Annons

Näsplastik dec 2018 - Lidingökliniken - Lidingö Igor Niechajev - Dorothea

Bild för Dorothea
Dorothea

18 år, 158 cm, 51 kg
Näsplastik
Konsultation 2/10 Igor Niechajev, Lidingökliniken
Op 20/12 Igor Niechajev, Lidingökliniken

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
torsdag, 20 december, 2018

Hej jag tänkte prata om min näsplastik som utfördes den 20/12-2018 och vill dela med mig av mina upplevelser. För det första eftersom att innan jag opererade mig ville jag läsa om andra och också för jag vill skriva av mig. Jag hade konsultation 2/10-2018. Dom hade inte så mycket tider och tog den första tiden även om den inte riktigt passade mig men ville inte vänta. Själva kliniken ligger i en byggnad och man öppnar dörren som att det är en lägenhet. Man plingar på nere i porten och dem öppnar uppifrån. Jag pratade med en sköterska, hon var snäll och trevlig och gav mig en hälsodeklaration att fylla i. Lämnade in och strax därpå kom Igor. Han var i tid, vi gick in till hans kontor, inga konstigheter. Han spelade in våra röster. Jag berättade om att jag ville göra näsan rak då den hade en hump och han påpekade att den var lite sne också och att han kunde rätta till den. Inget jag tänkt på tidigare men såklart så sa jag ja. Sen gick vi in i en undersökningsrum och han kände på näsan, kollade inuti, kände på benet, brosket etc. Han tog sen bilder i profil och framifrån sen gick vi tillbaka till hans kontor som var en dörr bort från undersökningsrummet. Han photoshoppade mina bilder och visade vad han kunde uppnå. Näsan såg fin ut men jag var väldigt ovan och började nästan ångra mig, och kände att jag kanske inte borde. Han var jätte trevlig förresten. Väldigt fåordig och säger bara det som behövs men hade jag frågor hade han inga problem med att svara. Konsultationen tog inte alls lång tid. Han berättade också om risker och gav mycket information, kändes tryggt. Man fick med sig papper där alla detaljer om operationen stod.

När jag gick ut skulle vi boka tid och jag pratade med en sköterska som frågade vad som passade mig. Berättade att jag hade skola och ville operera mig inom jullovet, så tidigt som möjligt och att lovet började 20onde december. Hon sa att hon var osäker och skulle kolla upp om det gick och skulle höra av sig. Ca en vecka senare satt jag fortfarande utan svar, ringde upp, och hon sa att det fortfarande var osäkert och skulle höra av sig. En vecka senare hade jag gett upp men då hörde dom av säg och sa att det gick precis 20onde december 13:30. Tiden gick, och två månader senare var de dags. Operationen kostade 30 000, varav 3000 man skulle betala för att kunna boka tiden. Resten av pengarna var man tvungen att skicka iväg senast en vecka innan. Men räkna med 1000 till då man behövde köpa Descutan som kostade 200 nånting och konsultationen kostade 450.

Nu kommer vi till operationen. Jag valde att ta lokalbedövning, absolut inte pga priset utan pga att dom rekommenderade det och jag accepterade det. Jag kom till kliniken ca en timme för tidigt och bara satt och tog det lugnt. Sedan kom en sköterska och gav mig en slags lösning hon sa jag skulle tvätta näsborrarna med med tops vilket jag gjorde i toaletten. När jag gick ut gav hon mig två tabletter varav en var 1g alvedon och andra vet jag inte. Sedan kom en annan sköterska och hänvisade mig till mitt rum där jag fick byta om till deras kläder, ta av mina linser vilket var ett måste osv. Jag bytte om och sedan kom Igor. Han visade mig mina före och efter bilder igen, frågade om jag var nöjd och om jag ville ändra eller lägga till något och jag sa nej. Han sa okej och lämnade rummet. En annan sköterska kom och tog mig till operationsrummet. Jag låg ner och hon frågade om jag frös och ville ha filt, jag var väldigt nervös och blev nervös av att se alla lampor, material osv blev verkligen lite skräckslagen och ville bara gå. Hon var jätte snäll, la filten över, hon satte på musik och sa det kanske kunde hjälpa. Ja lite. Sedan skulle hon lägga in kanylen. Båda mina armar låstes fast och hon kände på armen, sa att hon skulle varna mig innan vilket hon gjorde. Det stack till, började smaka konstigt i munnen, som alsolssprit luktade ungefär. Jag sov och började vakna till ca en timme senare men var väldigt borta. Hörde musik och prat mellan olika personer sedan sov jag igen. På slutet var det som värst.

Under operationen hade jag känt hamrandet osv men allt är så sjukt suddigt. Det som hände gjorde inte ont det var bara jätte obehagligt. På slutet vaknade jag verkligen, då sydde han. Jag rörde på mig och öppnade ögonen men hade något för dom, typ en ögonbindel men den satt inte åt. Jag fick tårar och började gråta, för jag var rädd. Han berättade lugnt att 90% av operationen var klar och att han bara sydde sista två stygnen. Grät och grät men försökte hålla mig, var så rädd. En sköterska höll om min hand och smekte den för och lugna ner mig. Sedan hjälpte hon mig upp och jag gick till mitt rum. Sov direkt i en timme, var jätte trött. Hon kom tillbaka och frågade varför jag grät och om jag var okej, och om jag behövde något. Hon gav mig juice och vatten och sa att hon hade sätt resultatet innan bandaget och att det vart jätte fint, och att jag var en fin tjej nu och att det verkligen passade mig. Då kändes det för första gången värt.

Stannade i tre timmar så jag hade verkligen chansen att vila ut, jag var sista operationen så hon sa jag kunde gå upp och gå hur jag ville då inga mer patienter skulle komma. Jag gick aldrig upp och gick, var för trött. Sedan gick jag upp och bytte om, tog mina saker och gick. Min mamma var med mig hela tiden och hon hade fått alla mina smärtstillande tabletter, papper på instruktioner efter näsoperationen, salva, kort med nummer till läkaren osv. Jag tog alla tabletter jag fick men hade aldrig ont men var rädd att jag skulle få det. Det var alvedon 500g och en annan medicin jag tyvärr inte minns namnet på men det var smärtstillande. Tvättade näsan också nästan varje dag med varmt vatten.

Dag 1. Värsta dagen. Kunde inte andas alls, munnen var så torr som ett öken. Sov igenom nästan hela dagen
Dag 2. Lite bättre, började vänja mig men var fortfarande bara i sovrummet och gick till badrummet när det behövdes.
Dag 3. Duschade, men bara kroppen och håret lät inte vattnet röra mitt ansikte. Fortfarande hela tiden i sängen
Dag 4. Kände mig mycket bättre, kunde börja andas, började sitta med familjen.
Dag 5. Tog av 'drip paden' som är en slags binda man har under näsan som fångar allt blod och bedövningsmedel som sipprar ur första dagarna. Hade bytt den förövrigt varje dag minst en gång man fick med sig ungefär 10 styckna. Smörjde också med salva man fick med sig.
Dag 6. Ännu bättre, blåmärkerna under ögonen och svullnaden nästan helt borta.
Dag 7. Bandageborttagning!! Var så sjukt exalterad kunde knappt sova natten innan.

Jag åkte till kliniken ca en kvart tidig, satt och tog det lugnt. Sedan kom Igor och jag följde med in till undersökningsrummet. Han tog bort bandaget, det gjorde ärligt talat väldigt ont och han var liksom inte så mjuk men antar att han är van. Det var kvar kladd efter tejpen under bandaget som han tog bort och det gjorde ont, näsan var jätte öm och han drog liksom bara i.. Jag som knappt kunde röra vid den så satt han och drog. Sedan rengjorde han näsan med tops, han gick väldigt djupt in det var jätte obehagligt och gjorde ont så fick typ tårar men inte att jag började grina. Men ja. Fick se mig i spegeln men inte alls lång tid, för sedan var det dags för tejpning. Hann typ knappt se resultatet. Han tejpade, gav mig en rulle tejp, sedan var det tack och hej ses om ett år. Åkte hem, kunde inte se mycket men profilen var ju viktigast för mig och ja den såg jättebra ut. Två dagar senare fick man ta bort tejpen och jag vart.. chockad. Profilen var fin. Framifrån, större än innan.. hemskt bara. Fick panik men märkte med dagarna hur den började bli mindre och mindre. Sitter här nu exakt en vecka efter och är nöjd fastän den bara är en fjärdedels läkt liksom. Märker så mycket skillnad. Profilen helt rakt. Näsan liten och nätt. Min andning mycket bättre än innan, läste någonstans att det kan vara svårt att veta om man andas bra eller inte. Ja det gjorde uppenbarligen inte jag innan operationen, trodde andningen var bra men nej för såhär känns det att kunna andas bra. Kändes så konstigt i början, så mycket luft som kommer in liksom haha. Är super nöjd. Hoppas det här hjälpte någon, försökte hålla det kort men det är så mycket liksom.

Ångrar jag något?
Typ ja, att jag tog lokalbedövning. Det var inte det värsta jag upplevt men hade hellre inte upplevt det bara men det var ändå värt liksom.

Är jag missnöjd med något?
Kan egentligen inte bestämma mig.. Näsan är inte helt rak utan är en skidbacke, men min näsa var väldigt stor innan så förstår att den inte kan bli liksom som Angelina Jolie. Han kan inte trolla dit en ny näsa. I början var jag missnöjd men nu tycker jag den är söt och gullig, det är en absolut förändring därför är jag nöjd men det är inte så att jag blivit modell liksom det förstår vem som helst. Men nej är inte missnöjd så. Blir nöjdare med tiden helt enkelt känner jag, idag känner jag inte som jag gjorde för några dagar sen. Det är så sant att svullnaden skrämmer upp en mycket i början.

Förändringar efter operationen?
Huden är sjukt torr, gick av skinn osv första dagarna det var jätte jobbigt för man såg typ vita grejer på min näsa som var dött skinn.. Hade mycket dött skinn som jag behövde ta bort. Men smörjde med nattkräm och det är bättre nu men den är torr och inte mjuk alls som den var innan man det är inget som syns utan bara känns. En annan är att näsan är öm och gör ont att ta på speciellt i början, kunde knappt tvätta ansiktet eller lägga ansiktsmask då det gjorde så ont och röra vid. Men det blir bättre och bättre för varje dag.

Men instagram kontot stoppalidingokliniken och bojkottalidingokliniken?
Sjukaste jag sätt. Dmade. Hon svarade efter mindre än en minut. Sa att Igor tydligen gjort henne näsa sne, att han inte alls förändrade den och ser exakt likadan ut, men att den var mycket större än innan, att hon inte kunde andas, att det hängde brosk,.. nej nej nej. Ingen kan göra så mycket fel. Hur gör man en näsa större än vad den var förresten? Sedan ber man om före och efter bilder och får som svar 'har en ny telefon så har inga'. Hon började också attackera en tjej i kommentarsfältet som var nöjd med sin operation hos Igor och en annan blockade hon. Hennes sida är odemokratisk och hon blockar alla som säger att dom är nöjda. Sedan säger hon att Gustav från Nackakliniken tydligen omopererade henne efter 7 månader och att det var det bästa som hänt henne. Men haha, Gustav som precis förlorade sitt leg eller? Och inte ens han tror jag skulle operera på en nygjord näsa med bara 7 månader då det krävs 1-2 år minst innan man får omoperera sig. Nej kontot är inte alls trovärdigt och ingen aning varför det skapats enligt mig. Det är falskt och hon gör allt i sin makt för att sätta dit honom. Är du verkligen missnöjd gå till dom rätta myndigheterna istället för att sitta och hänga ut en läkare. Hursomhelst ser mycket kommentarer om det och ville bara prata om det lite kort.

Tips:
Smörj vaselin på läpparna så ofta du kan, inte läppsyl det försvinner efter seriöst 10-15 minuter. Men riktig vaselin det håller läpparna fuktade i timmar för dom blir galet torra och spricker pga hur mycket man andas genom munnen.
Ta halstabletter, starkaste du kan hitta, håller munnen fuktig och inte så torr.
Ät inget du behöver tugga mycket på då det är jobbigt men det märker du av.
Soppor och all vätska kommer fastna på drip paden och det är äckligt så ät innan du byter den.

Kom ihåg även den bästa läkaren kan ha missnöjda patienter och det ligger i deras huvud. Det är en chansning att operera sig och man vet aldrig hur det kan bli. Men ja mina åsikter som sagt.

Ja, det var min upplevelse hoppas det hjälpte någon. Ja, jag skulle kunna rekommendera Igor.

2019, januari 22 - 10:48
missloove
Bild för missloove
 Offline
Senast sedd: 2 månader 4 veckor sedan
Brons
Medlem: 2018-09-26 16:17

Bra skrivet! Hur länge var du ledig från jobbet? Syntes det tydligt efter 7 dagar att du hade opererat näsa? Alltså blåmärken och stygn osv

2019, februari 18 - 19:39
MissG
Bild för MissG
 Offline
Senast sedd: 1 år 3 veckor sedan
Brons
Medlem: 2018-11-08 17:53

Hej! ska opereras den 1/4 hos honom, finns det någon möjlighet att komma i kontakt med dig? utanför forumet behöver lite råd..

2019, mars 1 - 13:51
Devetdu
Bild för Devetdu
 Offline
Senast sedd: 1 år 2 månader sedan
Silver
Medlem: 2016-10-19 01:57

Jätte bra skrivet! Och hjälpte jätte mycket!
Tusen tack för att du valde att dela med dig.

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons