Annons

Näsplastik feb 2014 - Akademikliniken - Stockholm Jonas Röjdmark - Banansaft

Bild för Banansaft
Banansaft

22 år, 170cm, 57 kg, 1 barn
Total näsplastik
Konsultation 10/2-14 Jonas Röjdmark, AK
Op 18/2-14 Jonas Röjdmark, AK
Korr op: 29/8-2016 Jonas Röjdmark, AK
Bröstförstoring
Op 27/10-2016 Bo Cederqvist, Clinic Strömstad
Implantat: 375cc Mentor, Runda, Högprofil
BH före: 70A

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
tisdag, 18 februari, 2014

Då har även jag tänkt mig att dela med mig av min OP berättelse..

Jag har tänkt på att operera näsan från och med jag började på högstadiet, jag har sen dess mått dåligt över att visa mig i profil, och har hela tiden försökt att undvika att göra det för alla, alltid tagit plats så att jag ser ut över alla och de ser mig ''rakt framifrån'' liksom.

Har gått i perioder då jag mått skit verkligen och bara velat slagit av mig näsan, och endel perioder har jag försökt att leva med  den, men det har ju inte funkat då eftersom jag nu utfört operationen.

Jag blev överlycklig när jag fick lånet beviljat, och äntligen skulle få göra någonting ja längtat efter så länge. Jag bokade genast tid på Akademikliniken hos Jonas Röjdmark för konsultation, då jag hört att han varit superbra på näsor. 

Konsultationen gick ju fort, han bara beskrev lite risker och visade hur han ville göra om min näsa, och vi var ute i samma spår och surra, vi ville ha den likadan. 

 

OP-Dagen

Jag bor då i Värmland så ja har ca 4-5 timmars åktid till Stockholm. Jag skulle vara där kl 10.00 och åkte hemifrån runt 05.00 tiden. Jag är verkligen en frukostmänniska så jag satt och hungrade ihjäl i bilen medan min pojkvän som följde med satt och snaskade på massa gott hela vägen, typiskt! När vi väl kom fram så fick jag gå upp en trappa till vårdavdelningen där jag plingade på en dörr och då kom det en sköterska och hämta mig, jag sa då hejdå till min pojkvän som skulle få en heldag själv i Stockholm! ;) jag blev tilldelad ett rum där jag bytte om till något sorts linne och en morgonrock, då sa sköterskan att det var lång tid innan det var min tur så att jag kunde lägga mig och vila. Då frågade jag om jag fick ha anhöriga på rummet och det fick jag ju självklart, så min pojkvän fick komma in och så la vi oss och kollade på TV:n. Jag låg och var jättenervös så kunde inte vila direkt, efter en liten stund kom det in en narkosläkare och frågade lite om mediciner och om jag hade ätit och druckit på morgonen, och strax efter det kom Jonas och tog med mig till ett rum och tog lite bilder och ritade på näsan. Sen fick jag gå tillbaka till rummet och fortsätta min ''vila''. Runt 13.00 ringde jag på sköterskorna och frågade lite om när det var min tur, (jag var lite rädd att bli bortglömd). Då sköterskan sa att det alldeles strax var min tur för att Jonas hade precis blivit klar med OP:n före mig. Då kände jag hur nervositeten steg....

Sedan ca 13:45 kommer det in en sköterska med en burk med massa piller och ber mig hälla i mig dom, jag som har svårt att svälja tabletter satt där och tog en efter en... 
Sedan följde jag med henne och sa hejdå till min pojkvän! Det här var verkligen ett nervöst ögonblick för då förstod jag att det var min tur. Sedan så gick vi till OP-avdelningen där jag fick ett hårnät att trä på huvudet. Jag kom in i operationssalen och där kände jag mig alldeles svimfärdig, jag fick lägga mig på sängen där de bäddade ner mig hur skönt som helst, men jag låg verkligen och skakade och tänkte inom mig ''Vad fan har jag gjort? Vill jag verkligen det här? Tänk om jag aldrig vaknar?'', jag pratade även med sköterskorna som var där inne och de försökte lugna mig med att prata om att Jonas var jätteduktig och att jag var i trygga händer. Sedan satte det nålen i armen på mig, vilket jag avskyr, så ena sköterskan tog min hand och försökte få mig på andra tankar (hur gulliga som helst!!). Sedan kom narkosläkaren in, jag låg verkligen och skakade av panik och rädsla. Jag frågade honom om det var möjligt att jag aldrig skulle vakna igen, eller att jag låg där och kände allting de gjorde fast inte kunde säga något, och han lugnade mig och sa att jag skulle ha den skönaste sömnen jag någonsin haft. Sedan ville han lugna mig och då sa han att jag ger dig bara lite nu, och du kommer känna som du tagit några glas vin, då kände jag bara, haha, försök söva mig, det kommer aldrig gå.. i princip! När han sprutat in det vad det nu var, så började hela rummet snurra och jag började skratta. Sedan så kommer jag ihåg att sköterskan sa godnatt och masken åkte på för munnen.....
 
Sedan vaknade jag av att de drog mig i sängen och sköterskan sa ''Operationen är klar nu, det har gått jättebra''. Jag minns att jag tyckte det var skönt att det var över, och att jag var vaken. Sen var min näsa totalt ISKALL, den frös och värkte. Mådde rentav skit! Men jag var verkligen inte illamående, tyckte mest det var obehagligt att jag bara ville vakna men jag kunde inte helt för allt snurrade så fort jag öppnade ögonen, och näsan värkte och frös.. jag kommer ihåg att sköterskan sa till hon som var på uppvaket att hon snart kunde köra tillbaks mig för att jag hade min pojkvän med, så hon antog att jag ville dit och träffa honom fort. Så efter en liten liten stund blev jag tillbaka körd till mitt rum, där en sköterska var och tog fram min mobil åt mig så att jag kunde ringa. Var fortfarande lite groggy och ringde min pojkvän som kom med en gång, jag kommer ihåg att jag låg och halvsov i ungefär en timma efter det, sen ringde jag efter sköterskorna som kom med soppa, smörgås, yoghurt & bär! Det var hur gott som helst men var ganska svårt att äta, blödde ganska rejält från näsan så osten på smörgåsen var helt blodig haha, blä! så det fick bli yoghurt och soppa istället, men det var riktigt gott. Sedan så låg jag ett tag, försökte gå på toa några gånger och fick hjälp av sköterskorna, det var riktigt läskigt att stå upp för det kändes som man skulle falla ihop när som helst. Iallafall så var tillbaka på rummet efter uppvaket ca 15:30, så operationen hade ju gått ganska fort!
Ca 18:00 kände jag mig okej igen och då kom sköterskan in och berättade lite om hur jag skulle sköa det, och gav mig en ny tid för återbesök. Sedan var hon urgullig och frågade hur långt vi skulle åka så hon gav mig en spypåse och lite yoghurt som ''färdkost''! ;)
 
Dagarna efter operationen tyckte jag var förjävliga, jag är en sån person som verkligen lider av täppt näsa, och detta var ju verkligen täppt nästa DELUXE i en hel vecka. Att bara andas genom munnen är inte min grej! Men jag har klarat mig igenom den tuffa veckan och den mindre tuffa veckan med endast tejp, så nu sitter jag här 14 dagar efter OP och har en jätte svullen näsa. Men tålamod!
2014, mars 11 - 21:57
melange
Bild för melange
 Offline
Senast sedd: 5 år 6 månader sedan
Brons
Medlem: 2014-02-24 21:59

Vad kul att du har delat med dig din operationsberättelse! Hjälper en hel del, ska nämligen också operera näsan hos Jonas i augusti och är sjukt nervös inför det! Hoppas du är nöjd med näsan nu! :)

2014, mars 12 - 11:17
Banansaft
Bild för Banansaft
 Offline
Senast sedd: 3 år 2 månader sedan
Silver
Medlem: 2014-02-11 15:29

Ja jag är jätte nöjd med näsan!! :) och dom hjälper till och finns där nu efteråt också. :) varför i augusti??? :)

2014, mars 12 - 14:48
melange
Bild för melange
 Offline
Senast sedd: 5 år 6 månader sedan
Brons
Medlem: 2014-02-24 21:59

Vad kul att du är nöjd! Skönt att höra, de verkar vara väldigt proffesionella och man får ett bra intryck av dem! :)

Det passade mig just då med jobb osv, sen att det är typ efter sommaren är ett plus slipper jag skydda min näsa lika mycket i solen :)

Annons
2014, mars 12 - 21:48
Banansaft
Bild för Banansaft
 Offline
Senast sedd: 3 år 2 månader sedan
Silver
Medlem: 2014-02-11 15:29

Ja okej, det låter ju vettigt! :) 

 

Du måste längta nu då förstår jag! Själv fick jag OP-tid en vecka efter konsultationen så det gick väldigt fort för mig. Men Jonas var verkligen super!!! Skrivs väldigt mycket dåligt om honom när man googlar osv, men tror det är folk som blivit missnöjda med den nya näsan bara, men Jonas har ju säkert gjort ett bra jobb! :)

2014, mars 12 - 22:28
melange
Bild för melange
 Offline
Senast sedd: 5 år 6 månader sedan
Brons
Medlem: 2014-02-24 21:59

Ja verkligen! Sitter hela tiden och kollar på före och efter bilderna jag fick med mig hem :D Vad smidigt!

Exakt det jag tänkte, va lite skeptisk först men sen bokade jag konsultation o tänkte att jag går dit och få se vad jag får för intryck och han va super bestämde mig direkt att jag vill operera mig hos honom. Jag gick inte till andra kliniker kände mig så pass nöjd med AK, gick du på konsultation på andra kliniker? :) 

2014, mars 13 - 21:30
Banansaft
Bild för Banansaft
 Offline
Senast sedd: 3 år 2 månader sedan
Silver
Medlem: 2014-02-11 15:29

Nej jag gick endast hos Jonas på AK! Vi var ute efter samma näsa och jag fick tillit för honom så bestämde mig också med en gång! :)

Annons
2015, februari 8 - 22:21
Anonym2013
Bild för Anonym2013
 Offline
Senast sedd: 5 månader 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2012-12-10 01:08

Hej, Hur långt tid tog det för dig tills din svullnad la sig? Tacksam för svar

2016, november 8 - 15:06
Bella1
Bild för Bella1
 Offline
Senast sedd: 1 år 10 månader sedan
Silver
Medlem: 2016-10-09 21:39

Hej! Undrar detsamma som ovanstående, hur lång tid tog det innan du såg ut "som vanligt" igen? När kunde du börja sminka dig osv som vanligt? Vet att svullnaden kan ta upp till ett år innan den lägger sig helt men det är ju oftast bara synligt för dig själv samt din läkare, inget andra lägger någon tanke på!

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons