gjorde mer ont på vissa ställen än på andra, men det gick ändå relativt bra! När detta var klart så torkade jag mig väldigt försiktigt på kroppen och ställde mig för att föna håret. Medans jag gjorde detta så hann alla snitt torka ordentligt. Lite vilopaus där emellan och sedan satte jag på nytt förband på alla snitten. Tror jag har runt 14-15 snitt... Drog på mig dräkten igen och la mig på sängen helt utmattad. Jag hade klarat det! Trots att det var jobbigt så kände jag mig som en helt ny människa! Vilade en stund efter mitt projekt och sen gjorde jag mig klar för natten, tog en sömntablett och sov sen gott.

Dag 4 tisdagen 27/3
Så idag var det dags för återbesök hos doktorn. Jag blev upphämtad utanför hotellet tillsammans med den norska tjejen och en annan svensk tjej kl 8:40 . Vi åkte till kliniken och återbesöket var över på ett kick! Först in var den norska tjejen. Hon var klar på ca 10 min och sen var det dags för mig medan den svenska tjejen gick iväg för att duscha med hjälp av en sjuksköterska. Väl inne i samma som vi varit i innan operationen (där före-bilderna togs) fick jag klä av mig. Doktorn tittade så allt såg ok ut, bytte några av förbanden och knäppte några snabba efter-bilder. Denna gången kändes han lite stressad, men han tog sig ändå tiden till att besvara mina frågor och lugna mig. Jag sa att jag inte såg någon skillnad på insida lår och han försäkrade mig om att det är väldigt vanligt att man känner så, då man är som mest svullen nu. Vi gick igenom lite efterbehandling och sen var det dags att säga hejdå! Vi blev körda tillbaka till hotellet igen och jag gick en liten promenad och köpte en sallad och rakhyvlar. Gick sedan upp på rummet och slumrade till en stund. Därefter träffade jag en irländsk tjej som jag hade haft kontakt med under hela denna tiden. Hon bodde på ett hotell snett mittemot mitt och idag kände vi oss pigga nog att ses. Solen strålade och det var jättefint väder så jag behövde inte ens någon jacka på mig. Vi möttes utanför hotellet och satte oss på en bänk i solen och pratade om vår upplevelse i ca 1,5 h. Efter vårt möte la jag mig i sängen igen för att vila lite. Sedan var det dags för att packa ihop mig inför nattens avresa hemåt. Gjorde i ordning allt och la mig för natten vid 22-tiden. Ikväll vågade jag inte ta någon sömntablett då jag var rädd för att jag inte skulle vakna i tid. Jag skulle bli hämtad redan kl 4:40 på natten/morgonen. Jag hade svårt att somna och sov jättedåligt under de få natt-timmarna jag hade innan larmet skulle ringa.

Dag 5, onsdagen 28/3
Jag vaknade redan innan larmet, vid 3:45. Steg upp, gjorde mig i ordning och packade ner det sista och försökte få i mig lite yoghurt för att kunna ta mina mediciner. Gick ner för att checka ut och satte mig i taxin som körde mig till flygplatsen. Taxiresan tog ca 25 minuter. Själva resan hem var väl det som egentligen var det jobbigaste under hela min vistelse i Litauen. Det var rätt energikrävande då det innehöll mycket stående, väntande, lyft av bagage, klä av/på sig jacka osv. Plötsligt blev jag väldigt medveten om alla detaljer som behövs gås igenom vid en flygresa. Trots att det var lite påfrestande så gick det bra och jag var hemma igen vid 10-tiden. Det var superskönt att komma hem till sitt eget hem och egna säng. Jag åt lite frukost och gick och la mig i sängen och somnade gott en stund. På kvällen fick jag besök av min mamma som hade inhandlat lite mat till mig och höll mig sällskap under resten av kvällen. Jag var ganska pigg och hade mycket mer energi än de andra dagarna. Ont hade jag ju fortfarande, men mådde generellt sett ändå bättre!

Dag 6, torsdagen 29/3
Idag är det alltså snart en vecka sedan operation. Jag mår likadant idag som igår. Ont gör det, har svårt att röra mig ordentligt och att ta mig i och ur säng/soffa. Men precis som igår, så är jag ändå pigg och har energi. Idag har jag inte tagit några smärtstillande alls och det funkar bra ändå. Jag har egentligen inte tagit några riktiga smärtstillande under hela tiden, varken direkt efter operationen eller dagarna efter. Jag har ganska hög smärttröskel och är så känslig mot starka smärtstillande så låter hellre bli än att ta de än att jag ska bli yr, må illa och kräkas av värktabletterna. De står jag hellre ut med smärtan istället. Det enda jag tagit är ibuprofen som jag fick med mig hem i goodie bagen =) Fick även med starkare smärtlindrande med kodein i, men de har jag inte vågat röra. Idag känner jag igen att det skulle vara skönt med dusch och hårtvätt, men jag tror jag sparar det projektet till imorgon faktiskt. Så blir jag påskfin inför helgen haha Idag tänkte jag försöka ta mig ut på en kort runda på 10-15 minuter och hämta paket på posten och sedan laga någon god middag så jag får ordentlig mat i mig, för det har det varit rätt dåligt med under denna tiden. Efter det är jag nog rätt klar för att spendera resten av kvällen i sängen igen =)

En kort sammanfattning;
Jag har gjort fettsugning på mage, midja, rygg, svanken, insida lår och utsida lår. Jag opererades på Nordesthetics i Kaunas, Litauen, av Dr Andrius Pajeda. Superbra klinik, tryggt, rent, bra sjukvård och mycket gulliga sjuksköterskor även om det emellanåt var lite problematiskt med kommunikationen. Kirurgen var också jättebra, supertrevlig, hade humor, var professionell och ingav en mycket trygg och bra känsla.
Hotellet jag bodde på var Kaunas City hotell. 3-stjärnigt hotell, men kan tyvärr inte rekommendera detta hotell alls. Hotellet snett mitemot som den irländska tjejen bodde på verkade tusen gånger bättre och hade jag gjort om denna resan så hade jag utan tvekan tagit det hotellet istället. Kaunas hotel heter det hotellet.

Jag hoppas att jag kunnat hjälpa någon därute med min superlånga och detaljerade operationsberättelse =)) Om någon ändå skulle ha några frågor så får ni mer än gärna skriva till mig så ska jag svara så gott jag kan på allt. Stort lycka till och kram på er!

2018, mars 24 - 13:23
Jocelyn
Bild för Jocelyn
 Offline
Senast sedd: 3 månader 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2018-03-09 08:54

Har också funderat på detta, fettransplantation till bröst på Nordesthetics. Följer dig :)

2018, mars 27 - 18:36
sandy_84
Bild för sandy_84
 Offline
Senast sedd: 3 månader 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2018-03-01 21:43

Hej!
Jag uppdaterar så fort jag kommit hem imorgon bitti! Insåg att det var väldigt svårt att göra detta från surfplattan hehe :)

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

POF-feedback