Annons

Näsplastik maj 2019 - Setic Skincare Ivan Letterfors - Emma33

Bild för Emma33
Emma33

Behandling: 
Kliniken: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
onsdag, 15 maj, 2019

Jag opererades av Ivan Letterfors i Jönköping på Kosmetisk Kirurgi den 15 maj 2019. Kl 09:00 den dagen fick jag mitt rum där jag och min mamma (mitt stöd) skulle ta det lugnt och fylla i ett papper innan jag skulle få träffa Ivan för första gången. När han sedan hämtade mig från rummet så pratade vi om hur näsan skulle formas och vad jag gillade samt inte gillade med näsan. Han ritade på näsan och frågade om jag ville ha den liten eller normal storlek som var proportionerlig till mitt ansikte. Jag själv var inte missnöjd med näsans storlek utan att min knöl på näsryggen var stor och gjorde näsan större än vad den var egentligen. Vi ritade även på tippen, min önskan var att ha en liten "boll" på näsan så den såg gullig och söt ut. Jag hade innan som två "bollar" på näsan så det delades sig och blev bredare framifrån. Det betydde alltså att han var tvungen att snitta upp näsan så man får ett ärr som kan synas LITE efteråt. Efter det fick jag vänta 2h och vila, sen var det dags för operation! Sköterskornas bemötande fick mig att vara lugn då jag skulle sövas för första gången i mitt liv. Jag vaknade cirka 1,5 h efter och Ivan hade pratat med min mamma efter operationen och sa att det gick superbra och att han fick kämpa lite med tippen. Jag mådde hur bra som helst efter operationen och jag fick äntligen äta mat! Dom kom med fika och redan efter 1h var jag på väg hem till Linköping där jag bor. Vi stannade även på donken och köpte mat och åkte hem! De sa att jag troligtvis inte skulle ha nån matlust men jag åt en hel meny på donken! När jag skulle sova på kvällen så hade jag huvudet i högt läge och det är ett stort tips! Min svullnad i ögonen la sig andra dagen tack vare det.

Jag gick på promenader 1-2 ggr per dag efter operationen (dock korta promenader). Det gjorde att svullnaden minskade. Jag hade inte direkt några blåmärken, jag fick en kräm med vitaminer som funkade jättebra! Efter 5 dagar med gipset fick jag ta av det och det gjorde ont då man var känslig där. Stygnen togs också bort men dom sved bara under borttagningen. Sköterskan som hjälpte mig var försiktig och stannade upp när jag fick ont så jag kunde ta några djupa andetag.

Under 1 vecka var jag gul vid näsan och otroligt svullen, jag såg ut som en avatar hehe :) Jag kunde sova normalt, dvs på sidorna och allt. Nu är det vecka 3 och min näsa ser så himla bra ut!! Jag har varit duktig med vilken mat jag stoppar i mig, att jag går promenader lite då och då och att jag låter näsan ta sin tid. Tippen är fortfarande lite svullen men inget man märker av, mina näsborrar var ojämna innan då de gick genom ena näsborren, men under vecka 3 har de börjat bli likadana, nu kan man knappt se skillnad. Tippen är det ända som är ömtåligt, det gör ont när man rör till den, men det blir mindre och mindre för varje vecka. Älskar att se förändringar!!

Något jag vet många oroar sig över är tex. stygnen efter som ska lossna själva. Men jag lovar, de lossnar! Vissa kan man ta med fingrarna så lossnar dom! Mina har ännu inte lossnat helt, de blåa stygnen åker av själv men sen har jag en vit/genomskinlig tråd som smular sig. Så rör inget!! Blodet man får efter operationen kan vara jobbiga. Jag tog en skål av varmt vatten och lät ångan från vattnet komma på näsan. Efter man fått gipset borttaget kan man ta nozoil (finns att köpas på apotek). Då kommer blodskorporna lösa upp sig och man kan pilla bort det. Jag tog bort de största skorporna samma dag som gipset gick bort.

Har man förminskat näsan som jag gjorde så kommer man 99% flagna. Jag gjorde det men det var så skönt! Hyn blev lenare och bättre. Jag tog även vitt vaselin på kvällen innan jag skulle sova och det gör att hyn mjuknar upp mer.

Mer berättelser kommer komma från mig. Speciellt när jag har återbesök om 1 år! Att göra en näsoperation var inte alls jobbigt! Det gjorde inte ens ont! Man ska inte ha ont men ibland kan man få som en dunkande känsla i näsan och då tog jag paracetamol jag fick utskrivet. Jag hade tabletter med morfin i som var starka men de behövdes verkligen inte!!

Till er som funderar på en näsplastik, gör det! Det har hjälpt mitt mående och självkänsla. Wow vad jag är nöjd med Kosmetisk Kirurgi, Ivan Letterfors och alla sjuksköterskor. Dom är bäst!

2019, juni 11 - 23:45
Lenoxia
Bild för Lenoxia
 Offline
Senast sedd: 10 månader 2 veckor sedan
Silver
Medlem: 2015-09-16 10:05

Roligt att höra att du är positiv. Vill fila ner min näsa också. Har gjort bröstreduktion och nyss ögonlocksplastik av Ivan i Jönköping så jag ser de tre sängarna man får välja på framför mig :). Och de är trevliga.

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons