Annons
5 posts / 0 new
Last post
#1 2023, November 8 - 20:45
Rebecka Blomberg
Rebecka Blomberg's picture
Offline
Last seen: 3 months 4 weeks ago
Brons
Joined: 2023-10-11 11:26

Lång historia!🌙✨ Uttag av implantat (explant) utan lyft (trasiga implantat)

Hej! Jag har kommenterat några av era inlägg men jag provar att starta en egen tråd ifall någon är intresserad.⭐

Min historia: var HELT platt (65A) innan op. Op 2002 i Jkpg kosmetisk kirurgi. 260ml bakom muskeln. 75B. Varit 100% nöjd med resultatet utan (vad jag vet) några hälsoproblem. För några år sen började först ena o sedan andra bröstet att börja ändra form. Jag konsulterade kirurgen som sa att det bara var en estetisk fråga och inget brådskande att byta ut dem. När jag för några mån sen (hösten 2023) kände mig redo att byta ut inläggen till nya sa den nya kirurgen (som hade tagit över kliniken efter att den förra gått i pension) att hon trodde att ena implanatet var sönder och att det gamla hade blivit inkapslat.

Hon sa att enda sättet att ta reda på om det var trasigt var att kolla upp det med UL. Jag fick min läkare att skriva remiss till mammografi där det konstaterades med UL (o de hade även kunnat se på den vanliga mammografin) att det hade läckt ut silikonvätska i armhålorna (lymfkörtlarna). De som gjorde mammografin och kirurgerna säger alla att detta är ofarligt och inget man gör något åt.

Hur som helst så fick jag panik och började googla och läste en hel del om BII. Velade fram och tillbaka och spenderade många timmar med att läsa i era trådar (ni som valt att ha tagit ut eller går i tankarna på att ta ut) Tacksam för denna sida! 🙏

Katja sa att jag definitivt kommer att behöva göra lyft om jag inte skulle sätta i nya. Något som jag kände mig stressad inför pga fler ärr och kanske mer svårigheter att få tillbaka känseln i bröstvårtorna. Så jag åkte på konsultation hos Richard Lewin på Elite Clinic i Gbg. Jag fick ett väldigt vänligt och lugnt bemötande av Richard som förklarade allt väldigt noga och utförligt. Han sa att han inte trodde att lyft skulle behövas och att det var helt ok att vänta med ev korrigering till längre fram. Lewin är en av tre i Sverige som tagit ut flest bröstimplantat. (Dr Oya i sthlm och en man i Malmö är de andra två)

Så mitt tips till er är att konsultera fler kliniker tills ni hittar någon som känns "rätt".

Jag fick en återbudstid till reducerat pris redan veckan därpå. Fick åka och plocka ut alla mina piercingar några dagar innan. Jag var så rädd på op dagen och grät ända inpå operationsbordet. De skrattade lite när de såg alla mina tatueringar och undrade om jag varit nervös för dem också 😉

När jag vaknade ur narkosen mådde jag bra förutom lite smärta som klingade av plus extrem smärta i ryggen på ena sidan (det var pga att jag legat med armarna rätt ut under två timmar vilket försvann sen) Dagen efter kom den extrema smärtan och orörligheten. Kunde inte ta mig upp ur sängen utan hjälp i två dygn eller räcka mig efter något.

Nu två veckor känner jag mer obehag än smärta och är mest besvärad av extrem klåda mest på brösten. Hade även haft denna klåda några v innan op men det känns värre nu. Osäker på vad det kan bero på... Tar tacksamt emot tips och råd om detta om någon har! ⭐

Det tog några dagar innan jag vågade kika på brösten och jag fick absolut en chock. Var var brösten ?! Lite som att mista en arm eller ett ben. Jag kollar nu lite varje dag på dem för att vänja mig och hoppas att de ska dra ihop sig och tajta till sig. Har av någon anledning större byst än innan. (Även om de är nästintill platta) Det ena bröstet ser hyfsat ok ut emellanåt medan det andra ser ut som hej kom och hjälp med många veck och skrynkel och bröstvårtan hänger inåt ihop med vecken. Kan visa bilder om någon vill se. Har även förebilder innan op.

Jag valde att även ta ut kapslarna. Båda implantaten var helt trasiga. Har även bilder på detta. Det är en större och längre operation att ta ut än att sätta i och man får längre ärr. Lewin gjorde ändå ärren så små han kunde. Ca 7 cm mot 4 cm som de var innan.

Med facit i handen hade jag önskat hela bröstförstoringen ogjord även om jag haft väldigt roligt med mina bröst och varit så nöjd.

Jag kommer att gå på lymfmassage och köra med detox för att försöka få bort silikonresterna ur kroppen. Kan återkomma längre fram med resultat om någon är intresserad.

Kommentera gärna! Kram från Rebecka

Rebecka 43 år, 2 barn, 156cm 46kg. Bröstförstoring 2002, explant 2023.

Annons
2023, November 9 - 13:29
Space_Cat
Space_Cat's picture
Offline
Last seen: 3 days 15 hours ago
Silver
Joined: 2023-08-20 22:38

Tack för du delar med dig, intressant läsning. Har ju hört tidigare om personer vars bröstimplantat gått sönder men man undrar ju vad det exakt är som gör att ett implantat går sönder. Är det en tidsfråga eller att man fått någon smäll mot bröstet kan man ju undra. Hoppas läkningen flyter på bra nu!

29år, 164 cm, 57 kg, 0 barn
Gjort fillers i läppar, kindben, näsa och tear through
Överväger näs- och bröstplastik

2023, November 10 - 10:32
Rebecka Blomberg
Rebecka Blomberg's picture
Offline
Last seen: 3 months 4 weeks ago
Brons
Joined: 2023-10-11 11:26

Tack snälla ! Till mig sa de för 20 år sedan att de ej kan gå sönder. Vilket man förmodligen trodde då. Jag har en väninna som satte i silikon för ca 4 år sedan och det ena har gått sönder redan och hon har också fått silikon i ena armhålan pga det. Detta upptäcktes på mammografi. De kan så sönder av tryck och stötar osv men ingen verkar veta riktigt. En kirurg sa till mig att undvika att göra mammografi första året efter implant. Sedan hörde jag också att de förmodligen kommer att rekommendera alla med implantat att utföra magnetröntgen vart tredje år för att kontrollera att allt ser helt ut. Och man rek nu att byta ut sina inlägg vart 10-15e år.

Jag kände det blir en evighetshistoria med operationer samt oro över läckage och ökade kostnader så jag kommer strunta i att sätta i mer. Det var ett otroligt svårt beslut och inget som jag var beredd på att göra nu i livet ! Känner mig fortfarande som i chock att detta är gjort och att de är ute. 🌹🌹

Rebecka 43 år, 2 barn, 156cm 46kg. Bröstförstoring 2002, explant 2023.

2023, December 10 - 10:49
Xzenasliv
Xzenasliv's picture
Offline
Last seen: 4 months 2 weeks ago
Brons
Joined: 2023-12-10 10:09

Hej Rebecka!
Tack för din historia. Jag hsr bokat tid för uttag implantat, viss kapsel och lyft i februari. Har läst fram och tillbaka om kapslarna. Min läkare sade att ta bort dem helt kan ska stumhet och ingen följsamhet men de som tagit bort det verkar inte fått så? Så svårt det där!

40 år, 2 barn
Gjorde bröstförstoring 2018 på Viktoriakliniken i Stockholm. Mentor anatomiska med struktur 420cc
Innan op 75 B-C
Efter op 80 E

Bokat tid för uttag, kapsel och lyft då det känns som att något inte är "rätt" i kroppen och misstänker BII samt känner mig inte bekväm i brösten.

Annons
2023, December 30 - 11:32
Rebecka Blomberg
Rebecka Blomberg's picture
Offline
Last seen: 3 months 4 weeks ago
Brons
Joined: 2023-10-11 11:26

Hm vad menar läkaren med stumhet osv? Antar att kapslarna fyller ut lite men ska de inte lösas upp till slut ändå ? Just nu har jag ingen känsel i bröstvårtorna eller huden på brösten men antar att det kommer tillbaka. Vet inte om det har med kapslar osv att göra. Tror det kan bli så oavsett. När jag opererade in inläggen så hade jag känselbortfall på ena i ett halvår.

Rebecka 43 år, 2 barn, 156cm 46kg. Bröstförstoring 2002, explant 2023.