Annons

Näsplastik jun 2017 - Anonymous clinic * - sofiah

Bild för sofiah
sofiah

Konsultation 22/6 2017, Esteworld Turkiet, Dr Hakan Gence
Näsoperation 23/6 2017, Esteworld Turkiet, Dr. Hakan Gence

Behandling: 
Kliniken: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
fredag, 23 juni, 2017

Hej! Nu har det gått nästan en månad sedan jag opererade näsan och tänkte att det kan vara bra att skriva min egna operationsberättelse!
Kan först och främst säga att jag är 18 år och hade med mig mina föräldrar på denna resa då de kan turkiska. Jag valde att operera mig då jag verkligen hatat min näsa sedan jag var 12/13 år och har mått väldigt dåligt pga mitt utseende.

Jag opererade mig i Istanbul, Turkiet på Esteworld och min läkare heter Hakan Gence. Varför jag valde att operera mig i Turkiet var för att läkare där är bättre enligt mig och jag kände att denna läkare kunde få min stora, breda och krokiga näsa att bli fin.

Kan börja med att säga att alla på Esteworld är otroligt trevliga och hjälpsamma. Vi hade haft kontakt med International Patients Manager sedan januari när jag bokade mitt operationsdatum och hon var väldigt hjälpsam och snäll direkt när jag och mina föräldrar anlände till sjukhuset. Hon hälsade även på mig under min vistelse på sjukhuset samt dagen innan jag skulle resa hem.

Jag åkte ner till Istanbul 22/6 och blev upphämtad av en chaufför från sjukhuset och skulle ha min konsultation samma dag.
När jag träffade min läkare, Hakan Gence, så berättade vad det var jag inte gillade med min näsa och vad jag ville ha för resultat samt att jag visade bilder på näsor han har gjort så att han visste vad jag tyckte om och vad jag inte tyckte om. Han undersökte även min näsa och påpekade att jag hade en sned septum vilket jag anade från början då min näsa var lite sned. Han tog några bilder på mitt ansikte och sade att han skulle visa mig den redigerade versionen innan min operation. Det kändes helt ärligt som om min konsultation varade i 10 min och jag önskar att den var lite längre.
De tog blodprov och det gick faktiskt bra med tanke på att jag är spruträdd. Managern som hjälpte mig på sjukhuset sa även att jag inte fick äta något efter kl 24.00 då jag skulle opereras på morgonen.

23/6, operationsdagen.
Sjukhuset hämtade upp mig och mina föräldrar från vårt hotell runt 8.30 och visade mig mitt rum. Det var jättefräscht och jag hade ett eget badrum. Jag fick byta om till sjukhuskläderna och fick en nål i armen. Strax efter 9.00 kom en sköterska och jag fick hoppa över till en annan säng. Det var vid denna tidpunkt jag började bli väldigt nervös och lite rädd också. Sköterskan gav mig lugnande vilket var det bästa haha!!
Efter denna tidpunkt började allt bli lite lummigt men jag kommer ihåg att jag skrattade väldigt mycket och sade hejdå till mina föräldrar. Jag kommer ihåg att jag blev inrullad till operationssalen och att en sköterska satte fast elektroder men efter det så kommer jag inte ihåg något.
Min operation var ca två timmar lång.
Jag blev inrullad till mitt rum runt 11.45 och var enligt mina föräldrar jättehög. Kommer inte ihåg något förrän runt 13 tiden då jag öppnade upp mina ögon och ville se min näsa. Så fort jag såg min näsa så började jag gråta av glädje.
Sköterskor kom in hela tiden med is och bytte kompressen under min näsa då jag blödde lite.

Hade inte ens ont utan det kändes mer som en förkylning.

Runt 16 tiden fick jag äta och dricka igen. Även om jag inte kunde känna så mycket smak så visste jag att sjukhusets mat inte var god. Min pappa hade gått och köpt fruktyoghurt vilket var enklare att äta då jag andades med munnen.
Kunde inte riktigt sova den natten för jag var så glad och inte alls trött. Sköterskor kom in då och då under natten för att ge mig antibiotika och smärtlindrande.

24/6 tog läkaren ut silikon tampongerna ur min näsa och jag fick med mig en påse med produkter för min näsa och jag checkades ut från sjukhuset.
Jag var väldigt svullen men inte så blå. Mina dagar bestod av att jag åt mycket mat och promenerade mycket runt mitt hotell för det hjälper mot svullnaden.
28/6 så tog läkaren bort mitt gips och stygnen från min näsa och jag grät så mycket av glädje när jag såg min näsa utan gips. Aldrig känt mig så fin och vacker. Läkaren blev lite tårögd hahaha. Fick även papper på att jag har opererat näsan ifall det skulle uppstå några problem vid säkerhetskontrollen. Fick också rabatter på olika behandlingar men tror ej att jag kommer använda dom just nu utan sparar till en annan gång.
29/6 så åkte jag tillbaka till Sverige utan några problem.

Har inte haft ont en enda gång och det kändes som sagt mer som en förkylning. Rekommenderar att alla som vill opererar näsan kollar upp läkare i Istanbul då de är väldigt erfarna och jag haft en förvånansvärt bra upplevelse.

Min nya näsa är allt jag någonsin önskat mig och jag känner mig otroligt vacker!!!

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

POF-feedback