Annons

Uttag av implantat mar 2021 - Plastikakademin - Linköping Gunnar Kratz - Pärlemor

Bild för Pärlemor
Pärlemor

50 år
178 cm 60 kg
Perthese 260 cc bakom bröstmuskeln via armhålan. Op av Johan Nordquist 2012. Citadellkliniken hette det då.
Vill nu ta ut implantat. Har inga direkta problem men är ”färdig” med dem.
Implantaten uttagna mars 2021 på Plastikakademin i Linköping. Läkare Gunnar Kratz.

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
fredag, 12 mars, 2021

Det här blir en ganska kort berättelse om uttag av implantat under lokalbedövning, det var en enkel och kort operation.
Jag kom till kliniken vid 14, fick byta om och fick två citodon i förebyggande. Sen en kort konsultation med Gunnar där han gick igenom hur det skulle gå till.

Sen in i operationssalen där två sjuksköterskor spritade överkroppen och tejpade gröna skynken (eller kanske den ena var undersköterska, underbara människor båda två och i nervositeten glömde jag deras namn). Jag fick även en skärm så att jag inte såg något. Hela stämningen var väldigt trygg och fin och jag fick intrycket av att läkare och sköterskor hade ett väl inövat och medvetet förhållningssätt i att fråga om mitt yrke, skämta lite allmänt om andra saker, allt för att få fokus på lite annat. Samtidigt var de hela tiden väldigt tydliga med vad som hände med operationen, förklarade bedövning, den elektriska skalpellen mm.

Jag fick några bedövningssprutor runt varje bröst, det var bara den första som kändes minimalt. Sen skar dom ett snitt under bröstet och tryckte/drog ut implantatet. Allt kändes, men gjorde inte ont. Det var ungefär lika obehagligt som att laga hål hos tandläkaren, kanske snäppet värre. Men jag skulle lätt välja samma igen, så skönt att slippa nedsövning. Den ena sköterskan höll min hand och strök mig i pannan när jag tyckte det var obehagligt.

Sen blev det macka och saft och därefter utskrivningssamtal. Själva operationen tog nog max en halvtimme och jag lämnade kliniken före 16 så jag var där knappt två timmar.

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons