Annons

Fettsugning (kirurgi) sep 2020 - Nordiska Kliniken - Stockholm Magnus Kjelsberg - Jojon

Bild för Jojon
Jojon

25/8 2020 Konsultation inför fettsugning av mage och kärlekshandtag med Magnus Kjelsberg på Nordiska kliniken

16/9 2020 OP/fettsugning av mage, kärlekshandtag, venusberg och (delvis) rygg hos Magnus Kjelsberg på Nordiska kliniken. 3,3 l fett avlägsnades.

Min operationsberättelse: https://www.plastikoperationsforum.se/operationsberattelse/fettsugning-k...

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
onsdag, 16 september, 2020

Eftersom det inte finns så många operationsberättelser som gäller fettsugning, så tänkte jag bidra med min berättelse här.

OP-dagen

Jag kom till Nordiska kliniken vid 7.30 och fick ett rum för att byta om till morgonrock, flipflops och hätta. En stund senare kom narkossköterska in och gick igenom förloppen och strax därpå fick jag träffa kirurg Marcus Kjell för bilder och ”uppritning”.

Jag sövdes kring 8-tiden och OP pågick i 1,5-2h. 3,3 l fett sögs ut från mage, kärlekshandtag, venusberg och delvis rygg. 11.30 vaknade jag upp och kände mig lite yr. När jag efter en stund gick på toaletten gjorde det rätt ont och jag kände mig stel och orörlig. Det gick dock fick fint att kissa genom hålet i gördeln.

Vid 12-tiden fick jag en härlig fikabricka och därefter gick en sköterska igenom hur såren ska tas hand om och vilka läkemedel jag kan ta för smärtlindring. Kring 14.00 lämnade jag kliniken, gick och köpte några böcker och tog tunnelbanan hem.

På eftermiddagen var smärta högst medioker och jag hämtade barnen på skolan, strök tvätt, lagade mat och tog en promenad. Framåt kvällen kände jag dock hur jag svullnade upp kring mage/underliv och smärtan tilltog på ryggen och vid revbenen (sannolikt pga tryck från gördeln). Innan jag gick och la mig tog jag en Oxinorm (5 mg) som utlovade kraftigt smärtstillande effekt. Tyvärr gav den ingen större effekt och jag sov inte mycket på natten, främst pga att gördeln tryckte helt hemskt mot revbenen.

Dag 2

Vaknade upp, fixade frukost och tog barnen till skolan. Gick helt okej. Även idag är smärtan hanterbar i upprätt läge, men ganska påtaglig i sittande/liggande läge. Svullnaden har minskat något, men jag gissar att den återkommer längre fram under dagen.

Tog Alvedon (1 g) och en Celebra (200 mg, anti-inflammatorisk) när jag vaknade. Tyvärr minskade inte smärtan alls.

Mejlade sjuksköterskan på NK och frågan om jag kan justera smärtlindringen på något sätt, åtminstone till natten. Fick svaret att jag kan öka till två Oxinorm på kvällen.

Dagen har varit helt okej. Det är obekvämt med gördeln och blåmärkena smärtar när jag ligger ned. När jag är uppe och rör på mig känns det klart mindre smärtsamt. Insåg att jag gått nära 14 000 steg under dagen utan en enda egentlig promenad.

Somnade kring 21 och vaknade vid 04.00 av att det gjorde ont i övre ryggen. Tog en Oxinorm och somnade om.

Dag 3

Sov till 06.30 när klockan ringde och det var dags att väcka barnen.

Trots viss smärta, mår jag riktigt bra idag och känner bra energi i kroppen. Promenerade en timme på förmiddagen och ungefär lika länge efter lunch.

Har fortsatt ta Alvedon och Celebra under dagtid, men känner allt mindre smärta. Vågade mig på att ta bort kompressens uppemot brösten idag, men i övrigt har jag inte tagit av gördeln än. Planen är att duscha först på söndag och i samband med det även tvätta gördeln.

Efter tre dagar kan jag konstatera att jag inte läckt någon sårvätska alls efter OP och bara ytterst lite blod från ett av ingångshålen vid nedre delen av magen.

Jag tog en tablett mot förstoppning i kväll och hoppas kunna häva en eventuell förstoppning innan den uppkommer pga Oxinorm.

Dagen har varit bra och mycket i rörelse, nära 16 500 steg. Däremot får jag riktigt ont och blir stel när jag sätter eller lägger mig ner. Ajaj.

Dag 4

Natten har varit okej, men jag gissar på att kroppen är ganska jämntäckt av blåmärken just nu, det känns så - särskilt när jag ligger ner.

Tog en Oxinorm till frukost och hoppas att den ska göra en heldag på Skansen med familjen möjlig.

Gårdagens tablett mot förstoppning hade ingen effekt, så jag antar att jag behöver ta en till ikväll.

Jag dricker mycket vatten sedan OP, 2.5-3 liter/dag, och hoppas att det ska driva ut vätskan i kroppen. Kissar gör jag i alla fall hela tiden.

Skansen gick bra, men jag kände mig rätt trött efteråt och slumrade till på eftermiddagen. Steg för dagen: 12 000.

Kvällen tillbringades i soffan - trots att det fortfarande är rätt obekvämt att ligga ner.

Dag 5

Jag är fortfarande öm över hela kroppen och tar en hel del smärtstillande både på dagtid och till natten, men jag upplever ändå att det börjar vända. Smärtan när jag sätter mig/reser mig är något mindre och jag klarade natten utan att fylla på Oxinorm vid tretiden.

På morgonen är svullnaden knappt märkbar, men framåt kvällen har kroppen fyllt på en del vätska/svullnad igen.

I morse tog jag bort gördeln och (de flesta) kompresserna för första gången. Blåmärkena var inte så farliga. Däremot föll blodtrycket kraftigt och jag var nära att svimma två gånger. Otäck känsla.

Idag har jag haft mindre ont, men istället känt mig trött, illamående och yr. Trots det har jag promenerat 15 000 steg och lämnat/hämtat barnen hos kompisar och på kalas.

Hoppas smärtan minskar ytterligare tills i morgon, så jag vågat mig på att ta bort de sista kompresserna, duscha (!!) och tvätta gördeln.

Dag 6

Natten var okej och jag fyllde på med Alvedon först vid sjutiden på morgonen. Efter frukost tog jag en promenad på en timme och sen tog jag det lugnt. Framåt kvällen gick jag ut och åt middag och tog ytterligare en promenad. Totalt 17 000 steg.

Tvättade gördeln på kvällen och sov i en mindre stabil variant från Maidenform. Hoppas det inte påverkar återhämtningen negativt.

Fick ont på lite andra ställen efter att ha bytt gördel, men efter en Oxinorm somnade jag tidigt och sov okej under natten.

Dag 7

Idag är det sju dagar sedan OP och smärtan är klart mindre påtaglig nu än för 3-4 dagar sedan. På fredag är det dags för uppföljning med sköterskan på Nordiska kliniken.

Jag tog bort de sista kompresserna i morse och duschade för första gången på en vecka (!!). Oroade mig för att svimma och för att huden på magen skulle kännas slapp och hängig, då jag är över 40 år och har haft två täta graviditeter. Tack och lov klarade jag kompressborttagningen bra genom att ligga ner OCH huden på magen såg riktigt fin ut!

Laddade upp några före och efter-en-vecka-bilder i galleriet. Så glad att jag efter alla år gjorde slag och saken och gjorde fettsugningen!

Dag 10

Jag slutade med smärtstillande för några dagar sedan och har mått fint sedan dess, med undantag av viss halsbränna och något minskad aptit.

I förmiddags var jag på återbesök på Nordiska kliniken. Besöket gick bra och sköterskan tyckte att resultatet såg fint och att jag var ”normalt” svullen. Nästa besök blir om sex månader då ”slutresultatet” ska granskas och dokumenteras.

Dag 21

Idag är det tre veckor sedan OP och jag kan konstatera att svullnaden mer eller mindre har lagt sig helt. Sedan dag 14 har jag enbart gördeln på dagtid och om en vecka ska jag ta bort den helt enligt NK. Vi får se hur jag gör, möjligen fortsätter jag med den på dagen någon/några veckor till.

Nu när svullnaden har lagt sig kan jag se att magen verkligen är platt, precis som jag alltid drömt om, men med vissa ojämnheter (men inte knölar) kring naveln och att ett mindre område hud (2x5 cm) är något skrynklig. Kanske drar det ihop sig framöver, men oavsett är jag galet nöjd med resultatet.

Om en vecka har jag bokat min första (av sex) LPG-behandlingar efter rekommendation från NK. Jag är lite tveksam till nyttan med behandlingarna, men jag tänker att jag testar några gånger och sen får jag se.

