Annons

Näsplastik sep 2017 - Art Clinic Göteborg - Mölndal Per Windh - Viktorias

Bild för Viktorias
Viktorias

24 år, 178 cm 
Näsplastik
Konsultation 30 Maj 2017 Art Clinic Göteborg
Konsultation 22 Augusti 2017 Art Clinic Göteborg
Operation 4 September 2017 Art Clinic Göteborg 

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
måndag, 4 september, 2017

Nu är det äntligen dags för mig att berätta om min otroligt efterlängtade näsoperation som höll plats igår. 

Dagen började med att klockan ringde 05:15. Då jag skulle duscha ytligare än gång till innan avfärd ville jag vara uppe i god tid, jag gillar inte att stressa nämligen. Efter jag hade duschat klart kammade jag igenom håret och fönade och tog sen på mig kläderna och började packa ner det jag skulle ha med mig på resan upp till kliniken. Jag vart klar långt innan jag behövde gå till tåget men det gjorde inget. Jag va fortfarande rätt lugnt och inte alls nervös, log mest för mig själv för att det äntligen va min tur att få opereras efter alla dessa år med jobbiga komplex. 

Kom fram till tåget och satte mig ner, fick vänta cirka 20 minuter innan tåget kom. Sätt och pratade med några vänner på snapchat under tiden och vart fortfarande inte nervös. Tåget kom och jag letade upp min plats och 1 timma senare va jag framme i Mölndal. Då det inte är så långt från stationen till kliniken gick jag dit, vilket va rätt skönt. Alltid trevligt med frisk luft! Ju närmre jag kom ju mer exalterad blev jag och ville bara att tiden skulle gå snabbare. Tog hissen upp och det kändes så pirrigt att trycka på våning 6 där de opererar, nu började de närma sig. 

Gick fram till receptionen och skrev in mig och fick sen sätta mig ner att vänta, kollade lite tv under tiden. Lite innan 08:45 kom en sjuksköterska och hämtade mig, hon visade vad jag skulle ta på mig osv. Efter jag hade gjort det ville hon att jag skulle kissa och sen visade hon mig vart jag kunde lägga mig ner. Kom in till mitt rum i mina otroligt fina sjukhuskläder, haha. På mig ner på sängen som va extremt obekväm och sjuksköterskan satte i kanylen i armen och skrev ner lite saker. Sen va det bara att vänta på att narkosläkaren och Per skulle komma inom och prata med mig. Så under tiden pillade jag lite på mobilen och tog de lugnt. Sen kom narkosläkaren och gick igenom lite saker, lugnade ner mig inför att sövas då jag haft lite ångest inför det. Sen en stund senare kommer Per och vi går igenom om vad ska göras, berättade att jag va lite snuvig men han så att det inte gjorde något, vi alla är ju lite snuviga sa han och log. Tog mina tabletter som skulle tas innan operationen och gick och kissade ännu en gång. Sen va det äntligen min tur.

En narkosassistens kom och hämtade mig och vi promenerade ner till ooerationssalen. Fick ta på mig en sån fin platsmössa för att gömma undan håret, om man kände sig ful innan gjorde man det betydligt mer nu. När jag kom in va det rätt overkligt att jag skulle opereras. Jag fick lägga mig ner på sängen som va härligt uppvärmd och la sedan ut armarna så de kunde börja söva mig, när hon tog fram masken fick jag lite panik och sa "OMG", så hon sa att jag lägger inte hela masken över så du kan börja med att andas in lite, vilket va rätt skönt.

Vaknade sen upp på uppvaket och va helt borta, hörde hur en sköterska sa att jag kan kolla på mobilen sen, hade tydligen försökt sträcka mig efter den haha. När jag vaknade till lite insåg jag att tröjan låg helt uppe som låg där så fint och flaschade tuttisarna, tur att de hade draperier haha. Hade väldigt ont i näsan vilket är väldigt uppenbart då han i princip har knäckt näsbenet..så jag fick inte smärtstillande och macka och juice. Ringde min syster som skulle hämta mig och hon körde vid tjugo i 2 cirka. Så försökte få mer sömn under tiden. Hon smsa att hon va där så jag ringde på sköterskan som hjälpte mig till omklädningsrummet så jag kunde byta om, va riktigt skönt att äntligen få åka hem. Syrran fick sig ett gott skratt när jag kom ut och förstod sen varför för när jag kollade mig i spegeln va jag svart under ögonen. När vi skulle gå till bilen blev jag sämre, benen skakade och mådde illa. Min syster hade tagit med en nackkudde vilket jag starkt kan rekommendera att ha, så skönt att sova med då huvudet håller sig uppe. 

Jag va så fruktansvärt trött och orkade knappt prata men det stoppade inte min syster från att göra det haha. Hon fick sedan göra inom Donken för jag va så j*vla hungrig och kände mig svag. Kom äntligen hem och kunde lägga mig ner och få sova vilket va väldigt uppskattat. Sen har de bara flytit på. Har vaknade lite under nätterna då man blir så torr i munnen och hu jeda mig va äckligt det smakar haha. 

Idag är jag rätt svullen runt ögonen så ser inte riktigt klok ut, haha. Men som tur är kommer det att lägga sig. Av det lilla jag sett på tippen är jag nöjd så hoppas resten av näsan är lika fin. Ska byta gips om en vecka så kommer få se näsan lite snabbt då. 

Jag har bara massa gott att säga om Art Clinic Göteborg, extremt fräsch och lyxig klinik och härlig personal. Man blir väl omhändertagen! Per har varit helt fantastisk och jätte snäll så jag känner att valet av kirurg kunde inte bli bättre. Nu det bara att återhämta sig och om 2 veckor åker gipset av. På fredag ska jag färga håret blondt som jag normalt sätt är men varit svartbrun de senaste 5 åren och då ingen på jobbet vet om detta så tänkte jag att det passade bra att göra en stor förändring på håret så läggs förmodligen all fokus på det. Har ni några frågor så är det bara att skicka meddelande. Jag svarar gärna! 

2017, september 6 - 10:02
Idasnäsa
Bild för Idasnäsa
 Offline
Senast sedd: 1 dag 22 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-09-01 18:58

Åh vad skönt att det har gått bra!
Idag har jag ringt och bytt kirurg, skulle ju träffa Peter men bad om att få träffa Per istället. Känner att jag måste få träffa honom också innan jag bestämmer mig helt!
Kram!

2017, september 13 - 22:30
Viktorias
Bild för Viktorias
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 3 dagar sedan
Silver
Medlem: 2016-11-27 15:40

Äh så spännande! Jag är så nöjd över valet av kirurg. Bytte gips igår och fick se lite av näsan dock väldigt svullen men är än så länge nöjd! När ska du träffa honom? :D kram!

2017, september 13 - 22:55
Gbg78
Bild för Gbg78
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2017-06-19 21:45

Jag funderar också på näsplastik. Är bara i början av min process, men har fastnat för Per Windh. Precis som du skriver vill jag inte heller att alla ska lägga märke till att näsan är opererad. Det är nästan det jag funderar mest på. Hur länge är man svullen så det syns? Hur länge är du sjukskriven?

Annons
2017, september 14 - 12:04
Viktorias
Bild för Viktorias
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 3 dagar sedan
Silver
Medlem: 2016-11-27 15:40

Jag va som mest svullen de första dagarna och nu är det blåmärken kvar. Normalt sett är du sjukskriver i 2 veckor men jag tog ut hela min semester och gjorde de då så kommer vara hemma 4 veckor. Då hinner alla blåmärken osv lägga sig plus att jag håller på att ändra om håret så all fokus inte läggs på näsan när jag kommer tillbaka då i princip ingen vet om detta. Så vill du inte att det ska synas så är ju ett tips att ändra om håret i någon färg!

Men jag hade tagit lite mer än 2 veckor då du har gipset så länge sen är det en så stor omställning och man vill ju gärna "lära känna" sin nya näsa! Har du bokat konsultation ännu? Kram!

2017, september 18 - 11:55
Gbg78
Bild för Gbg78
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2017-06-19 21:45

Ok, tack! Har inte bokat konsultation än. Det känns så läskigt. Jag är 39 år och har tänkt på detta till o från i 20 år! Så steget är så stort att verrkligen göra slag i saken. Har två barn också som jag inte vet vad jag ska säga till... så mycket tankar. Men jag har aldrig kollat upp kirurg innan så jag antar att jag är redo ;-)

2017, september 18 - 20:12
Idasnäsa
Bild för Idasnäsa
 Offline
Senast sedd: 1 dag 22 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-09-01 18:58

Hej! Har bokat konsultation hos Per i slutet på oktober, så det är ett litet tag kvar.
Är så nyfiken på att se hur det blev för dig!! Har du tagit av gipset ännu?
Kram!

Annons
2017, september 23 - 17:50
Viktorias
Bild för Viktorias
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 3 dagar sedan
Silver
Medlem: 2016-11-27 15:40

Gbg78: Förstår dig, tycker att steget till att faktiskt boka en konsultation är jätte jobbigt trots att man vill de så gärna. Men när man väl har gjort det känns det så härligt! Har själv velat göra det i 10 år! Så känns sjukt att det är gjort. Hur gamla är barnen? Har barn till mina syskon som undrade vad som hade hänt och sa bara att jag slagit i näsan sen va de inte mer med det hahah.

2017, september 23 - 17:52
Viktorias
Bild för Viktorias
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 3 dagar sedan
Silver
Medlem: 2016-11-27 15:40

Idasnäsa: åh så spännande!! Kommer gå snabbt ska du se. Har du något specifikt darum/månad du vill göra de? Ja gipset är av och det känns så bra! Näsan är lite svullen fortfarande och lite tidigt att kunna se resultat än. Så väntar lite innan jag lägger upp bilder då jag vill att svullnaden ska lägga sig lite. Men annars känner jag mig fin vilket jag aldrig annars gör haha. Kram!

2017, september 27 - 12:59
Idasnäsa
Bild för Idasnäsa
 Offline
Senast sedd: 1 dag 22 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-09-01 18:58

Åh vad roligt att du känner så! Jag vill nog helst göra i början av december eller i januari om det går. December kanske blir lite tight och tror inte jobbet vill sjukskriva mig mitt i en påbörjad julrush.... haha. Men får hoppas på det! En vecka kvar till konsultation!!
Kram!

Annons
2017, oktober 12 - 08:34
Gbg78
Bild för Gbg78
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2017-06-19 21:45

Hej! Har du börjat jobba än? Vad säger dina kollegor? Ser de håret mer än näsan :)? Mina barn är 4 och 7 år så jag vill ju inte vänta tills de förstår för mycket. Får väl säga att jag hade svårt att andas och därför behövde operera eller nåt liknande, hahaha.
Har du nån före-bild på din näsa? Hade varit kul att få se när du är redo att lägga ut en efter-bild!

2017, oktober 28 - 22:02
Gbg78
Bild för Gbg78
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2017-06-19 21:45

Har fått varning av en här på forumet som fått sin näsa förstörd efter operation hos Per så nu har jag blivit lite skraj. Enligt denna personen har Per inte så stor erfarenhet av just näsplastik som man kanske tror. Tydligen några till här som har samma erfarenhet och har fått näsor som har kollapsat. Har ni hört nåt av detta?

2018, januari 2 - 20:21
Viktorias
Bild för Viktorias
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 3 dagar sedan
Silver
Medlem: 2016-11-27 15:40

Hej. Förlåt för sent svar, hehe. Har glömt av att gå in här! Hur har de gått för dig? Blivit någon OP ännu? Kram!

Annons
2018, januari 2 - 20:25
Viktorias
Bild för Viktorias
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 3 dagar sedan
Silver
Medlem: 2016-11-27 15:40

Hej. Förlåt för sent svar. Har inte tänkt på att gå in här haha. Men angående näsan och håret så här ingen lagt märkte till att jag opererat mig, håret har de sett direkt att de är färgat men det är en sån stor skillnad så kan vara därför. Mina morföräldrar har inte sett något heller (valde att inte berätta något). Mina systerdöttrar såg mig i gips men sa bara att jag ramlade i trappan sen va det inte mer med det, har inte hört ett knyst om de sens dess så du behöver inte oroa dig alls. Hur har det gått för dig?

Angående Per så måste jag säga att jag vart chockad av det du skrev, av allt jag läst är det bara positiva saker men inte att någon förstört hens näsa... han har väldigt gott ryckte och är mycket omtyckt här. Men känner du dig osäker ska du inte göra det. Kanske lägger sig om du träffar honom? Kram

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

POF-feedback