Annons

Näsplastik feb 2017 - Astoriakliniken - Stockholm * - Laurinalove

Bild för Laurinalove
Laurinalove

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
måndag, 27 februari, 2017

Nu är det dags att skriva min egna operationsberättelse :)

jag opererades faktiskt idag morse så jag tänker uppdatera denna text med varje dag som går. Det är ju det som man undrar som mest, hur man egentligen mår efter en näsoperation ??

DAG 1 Måndag
Som jag skrivit ovan så opererades jag kl 8.00 imorse. Jag är hemma från k 13.30 och mår kanon ? om man nu får säga så. MEN jag trodde inte att jag skulle må så bra. Sjävklart är jag trött och ligger på soffan men jag har inte ont, jag är inte deppig, jag har ganska mycket energi med tanken på hur mycket drogad man blev innan operationen :)

jag åkte till kliniken kl 7.45 tidigt imorse. Jag fick gå till mitt ''rum'' och byta om. så klart rekommenderar jag att ha lite bekvämare kläder på sig. jag hade på mig tog ett par tjockare strompbyxor och en oversized stickad tröja. Jag fick endast ta av mig ströjan. Strombyxorna kunde jag ha på mig under operationen vilket var jätteskönt. Jag fick ta på mig en morgonrock som jag fick av den snällaste sköterskan som finns tror jag. Alla är jättetrevliga på Astoria ! Det är en välidgt mysig klinik, man få en home feelling när man är där.
kl 8.00 fick jag svälja en bladning med smärtstillande, lugnande , magmedicin m.m. eftersom man inte får drick eller äta innan operationen så fick jag svälja alla tabletter på en gång med otroligt lite vatten. det är en klunk man fick - på riktigt. därför rekommenderar jag att svälja direkt på en gång istället för att en för en. Vattnet räcker inte.

Sedan kom dr Per Olle Haralldsson in och frågade hur jag mådde. Han var så glad och positiv trots att kl. var bara 8.00 på morgonen :) Han bad mig att följa med honom till hans kontor där vi ytterligare en gång gick igenom hans anteckningar som han skrev ner på mitt första besök hos honom. Han frågade om jag var nervös och det var jag faktiskt inte. Jag var taggad - sa jag till honom :)
Så klart var jag liiite nervös men inte så som jag trodde att jag skulle bli. Jag åkte till kliniken med leendet på läpparna :)
Dr Per Olle gav mig någon nässpray som skulle bedöva insidan av näsan. Stark var den. Sedan var det dags att lägga sig på operationsbordet medan sjuksköterskan höll på att förberedda med allting. Efter bara några minuter fick jag min första lugnande spruta i mig. kände den ganska snabbt. Under tiden tvättade sjuksköterskan mitt ansikte med alcohol. Jag minns att radions spelade in i bakgrunden. kändes så avslappnande. jag frågade doktorn om jag kommer att somna till '' jaaaa sa han då''. MEN det gjorde inte jag :) jag var vaken under hela operationen . det var det jag var orolig för men det är absolut ingen fara:) man känner absolut ingenting. man är halv medveten så jag frågade doktorn lite då och då om allting gick bra. jag hörde doktorn prata med sköterskan medan de knackade i min näsa men jag hade ändå inga krafter att prata så där jättemycket :)
under hela operationen kände jag ingentingt. men jag tror jag blev lite rädd när jag hörde de knäcka benet , jag blev nervös och då bad jag själv efter mer lugnande. jag fick det och jag bev super lugn igen efter mindre en än minut :)
Själva operation tog ca 1 timma40 minuter och det känndes som 15 minuter! jag blev riktigt chockad när sjuksköterskan berättade vad klockan var!

Jag fick stå upp och gå till mitt rum för att vila upp lite. det första jag gjorde var så klart att titta i spegeln men jag såg bara ett gips så det var inte mycket o se. jag såg bra ut. tog en selfie för att skicka runt till mina närmaste som skrev att jag såg bra ut trots ett sådant ingrepp :) jag är ännu inte blå. Sjuksköterskan så att jag kan bli det fast lite och då kommer det idag. Jag har ännu inga spår på att jag börjar bli blå..
jag fick ligga i rummet från kl 11 till kl 13. då kunde jag bli upphämtad. fick tyvärr inte chans att prata med dr innan jag gick då var han mitt i sin andra operation men jag får väl ställa mina frågor på måndag när vi ska ta bort gipset!

jag rekommenderar att skriva ner frågorna så fort ni kommer på dem. jag kom på några efter operationen :)
jag är röker och hade ingen aning om det var ok att röka efteråt ? sjuksköterska sa att det var ok . jag är dock inte ens röksugen idag så jag skippar ciggen :)

mina tips till er som ska opereras näsan är :
-laga massor med mat innan operationen. jag fixade massor med måtlådor som jag la i frysen. lagade jätte mycket soppa då är det man vill helst äta. man är ju så täppt så det är enklare med soppor!
- storhandla innan om ni bor själva. min sambo jobbar utomlands för tillfället så jag är tvungen att ha allting hemma. Har ni sällskap så klarar ni er säkert bättre!
- köp en munspray på apoteket. man andas med munnen hela tiden och man är ju så torr.... en munspray hjälper !

då så... vi får se hur jag mår imorgon då :)
nu ska jag passa på o vila helt enkelt!

