Annons
1 post / 0 new
#1 2023, August 19 - 16:04
Sessan78
Sessan78's picture
Offline
Last seen: 7 months 3 days ago
Silver
Joined: 2023-08-13 13:46

Mommy makeover

Min operationsberåttelse.

Kom till kliniken vid 9:40 på morgonen och blev hänvisad upp på vårdavdelningen. Där tog jag emot av en mycket trevlig sjuksköterska.
Hon bad mig klä av mig och så provade vi ut en sport-bh samt en gördel.
Sedan väntade jag en stund innan kirurgen Jonas kom in och jag fick följa honom till ett inskrivnings-rum.
Han hade en läkarstudent med sig också - fick ingen presentation av honom , utan jag fick klä av mig sjukhusskjortan så tog Jonas blodet , först på brösten framifrån och från båda sidorna och sedan tog han bilder på magen , framifrån och från båda sidorna.

Han ritade och mätte en del på magen innan jag fick klä mig igen.

Sedan kom narkosläkaren in , jag kommer inte ihåg hans namn , men han var lite äldre och såg lugn och trygg ut. Och han frågade lite om jag inte tålde vissa läkemedel eller så.

Sedan väntade jag en stund till , så kom en narkossköterska in med några tabletter och vi gick sedan in till operationssalen.
Jag fick infarter ( nålar ) i båda mina händer , de berömde mina tatueringar och målade tånaglar ..
Sen minns jag inget mer.

Vaknade upp och fick höra av min sängkamrat att klockan var 16:30.
Sedan gick kvällen , jag låg som ett paket på rygg och sov bra hela natten.

Dag 2 , onsdag 16/8
Blev väckt kl 06:00 med tabletter och sedan frukost.
Sedan drog de katetern och jag fick ligga och vila en stund till.
Vid 10:00 så kom en ssk och vi provade att gå upp. Väldigt öm och det var ett helt företag att komma upp och sitta på sängkanten. Gick på toaletten och lyckades kissa efter en lång stund.

Åt frukost och lunch på kliniken och
gjorde sedan en omplanering och bosatte mig på hotell , då det tänkta boendet låg 3 trappor upp utan hiss . Sjuksköterskan som var uppe och gick med mig svimmade typ när jag berättade hur jag tänkt att bo.

Klarade mig i och ur säng helt okej . Eftersom brösten är opererade fick jag inte putta på eller dra mig upp med hjälp av armarna .
Kom ut på en mycket kort promenad på kvällskvisten . Men var tacksam över att lägga mig ( läs halvsitta )
I sängen när jag kom tillbaka till mitt rum. Halvsatt och sov med 3 stora kuddar bakom ryggen hela natten.

Dag 2. Tog mej till frukosten utan problem . Åt fil och flingor med linfrön då jag känner på mig att magen kommer behöva all hjälp den kan för att hållas i gång .Tog en kort och väldigt långsam promenad på em och köpte med mig mat från Pinchos = perfekt storlek på måltid.

Dag 3: totalt slut! Åt frukost , upp på rummet igen och dem sov jag mer eller mindre hela dagen. Inga problem att somna på kvällen heller .
Sent på eftermiddagen så tog jag en promenad , var sugen på pasta men hittade ingen restaurang. Blev en varm bowl från Hawaii bowl med räkor och mango. Dumt att äta ris pga av trög mage . Men de hand inget annat alternativ som var bättre.

Så, 4 e dagen efter operationen.

Mår helt okej och har idag inte tagit någon ” vid behovs ” medicinering för smärtan alls.

Har ”skött magen” och det var inte roligt - vet med mej att jag är för dålig på att dricka vatten och detta bevisade det igen -måste dricka mer vatten .

Sessan
3 barn , gastric sleeve opereras december 2022
Mommy make over augusti 2023

Annons