Smärtan är som jag skrev redan på dag 10 borta. Däremot är magen och ett område på ryggen något avdomnat och ömt (lite som ett blåmärke) när jag ligger ner. Kanske beror det på trycker från gördeln?

Dag 25

Idag upplevde jag mindre ett bakslag när jag tog nya bilder och jämförde med bilderna i galleriet (från en vecka efter OP). Plötsligt är magen inte helt platt längre och det ser ut som att fettet börjat komma tillbaka på höfterna. Håller tummarna för att det bara är svullnad och/eller vätska.

Någon som varit med om en liknande ”utveckling” av det fettsugning området?

2020, september 24 - 08:31
Undrar
Bild för Undrar
 Offline
Senast sedd: 20 tim 41 min sedan
Silver
Medlem: 2013-11-27 22:18

Hej, så bra att du är nöjd! Vad kostade kalaset? jag gjorde en hel misslyckad laserfettsugnng + korrigering på LiteAway för många år sedan, och var en som dem drabbades av ett oseriöst företag... det var ett inslag på TV om det. Nu säger en läkare att det går att åtminstone förbättra med en till fettsugning, och jag funderar på det.

2020, september 25 - 13:11
Jojon
Bild för Jojon
 Offline
Senast sedd: 11 tim 29 min sedan
Silver
Medlem: 2020-08-23 20:49

Vad tråkigt med din laserfettsugning. Vad gick fel?

Jag funderade också på laserfettsugning, men läkaren på Nordiska kliniken rekommenderade ”vanlig” fettsugningen med MicroAire.

Jag betalade 55 000 kr totalt, betydligt mindre än jag räknad med faktiskt. :-)

2020, september 30 - 12:15
Linaolsson
Bild för Linaolsson
 Offline
Senast sedd: 12 tim 28 min sedan
Brons
Medlem: 2020-09-29 14:22

Hej! Gud så kul att du delar med dig av din upplevelse så ingåendes. Jag har en konsultation inbokad hos Magnus nästa vecka (fettsugning mage), är jätte nervös. Hur upplevde du honom? Var han lyhörd? hur förberedde du dig inför första mötet? Vad bör jag tänka på och vilka frågor får jag inte missa att ställa:P

Annons
2020, september 30 - 14:40
Jojon
Bild för Jojon
 Offline
Senast sedd: 11 tim 29 min sedan
Silver
Medlem: 2020-08-23 20:49

Jag fick stort förtroende för Magnus vid konsultationen och bokade tid för OP nästan direkt efter mötet.

Jag hade läst på mycket om olika metoder för fettsugning och hade med en bild på "önskat resultat". Vi pratade kring det och han föreslog fettsugning av hela magen och kärlekshandtagen (och så fick jag delvis rygg och venusberg "på köpet").

Jag ställde en del frågor kring risker och vad man kan göra för att få bästa möjliga resultat. Jag upplevde Magnus som lyhörd och tydlig med vilket reslutat jag kunde förvänta mig.

Lycka till på konsultationen!

2020, oktober 25 - 17:21
office_spaceout
Bild för office_spaceout
 Offline
Senast sedd: 7 tim 41 min sedan
Silver
Medlem: 2020-10-25 17:01

Så roligt att du ät nöjd och tack för att du delar med dig! Ska själv göra en fettsugning på NK i november, hos Marcus Ehrström. Nervös...

2020, november 13 - 21:23
Osiris75
Bild för Osiris75
 Offline
Senast sedd: 1 dag 21 tim sedan
Silver
Medlem: 2020-11-01 12:11

Hej,
Gördeln är det en sån där byxgördel? Som går från lår upp till bröst?
Har man kateter under operationen? 🙈
Ska operera mig 30/11 på Nordiska, göra flera olika ingrepp 👏

Annons
2020, november 30 - 14:32
Nody
Bild för Nody
 Offline
Senast sedd: 7 tim 54 min sedan
Brons
Medlem: 2020-07-27 11:48

Hej!😊
Va roligt att läsa din berättelse! Jag funderar på att göra fett translation men är lite oroligt att den blir inte som jag vill eller att fettet kommer tillbaka som du skrev på din berättelse.
Du skrev att Plötsligt är magen inte helt platt längre och det ser ut som att fettet börjat komma tillbaka på höfterna.! hur gick det med magen är den platt som du önskat eller är fettet tillbaka?

Ock när det gäller betalning fick du betala hela summan eller betalade du med delbetalning ?

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons