Annons

Smartlipo (Laserfettsugning) dec 2018 - Laser o Estetik - Uppsala Vilyam Melki - Elinta

Bild för Elinta
Elinta

Smartlipo Estetikum, gamla L&E, Dr Viljam Melki

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
lördag, 29 december, 2018

Efter att ha tagit del av berättelser här i forumet och läst på så bestämde jag mig för Smartlipo, och Dr Melki. Skulle ta bort på mage men han tipsade om att även köra handtag och rygg för kanonresultat. Han lyssnade på mig och min egna upplevelse om hur jag ville se ut, därför föreslog han det. Det var billigare att köra allt på en gång så jag passade på. Inte för att det är billigt att göra Smartlipo haha. Då jag hade väldigt brådis att göra det här (ville vara bikiniredo till en bokad semester 2 månader fram) och de hade fullbokat så hade jag tur att de hade en avbokning. Det gick jättefort. Jag kom till kliniken på lördag 0900, träffade sjuksyster Mia, supergod och kunnig, fick lugnande och lite annat (jag blev nog rätt hög och omtöcknad så jag behövde bara en citodon istället för två haha). Sen fick jag ligga och Smartlipo görs med lokalbedövning så vi pratade under hela processen. Dr Viljam Melki är pratglad, det är jag med så det var rätt trevligt. Tog några timmar, fick gå på kisspaus emellan, sen blev det vända på sig och köra rygg. Tror det blev totalt 3.8 kg fett. Därefter fick jag kompresser på mig, några att ta med hem, och en gördel och sen åkte jag hem. Jag valde att åka tåg, gick bra men jag kan lova att jag var rätt påverkad, somnade tom på tåget. Jag är lättpåverkad rent generellt, så det är inte konstigt, men jag rekommenderar att man äter en redig frukost före ingreppet och får någon att köra hem för det är pinsamt att läcka på tåget.
När jag kom hem hade jag läckt och jag läckte hela dagen, natten, dagen efter och nu idag vaknade jag och hade läckt mycket mindre och bara från två av hålen. Idag är det måndag, nyårsafton (skål) och jag har äntligen slutat läcka som en kran. TROR JAG, återkommer om ändras. ONT har jag när jag kommer åt områdena och böjer mig, lägger mig och ska upp, så det är inte alls för mig att återgå till arbetet som vanligt riktigt ännu. Tur att man är ledig. MEN jag har ingen värk non stop . utan mer när jag kommer åt, och då gör det ont vissa punkter runt om magen och ryggen. Jag fick med mig en citodon hem och ett recept på det och antibiotika, men jag har bara kört alvedon. Man äter en 5 dagars antibiotika och jag var faktiskt ute igår och fikade så det går att röra sig, man ska faktiskt ut och promenera och öka på för varje dag. Men varning, jag läckte igenom haha, pinsamt. Det jag har förstått är att det är bra att det läcker för det påskyndar svullnaden.
Nu till resultat.
Det är inte meningen att man ska se resultat så snabbt men WOW. Dr Melki har ju skulpterat min kropp bättre än väntat. På ryggen tog han bort lite ovan svanken och gav mig en brazillian butt, utan att ha gjort något mer än ta bort den lilla typ fettbulan jag hade där. Tydligen kan det lyfta rumpan en aning, inte vet jag, jag är ju svullen blå och svart, men jag säger att om slutresultatet blir något likt så är jag otroligt nöjd. Magen är platt. Har inte haft såhär fin mage på många år. Han valde att ta bort även vid venusberget och gick rätt högt upp, under bysten, för att han är supernoga och förklarar ju allt han gör så man förstår hur han tänker. Jag fattar idag vad han menar för resultatet blir över förväntan, OM nu slutresultatet blir något likt dagens så blev det som han förklarade iaf. Det enda konstiga är att jag har en synbart klump ovan naveln, förhoppningvis försvinner den med tiden, men helt ärligt, är den kvar så är jag nöjd ändå haha. Det tar månader innan slutresultatet är helt komplett.
Gördeln är en mardröm, att kissa med, bläh, jag har tvättat den varje dag, måste, det är som sagt läckage och äckel tycker jag. Men förutom de korta stunder jag tvättat så har jag haft den nonstop såklart och kommer ha det dygnet runt i 2 v sen är det 2 veckor till dagtid. Jag får ont av att få av och på den, men det är uthärdigt. Under tiden jag tvättat den har jag haft en annan egen variant. Den gördel jag fick från dem är bäst, den kostar dock, men väl värt pengarna, så ta den, för den jag har hemma var inte lika bra. Fick dock klippa upp spetsdelen på låren för mina lår är lite större, och det är nog nästa projekt när jag sparat ihop;)
Vi får väl se, min resa är ju bara påbörjad. Jag har väldigt kort tid på mig att återhämta mig. Mia, sjuksystern, trodde inte jag kunde vara bikiniredo i tid till min planerade semester, Doktorn trodde absolut att det var lugnt. Vi får väl se, oavsett har de ju inte garanterat något, och helt ärligt, who cares, jag är supernöjd. Kan inget annat än rekommendera än sålänge. Jag kommer att uppdatera utvecklingen.
Kan tillägga, doktorn var helt genomsvettig för jag hade väldigt segt och trådigt fett, jag fick tom se trådarna. Av den anledningen var jag verkligen smart att ha gjort fettsugningen för att just på magen hade jag haft svårt att träna bort på egen hand.

Jag skulle gärna vilja veta hur andra har läkt, hur ont de haft, hur snabbt blåmärkena försvann etc etc, snälla svara gärna och jag svarar jättegärna på alla frågor. Bilder kan jag skicka på förfrågan.

2019, januari 5 - 15:31
Elinta
Bild för Elinta
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 1 dag sedan
Brons
Medlem: 2018-12-31 06:53

1 vecka sedan operation. Äntligen släppte den värsta smärtan en aning. På mig har det gjort rätt ont, särskilt på morgonen när man ska upp ur sängen. Men idag såg jag ljuset i tunneln. Sedan har jag ju valt att bara köra Alvedon, ingen citodon, så det var väl lite eget val.
Mobiliteten mycket bättre. Blåmärkena bleknat massor, har sedan igår inget plåster på stygnen.
Svullnaden har sjunkit en hel del men venusbergets område är fortfarande lite mer svullet i propirtion än övriga magområdet. Dock mycket bättre. Ska börja massera lite, kan inte skada men enligt Läkare lär inte göra mycket utan det går ju ner så småningom.
Jag tycker det är skönare i än ur gördeln ännu.

Läkningsorocessen går framåt. Tbc

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons

Welcome!

It looks like you're using an ad blocker. That's okay. Who doesn't?

But without advertising-income, we can't keep making this site awesome.

I understand, I have disabled my ad blocker. Let me in!