Annons

Bröstförstoring (implantat) 20150319 - Citadellkliniken - Landskrona Jörg Bohn

Fitness's picture
Fitness

2 barn, 42år, 167 cm, 64 kg
Strl före op: 75/80A, ca 200 ml egen vävnad.
Strl efter op: 70F
Konsultation 22/12-14 Jörg Bohn, Citadellkliniken
Op 19/3-15 Jörg Bohn, Citadellkliniken
Mentor Smooth HP, 450cc vänster, 500cc höger.

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Thursday, 19 March, 2015

Då ska jag försöka sammanfatta min upplevelse..

Jag vaknade tidigt på operationsdagen. Klockan skulle ringa 05.45 och min pappa skulle köra mig till tåget en timme senare, men redan 03.57 vaknade jag och tankarna började snurra och jag kunde inte somna om. Så det var lika bra att stiga upp. Tog en dusch, drack kaffe och tog även min antibiotika.. Jag dammsög lägenheten och hann även ta en hel del bilder på brösten för att ha senare att jämföra med. Till slut kom pappa och hämtade mig, han körde ner mig till tåget. Tågresan tog ca 2,5 och väl framme i Landskrona gick jag till kliniken hade gott om tid så skönt att röra på sig. Det var vackert väder och väldigt mysig stad att vandra igenom, promenaden tog ca 30 minuter. Gud vilket underbart ställe Citadellkliniken är, ligger helt fantastiskt precis vid havet!

Jag var lite tidig och fick vänta en stund, sedan strax efter 11 blev jag visad till mitt rum. Vi provade ut bh-n som jag ska ha nu närmaste månaden, haha 75e!! Sen blev jag ombedd att ta en dusch med descutan, ta på mig morgonrocken och mina egna trosor fick jag behålla på. Sen var det bara att vänta. Jag frågade när hon trodde det skulle vara dags för operation, "-nja det blir nog inte förrän i eftermiddag" What?! Var ju hungrig och sugen på mat. Men hon kopplade i ett dropp så jag skulle få näring i alla fall. Lite senare kom sköterskan in och gav mig en lugnande dricka så jag kunde somna, kände inget av den.. Försökte sova men det gick inte, var förmodligen alldeles för uppspelt. Sen strax efter 14 kom hon igen och sa att jag skulle ta min pre op medicin, det var alvedon, morfin och nån iprenvariant.. Jag var nästa patient. Men det blev ytterligare en timmes väntan sen kom Jörg, min kirurg och hämtade mig.. Weeeii, äntligen. Lite blandade känslor såklart, vad gör jag? Hur kommer jag må? Lyckorus..

Vi gick en trappa ner till hans rum. Han började rita och tog kort på mig sen fick jag bekräfta vilket implantat vi bestämt.. 375 cc HP. Jag förtydligade ytterligare att jag ville de skulle bli naturliga med skidbacke och allt.. Men kolla här sa jag och så flexade jag mina ryggmuskler för honom och visade hur bred jag är upptill.. Oj, sa han.. Nej, det här går inte. Så då gick han och hämtade 450cc och jag fick prova det med bh-n och en t-shirt. Ja, det är ju rätt mycket större än vad jag provade ut från början (300 cc MP), men hellre det än för litet kände jag så vi bestämde oss för det..

Sen gick vi in i operationssalen och jag hälsade på två goa kvinnor.. Den ena antar jag var operationssköterskan och den andra narkossköterskan. Haha.. Jag hade ju inte ätit något på hela dagen och inte fått tugga tuggummi så jag var orolig för min andedräkt, vilket jag varnade dom för.. De la mig på plats med händerna rakt ut och ganska snabbt fick jag nåt medel din i armen och då tog det bara några sekunder innan jag blev snurrig.. Sen minns jag inte mer. Vaknade med en sköterska ståendes vid min säng och en annan go tjej som låg i en säng bredvid mig.. Vi började prata och hon ställde massa frågor, om storlek och läkare.. Hahaha.. tror jag i alla fall, jag var rätt snurrig och dimmig när jag vaknade, så minns inte så mycket. La händerna på brösten och där var dom! Blev riktigt förvånad över hur rörlig jag var i armarna, höjde dom rakt upp och sköterskan sa att jag skulle ta det lite lugnt. Oups..

Sen rullade sköterskan in mig på mitt rum och där fick jag ligga en stund. Nu märker jag att jag minns inte så mycket. Men kände mig rätt pigg faktiskt. Lite senare kom hon in med två mackor och lite Yoggi. Gott, men det var faktiskt lite trögt att få i mig allt.. Hon hade även med sig en goodiebag med mediciner att ta med hem och där låg även ett garantikort på mina implantat.. Men va!! 500 cc på höger!? Lite senare på kvällen kom Jörg in och tittade till mig. Haha, det första han säger "-Vilka bröstmuskler du har!" Haha, och jag som inte tycker att jag har några, men har visserligen försökt att jobba på dom extra sista halvåret. Jag frågade om storleken och han berättade att det såg inte bra ut med 450cc på det högra, så han hade fått plocka ut det och lägga in ett större istället. Jag visste att det bröstet var mindre, men på konsultationen sa han att det var så lite skillnad så man behövde inte tänka på det. Vi tog av bröstbandet och den uppklippta bh-n och jag fick titta på dom i spegeln. Jättefina! Såklart supersvullna och höga. Men inga blåmärken eller spår efter att de "misshandlats". Just nu är jag glad över att han är så kompetent att han tog eget intiativ och gjorde dom till det bättre! Han berättade även att själva operationen tog ca 45 minuter.

Sen lämnade han mig och jag låg i sängen hela kvällen och läste, tittade på tv och bara vilade. Sköterskan kom in och sa godnatt och sa att jag skulle ringa så fort det var något. Det var även tryggt att veta att Jörg fanns kvar på kliniken under natten. Sov ganska oroligt, vaknade ungefär varannan timme. Försökte byta ställning så gott det gick, höjde och sänkte överdelen på sängen om vartannat. Kl 02 kunde jag inte somna om, jag stoppade i mig alvedon och hoppades att jag skulle bli lite dåsig av det, somnade en timme senare och sen vaknade jag vid 06. Tog mig upp ur sängen och på väg till toa kommer sköterskan in med frukost och när jag sitter och äter så kommer Jörg igen och tittar till mig. Vi tittar på dom igen, han ger mig lite övningar för armarna och säger till och med att jag kan få börja träna lite ben redan nästa veckan och även gå lite promenader men utan att bli svettig.. Låter ju fantastiskt!! Sen tackar jag honom och han säger att det bara är att höra av mig om jag undrar något.

Vid 10-tiden kommer mina föräldrar och hämtar mig och hela eftermiddagen och kvällen igår låg jag i soffan och läste, kollade tv och bara tog det lugnt. Det var riktigt skönt att få sova i sin egen säng! Har även inatt vaknat till och från. Men måste säga att jag mår oförskämt bra, jag är mest stel och svullen. Ska försöka ta en dusch idag..

Ledsen om min berättelse blev lite lång :-)

2015, March 21 - 11:02
Vinna
Vinna's picture
Offline
Last seen: 7 years 9 months ago
Silver
Joined: 2015-03-04 19:51

Låter som en positiv upplevelse!

Tack för du delar med dig, peppar en sån som mig som precis har tagit första steget!

Kram

2015, March 21 - 17:47
Fitness
Fitness's picture
Offline
Last seen: 8 years 10 months ago
Silver
Joined: 2014-12-08 13:14

Ja, jag tycker att allt gått bra hittills! Men det var ingen höjdare idag när jag skulle duscha. Hemskt att ta av sig bh-n.. Skönt när brösten sitter ordentligt på plats. Fått lite blåmärken nu också. Men hoppas det blir bättre och bättre nu. Lycka till!! Kram

2015, March 21 - 18:30
CrownJewel
CrownJewel's picture
Offline
Last seen: 5 years 5 months ago
Silver
Joined: 2010-11-01 00:34

Vilken bra läkare som dubbelkollade dina mått igen och bytte storleken på implantaten. Det kommer att bli så bra!!

Annons
2015, March 22 - 11:30
Omegastar
Omegastar's picture
Offline
Last seen: 8 years 7 months ago
Silver
Joined: 2015-01-12 13:40

Låter som en kanon upplevelse! Men jag blev lite nojjig över det egna initiativet. Även om det blev bra så vill jag inte att Cosmo gör nåt sånt. Även om jag skulle passa bra i större än det jag valt, eller kanske t.om passa bättre, så är det en mardröm att få för stora för mig då jag bara är ute efter att få bröst. Har ju knappt nåt nu liksom.
Så får hoppas Cosmo inte gör så för jag har bred överkropp o breda axlar så folk brukar tro jag tränar för har även breda armar trots att jag är normalsmal i övrigt.

2015, March 25 - 19:57
Lillakatten
Lillakatten's picture
Offline
Last seen: 8 years 7 months ago
Brons
Joined: 2015-02-24 13:35

Vilken positiv och bra upplevelse du verkar haft! Hoppas på samma, den 27 april är det min tur hos Cosmo!

2015, April 16 - 19:15
Lillis
Lillis's picture
Offline
Last seen: 1 year 1 month ago
Silver
Joined: 2015-03-10 13:05

Vilken härlig berättelse! Hoppas min blir lika bra :-) Hur är det med rörligheten nu? Känner du att du är på gång igen, eller är du begränsad? Kram på dig!

Annons
2015, April 16 - 19:54
Fitness
Fitness's picture
Offline
Last seen: 8 years 10 months ago
Silver
Joined: 2014-12-08 13:14

Tack, rörligheten är mycket bra nu. Det är 4 veckor sedan op och idag lyckades jag faktiskt köra lite biceps och axlar på gymmet.. så rörligheten är bra. Har dock haft lite ont i ena bröstet, men fick medicin mot det i lördags, så även det är mkt bättre nu. Stort lycka till för dig! Det är en fantastisk upplevelse, skulle lätt göra om det :-) Kram!

2015, April 18 - 08:08
Lillis
Lillis's picture
Offline
Last seen: 1 year 1 month ago
Silver
Joined: 2015-03-10 13:05

Ååååhh vad roligt! Jag är lite orolig för att inte kunna träna, därför jag frågade dig, du ser ju enormt vältränad ut!Själv mår jag så himla bra av träningen och det har gett mig en bättre kropp, så jag är lite bekymrad för det! Härligt att höra att allt gått så bra för dig, tack och stor kram!!

2015, May 5 - 21:15
jennie
jennie's picture
Offline
Last seen: 3 years 11 months ago
Silver
Joined: 2015-04-28 22:00

Tack för att du delar

Annons
Annons
Annons
Annons