Annons

Bröstförstoring (implantat) mar 2015 - Clinic Strömstad - Strömstad Bo Cederqvist - Hjärtat3

Hjärtat3's picture
Hjärtat3

Tvåbarnsmamma på 30+. Okej, fine jag har fyllt 39. 164 cm 60 kg. Strl före operationen: 75A/B Strl efter: 70F Konsultation 6/2-15 hos Bo Cederqvist på Clinic Strömstad Operation 17/3-15 Clinic Strömstad Runda Silimed 385cc high profile bakom muskeln. Ny konsultation 4/1-19 på Clinic Stömstad för byte till större implantat. Operation 21/2-19. Byte från Silimed hp 385cc till Mentor hp 600cc bakom muskeln.

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 17 March, 2015

Nu sitter mina kompisar på plats! :D

Nästan 20 års längtan är över! Jag är såå lycklig!!

 

Avslutade kvällen igår med en första dusch och kröp ner i min renbäddade säng. Va bra nervös och hade lite svårt att somna, sen av någon anledning tyckte våran dotter på 1,5 år att det va en utmärkt natt att gnälla o tjuta, så sömn blev det inte mycket av. Vid halv 6 gav jag upp och klev upp. Mannen gick med lillan till dagis vid 7, sen Slökollade vi på tv och ett tar filmer och passade på att ta en tupplur på soffan. Vid 9 försökte jag få i mig frukost eftersom jag skulle vara fastande från 9.30, men eftersom jag har noll matlust på morgonen fick jag tvinga i mig två mackor. Och massa vatten. 

Vid 12 tog jag den andra duschen och vid 14 bar det iväg till Strömstad. Fick göra ett snabbt stopp på apoteket o h köpa ett bröstband.

Va på kliniken ca 15.15, skulle opas 15.30. Sköterskan Angelica kom och mötte upp oss och visade oss till väntrummet. Där fick jag fylla i lite papper och fick ett par tabletter. Fick vänta ytterligare nån halvtimme innan hon kom tillbaka och visade mig till omklädningsrummet där jag fick byta om till världens fulaste randiga skjorta och tofflor och morgonrock. Tillbaka till väntrummet. Nu började jag bli bra nervös!!

En operation de hade haft tidigare på dan hade dragit ut på tiden så dålig efter nån timme.

Efter ca 15 min kom Bo och hämtade mig. Vi gick in till hans kontor där han tog kort och ritade på mig.

Han frågade om jag va nervös. "Ja, mycket!" svarade jag. Han försäkrade mig om att allt skulle gå så bra.

Han hade fortfarande inte bestämt sig om han skulle placera dem bakom el framför. (Fick höra av Angelica sen att det blev bakom och att det blev medel profil istället för hög) Sen gjorde vi sällskap till operationssalen där den jättetrevliga norska narkosläkaren väntade.

Fick ta av mig tofflor och morgonrock och hoppa upp på det löjligt höga operationsbordet och lägga mig med armana ut likt jesus på korset.

Fick en nål i armen, blodtrycksmätare på den andra och en skumgummidutt i näsan där syrgas kom in och massa duttar för EKG.

Småpratade lite om allt möjligt. Han sa att jag snart skulle känna mig lite yr och sen skulle jag somna, men jag kände mig då hur pigg som helst. Det sista jag minns är att jag sa att han skulle hälsa Bo att ta hand om mig. Sen vaknade jag. Fyy åt satan va ont jag hade!!

Minns att jag sa till min man "va fan har jag gjort". Det va så hemskt! På mina order fil made han dessutom showen när jag vaknade! Haha, såå full och smärtpåverkad! Och hungrig och törstig!

Kikade ner på mina nya tvillingar och va jag kan se än så länge är de perfekta!

Ju piggare jag blev desto bättre kändes det. Låg kvar nån timme, sen kom Angelica in med mina kläder o gav info. Enligt henne såg jag oförskämt pigg ut och hon tyckte jag va otroligt strong. :) Förutom att jag hade ont så mådde jag jättebra! Inga skakningar, frossa, yrsel eller illamående. Tack o lov.

Nu halvligger jag hemma i soffan. Ont har jag, men fullt hanterbart med smärtstillande i kroppen. Känns nu mest som ett enormt tryck över bröstet och jag har fått öppna bröstbandet ett par ggr för andas.

Värst är när jag ska resa mig och sätta mig, det krävs lite teknik. Mannen skulle hjälpa  igen upp men tänkte lite fel och grabba tag under armhålorna och försökte dra upp mig. MYCKET dålig idé!

Fortsättning följer... :)

2015, March 18 - 17:04
Hjärtat3
Hjärtat3's picture
Offline
Last seen: 3 years 7 months ago
Silver
Joined: 2015-01-14 14:26

Dag 2.

Sov halvsittande i soffan inatt,men som en kratta. Men hade inte speciellt ont. Va iofs hög på smärtstillande... :) Slumrade till i omgångar.

Idag fick jag se  dem för första gången då jag tog bort förbanden.

Dom är stenhårda, mycket överpool, lite strutiga, pekar åt varsitt håll, men jag älskar dem! Känns redan som en del av mig. Storleken är perfekt och jag är jätteglad att jag inte tog större! Nytagen bild finns på min sida för den som är Intresserad. :)

2015, March 19 - 20:37
Mojjan
Mojjan's picture
Offline
Last seen: 8 years 11 months ago
Silver
Joined: 2014-11-07 15:48

Grattis till nya brösten :) Kul att du är nöjd med storleken. Jag längtar tills min op när jag läser din op story och blir samtidig rädd för smärtan.. Vaknade du av smärtan eller du vaknade till en del innan smärtan drog igång som värst?

2015, March 19 - 20:53
knasen91
knasen91's picture
Offline
Last seen: 3 years 5 months ago
Silver
Joined: 2011-08-14 22:42

Mojjan jag kan lugna dig gällande smärtan då den för mig inte var i närheten av så hemsk som jag trodde att den skulle vara. På citadellkliniken får du oerhört generöst med smärtstillande:) jag kände bara att det var stelt & spände över brösten pga tighta bhn. Inställningen gör otroligt mycket & det sa även peter . sköterskorna är helt underbara och jag har aldriug fått så bra service innan som på citadellkliniken med handen på hjärtat. Jag hann inte ens bli nervös inför narkosen;)

Annons
2015, March 19 - 21:42
Hjärtat3
Hjärtat3's picture
Offline
Last seen: 3 years 7 months ago
Silver
Joined: 2015-01-14 14:26

Mojjan wrote:
Grattis till nya brösten :) Kul att du är nöjd med storleken. Jag längtar tills min op när jag läser din op story och blir samtidig rädd för smärtan.. Vaknade du av smärtan eller du vaknade till en del innan smärtan drog igång som värst?

 

Jag tror att jag vaknade av den, men ju piggare jag blev desto bättre kändes det. :)

Idag är känslan mer som när man nyss fått barn och inte ammat el pumpat på en bra stund... En tyngdkänsla mer än smärta. :)

2015, March 19 - 21:52
Mojjan
Mojjan's picture
Offline
Last seen: 8 years 11 months ago
Silver
Joined: 2014-11-07 15:48

Tack för ert pepp! Lycka till med nya brösten :)

2015, March 19 - 22:42
Hjärtat3
Hjärtat3's picture
Offline
Last seen: 3 years 7 months ago
Silver
Joined: 2015-01-14 14:26

Mojjan wrote:
Tack för ert pepp! Lycka till med nya brösten :)

Tack detsamma! :D

Annons
2015, March 24 - 22:10
hej hej
hej hej's picture
Offline
Last seen: 8 years 2 months ago
Silver
Joined: 2015-01-07 16:16

Åh vad kul att de gick bra för dig och att du är nöjd med Bo, får mig att känns mig ännu säkrare på mitt val att också göra där! Längtar så mycket till op nu, uppdatera gärna :D

Stort lycka till!!

2015, April 1 - 14:21
VIP85
VIP85's picture
Offline
Last seen: 8 years 6 months ago
Silver
Joined: 2015-04-01 09:46

Så roligt att det verkar gått bra!!!!! Har konsultation 20 april och vet fortfarande inte om jag vågar detta,men hoppas att efter mötet att jag vet hur jag vill göra.

Såg att du oxå hade två barn. Hur tycker du att brösten blev, som innan barnen fast större;) O har det gått bra att ta hand om barnen lite samtidigt efter operationen?

Jag har funderingar OM jag ens gör detta att semestern kan vara ett ok alternativ så manen kan vara hemma några veckor. Men hört så olika om hur länge man är typ orörlig eller har skit ont!!!!

2015, April 1 - 23:23
Hjärtat3
Hjärtat3's picture
Offline
Last seen: 3 years 7 months ago
Silver
Joined: 2015-01-14 14:26

VIP85 wrote:
Så roligt att det verkar gått bra!!!!! Har konsultation 20 april och vet fortfarande inte om jag vågar detta,men hoppas att efter mötet att jag vet hur jag vill göra. Såg att du oxå hade två barn. Hur tycker du att brösten blev, som innan barnen fast större;) O har det gått bra att ta hand om barnen lite samtidigt efter operationen? Jag har funderingar OM jag ens gör detta att semestern kan vara ett ok alternativ så manen kan vara hemma några veckor. Men hört så olika om hur länge man är typ orörlig eller har skit ont!!!!

 

Nu har det gått 15 dagar och jag känner mig mer el mindre återställd. Kan sova på sidan och sköta hushållssysslor så länge det Inte innebär tunga lyft. Första tre dagarna kunde jag inte göra mycke mer än att gå på toa själ, man är så stel å vågar liksom inte.

Tyvärr kan jag inte lyfta el bära min 1,5 åring än, så mannen tar henne till dagis, byter blöja å såna grejer ett par veckor till. Är så glad att jag har honom!

Han tog pappaledigt första veckan för att ta hand om mig. ♡

Mitt största "bekymmer" just nu är att min vänstra bröst känns å ser mindre ut än det högra, men det sitter å andra sidan högre upp så jag hoppas det beror på det å att det sjunker ner snart. Detta ju trots allt bara gått två veckor. :)

Men jag känner fortfarande igen "mina" boobisar, fast större och hårdare. 

Klart du vågar! Kan säga att smärtan efter förlossningen med sonen som slutade med klipp och sugklocka va mycket värre, plus att man får härlig kuckelimuck medicin som gör det hela lättare. Det är övergående, och jag känner redan att mina tjejer är en del av mig och känns såå naturligt att ha dem där. Jag älskar dem!

Lycka till! 

Annons
2015, April 3 - 11:29
VIP85
VIP85's picture
Offline
Last seen: 8 years 6 months ago
Silver
Joined: 2015-04-01 09:46

Ja rädslan o oron över att man inte ser ett perfekt resultat direkt är lite skrämmande. Vet att jag skulle bli väldigt orolig även om man Vet att det kan ta månader innan dom sätter sig ordentligt.

Ja man har jus om 2 barns mamma ändå tagit en del smärta så visst skulle man klara det. Men man har ju nu mer än sig själv o ta hand - mest det....

Såå härligt att du ändå känner att dom är en del utav dig o att du trivs! Det viktigaste

Annons
Annons
Annons