Annons

Uttag av implantat mar 2018 - Läkarhuset i - Uppsala Marianne Beausang-Linder - N-n

Bild för N-n
N-n

0 barn, 29 år, 163 cm, 58 kg (49 kg innan op)
Strl före op: ca. 70A
Strl efter op: 65DD/E
Strl efter explant: Vet inte än, men ser ut som innan så skulle tro att jag är tillbaka till mina 70A <3
Konsultation: 22/1 2015 Jonas Lundberg, Akademikliniken Göteborg
Op: 11/3 2015 Jonas Lundberg, Akademikliniken
Allergan Responsive 295 g, runda, bakom muskeln.
Konsultationer planerade:
22/3-18 Jonas Lundberg, Akademikliniken Gbg - avbokad
24/4-18 Per Windh, Art Clinic Gbg - avbokad
Op: 15/3 2018 Uttag av implantat + kapsel, Läkarhuset Uppsala hos Marianne Beausang-Linder

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
torsdag, 15 mars, 2018

Jag berättade aldrig om min första operation här. Jag var väl nöjd till en början och gick bara vidare med mitt liv. Hängde inte här alls efter det.
Idag sitter jag här 3 dagar efter min andra plastikoperation, den här gången åkte implantaten i soporna! Äntligen!!
Den här historian tycker jag är viktigare att berätta, framförallt här.

Jag hittade 2 inlägg här som handla om Breast Implant Illness och endast 1 inlägg om att implantat faktiskt kan orsaka cancer (lymfom). Vilket är lite skrämmande. Visst för tre år sedan då jag skulle operera mig första gången gjorde jag massvis med forskning och det var inte lätt att komma över denna information. Artiklar jag hittat om samband till cancer är från förra året, men nu finns det sambandet och den informationen och jag tycker det borde spridas mer! Så diskussioner att det trots allt är så låg risk för detta, själv känner jag, varför ens öka risken minimalt? Men alla tänker olika, dock har alla rätt att ta del av denna information.

Jag själv har drabbats av Breast Implant Illness och det är anledningen till att jag för 3 dagar sedan gjorde min operation och tog ut implantaten. Väldigt snabbt efter jag satt in implantaten gick jag upp massor i vikt, fick utslag och acne, långa feberperioder och yrsel. Tyngden att andes efter operationen avtog aldrig helt, jag bara vande mig vid den. Inget ville ge med sig och ingen läkare kunde hitta någon orsak till detta. Acnen gav med sig efter ungefär 1,5-2 år men var fortfarande rödflammig i ansiktet som jag i efterhand förstått är tecken på inflammation. Sen kom hjärndimman som påverkat mitt liv under dessa år väldigt mycket. Synrubbningar, svullna lymfkörtlar, besvär med bihålorna, mycket sjuk/dåligt immunförsvar, påverkad hormonbalans(?), tungt att andas, lätt andfådd, bröstsmärtor, stickningar i armar, ben, nacke, runt munnen, upp i huvet mm. Ofta svag i vänster kroppshalva. Svårigheter att svälja och ta ett andetag med svullnad i halsen (ofta). Sus i öronen, svaghet i benenallmänt svagare, ångest, dödsångest, IBS-liknande besvär. Här är lite exempel jag kommer på, på rak arm just nu. Ni kan kolla symtomlistan på länk i slutet på inlägget, mesta stämde in på mig.

Att gå i flera år med diffusa symtom som kan stämma överens med en mängd sjukdomar och må så fruktansvärt dåligt ger extrem dödsångest. Jag har många gånger trott att jag inte ska klara mig länge till. Det är hemskt. Som sagt, för 3 dagar sen tog jag ut mina implantat på Läkarhuset i Uppsala hos Marianne Beausang-Linder, det bästa beslutet någonsin. Jag kan säga att jag idag, så få dagar efter operationen inte har minsta tvivel att det var implantaten som gjort mig sjuk. Flera symtom har redan försvunnit! Man kunde också se på mina implantat att de färgats av lymfa vilket spelar en stor roll i immunförsvaret.

Jag är supernöjd med beslutet att ta bort dessa implantat och val av klinik. Marianne och resten av personalen var väldigt förstående inför detta och var otroligt lugnande inför operationen.
Jag opererades vid kl 8.00 den 15/3-18. Operatiionen tog cirka 2 timmar och jag var såklart trött och hade lite ont efter operationen. Jag har emellanåt haft ganska ont då jag även tog bort kapseln av hälsoskäl. Men tog igår, dag 2 bara en stark smärtstillande på dagen och efter det har jag klarat mig på Alvedon. Klarat av att promenera och det har jag gjort utan att bli totalt slut och andfådd. Otroligt! Att jag 2 dagar efter en operation är piggare och har så förbättrad kondition än jag haft under dessa år med implantat talar för sig själv.

För er som går i funderingar på en bröstförstoring rekommenderar jag lite läsning som jag länkar till under här. I Breast implant Illness by Nicole på Facebook hittar ni över 35,000 och i den svanska gruppen över 200, där kan man också få tips och råd om man tror man är drabbad eller vill veta mer om man planerar en operation. Jag känner att jag vill göra mitt och berätta detta, jag önskar nämligen jag själv hade läst detta för 3 år sedan.

Hade fint och tack för att ni har läst! Kram

www.healingbreastimplantillness.com
www.biiaware.com
https://www.rxinjuryhelp.com/breast-implants/illness/
http://www.lakemedelsvarlden.se/cancer-fran-brostimplantat-aven-i-sverige/

2018, april 2 - 20:57
Kajsastina
Bild för Kajsastina
 Offline
Senast sedd: 13 tim 19 min sedan
Silver
Medlem: 2018-01-05 23:01

Tack för att du tagit dig tid att skriva detta! Verkligen viktigt att väga in allt inför ett beslut att operera sig. Underbart att du blivit bättre redan, hoppas det fortsätter så!

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

POF-feedback