2017, februari 27 - 17:03
joohansson
Bild för joohansson
 Offline
Senast sedd: 2 år 2 månader sedan
Silver
Medlem: 2011-07-25 14:54

Vad kul att läsa din operationsberättelse och jag ser framemot uppdateringar! :)
Jag ska själv operera mig hos P-O i juli. Detta gjorde mig mycket lugnare. Vill bara att tiden ska gå fort nu.
Gjorde du öppen eller stängd op? :)

2017, februari 27 - 18:05
Laurinalove
Bild för Laurinalove
 Offline
Senast sedd: 1 år 11 månader sedan
Brons
Medlem: 2017-02-24 09:36

va roligt att du tycker så ! jag uppdaterar gärna då hjälpte det mig otroligt mycket när jag läste andras op berättelser innan min op :)
det var en öppen operation men snittet skulle det inte vara någon fara med sa doktorn :) va ska du göra för op ?

2017, februari 27 - 22:18
joohansson
Bild för joohansson
 Offline
Senast sedd: 2 år 2 månader sedan
Silver
Medlem: 2011-07-25 14:54

Okej, det är samma för mig. Jag ska göra stor näsplastik med öppen operation :)

Annons
2017, april 14 - 23:43
Plasticfantastiq
Bild för Plasticfantastiq
 Offline
Senast sedd: 3 månader 2 veckor sedan
Silver
Medlem: 2016-11-08 00:05

Vad kul att det gick bra! Min kirurg skrattade så mycket när jag berättade att de opererar i lokalbedövning i Sverige. Han var helt chockad och sa att bara det visar hur oproffsiga läkare de har som väljer att snåla och göra så. Han sa att han gjort det en gång under hela sin karriär och var det värsta han gjort. Han sa att det räcker att patienter nyser eller rör lite på sig och näsan blir förstörd. Kirurgen ska kunna fokusera på sitt jobb utan att vara orolig för att patienten rör sig etc.
Rekommenderar VERKLIGEN narkos för en näsoperation!

2017, april 25 - 10:24
Laurinalove
Bild för Laurinalove
 Offline
Senast sedd: 1 år 11 månader sedan
Brons
Medlem: 2017-02-24 09:36

det är väldigt liten risk att man rör sig under en näsoperation.. man är så drogad och det känns att man befinner sig i ett annat rum. de flesta somnar efter all medicinering i alla fall. jag gjorde inte det. med tanken på att det är alltid narkosen som är ''farlig'' med alla typer av operationer känns det super skönt att inte behöva ha det ... jag tror inte att det finns någon risk för det som din kirurg beskriver. hellre en lokalbedövning som är ofarlig än en hel narkos som man kanske inte vaknar efter :)

2017, juni 20 - 22:26
Ambiory
Bild för Ambiory
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 1 dag sedan
Brons
Medlem: 2017-06-18 19:42

Hej LaurinaLove, hur har det gått med näsan? Funderar på om jag ska ta Astoria eller Akademikliniken så vore spännande att höra hur din blev!

Annons
2017, juli 17 - 14:12
Laurinalove
Bild för Laurinalove
 Offline
Senast sedd: 1 år 11 månader sedan
Brons
Medlem: 2017-02-24 09:36

Hej! nu har det gått 5,5 månad efter min operation på astoria. svullnaden kommer och går , fortfarande - tyvärr. det är tippen som fortfarande är svullen som mest, speciellt att det är varmare ute nu.. jag är nöjd ! jag vet att jag kommer att bli ännu mer nöjd om ett tag till. det gäller bara att hå tålamod efter en näsoperation.
jag kan varmt rekommendera Astoria. har inte hört något negativt av dem en enda gång!

2017, september 13 - 04:44
Sgg
Bild för Sgg
 Offline
Senast sedd: 2 år 5 månader sedan
Brons
Medlem: 2017-01-04 23:10

Åhhhh Astoriakliniken utan tveka! Opererade min näsa där för 1 år sedan hos P.O. Han är så grym på det han gör! Sänkte lite näsryggen och tog bort lite från tippen.

SGMR

2017, september 13 - 04:48
Sgg
Bild för Sgg
 Offline
Senast sedd: 2 år 5 månader sedan
Brons
Medlem: 2017-01-04 23:10

Håller med! Hellre lokalbedövning än full narkos. Jag opererade näsan hos P.O på Astoriakliniken för 1 år sen. Är sjukt nöjd. Hade också lokalbedövning (halv narkos). Somnade till o från. Kändes som att dem jobbade i rummet bredvid haha! Var verkligen nervös i onödan!

Annons
2019, december 28 - 21:25
naasa
Bild för naasa
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 6 dagar sedan
Brons
Medlem: 2019-12-27 14:40

Vad kul att du känner dig nöjd! Vad tycker du om näsan nu något år senare?

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons