Annons
14 posts / 0 new
Last post
#1 2011, January 7 - 19:28
Malin88
Malin88's picture
Offline
Last seen: 4 years 8 months ago
Silver
Joined: 2010-05-29 10:42

Tips om hur man ska stå emot alla godsaker?!

Har aldrig varit inne på detta forum, men känner jag behöver råd. Jag vill verkligen börja äta nyttigt och inte äta massa skit som jag gör typ varje dag! Men kan inte låta bli! Hjälper ju inte heller man har massa godisautomater på jobbet broken heart

Har gått upp ca 4 kg efter operationen i september och de fortsätter uppåt. Hinner inte träna heller för jobbar så mycket. Men hur har ni gjort för att börja en mer hälsosam kost? Vill ju ändå kunna njuta men vill bli lite trimmad till sommaren :)

25 år

168 cm / väger ca 54kg.

Mått:
första op: 15 september 2010 på Citadellkliniken av Jörg Bohn.
La i 390cc hög profil Perthese Sensitive genom armhålan delvis bakom muskeln.

Fick Muscle Flex

Annons
2011, January 7 - 19:38
Sandrah
Sandrah's picture
Offline
Last seen: 6 years 10 months ago
Silver
Joined: 2010-04-17 00:34

Känner igen mig tokmycket.. är själv en riktig liten sockerråtta ;)

Vill du bli av helt med sockersuget och gillar ostar, såser, kött, ägg osv osv så kan du googla LCHF!

Jag har gått ner 15 kg på 3 månader med den metoden :)

Startade en blogg (varning för låg uppdateringsnivå) när jag började min viktresa... där finns iaf lite tankar, bilder och länkar om du är intresserad! http://my-lchf-life.blogspot.com

37år, 4 barn, 167 cm/62 kg

Innan - 75B, nu 70G-H

375/400cc ~ Mentors runda medium profile ~ bakom muskel ~ Coh II ~ 2009

600/650cc ~ Mentors runda High profile ~ Framför muskel ~ Coh II ~ 2010

2011, January 7 - 22:14
sally84 (not verified)
sally84's picture

Det här är väl egentligen inget tips. Bara en lite om hur jag gör. Och för mig funkar det jättebra. (fast jag är lite kontrollfreak när det gäller sådant här så det kanske inte passar alla)

Jag börjar med att sätta upp ett kortsiktigt och rimligt mål åt mig själv. Det är roligare när det är "uppnåeligt". 

Jag sätter upp klara riktlinjer för mig själv. I mitt fall får jag inte äta några sötsaker, snacks, godis, juice, onyttiga såser. Snabbmat, café mat etc kan jag bara glömma. Allt som mitt samvete "vet" är "onyttigt"/"tomma kalorier". Dessutom försöker jag skära ner på kolhydrater så mycket jag kan (älskar pasta, ris, potatis) Och byter ut det mot grönsaker och extra stor portion sallad. (Men jag tränar mycket så jag tycker att jag behöver lite kolhydrater också)

Det bästa är att en dag i veckan får jag unna mig något speciellt.smiley Det kan vara cocacola och popcorn, marabou choklad, vad som helst som jag älskar att äta, men i normal mängd så klart. Inget frossande här inte. Du kommer att märka efter ett tag hur lite som krävs för att man ska bli så himla glad och nöjd.  

Men man får inte glömma bort att under veckorna ta hand om sig själv och laga god mat och äta små snacks (Nyttiga sådana!) 

Undvik att bli superhungrig mellan måltiderna. Ät hellre fler gånger och mindre. Och inte för sent på kvällen.

Släng in en kyckling i ugnen eller laxfilér med massa grönsaker (morötter, kolrot, zucchini, tomat, lök med lite olja och pressad vitlök till expempel) Det blir en supergod och nyttig middag.

Drick smoothies. Jag brukar göra på blåbär, banan och soyamjölk. Supergott. Släng i det som du gillar. Riv i lite ingefära om du gillar den smaken.

Fiberknäcke med kalkon.

Frukt med minikeso är också jättegott som mellis. Mmmmm smiley

Se det som en utmaning att hitta goda och hälsosamma alternativ till dina "dåliga" kostvanor. Det finns ju så himla mycket nyttigt och gott. Det är kul att gå runt i en fräsh butik och handla och hitta på nya saker. Tycker iallafall jag :) 

Gör inga "undantag". Typ "jag tar en liten bit mörk choklad bara ikväll" Då är det så lätt att börja tänja på gränserna och sen sitter man där med godispåsen en tisdagkvällno

Och när man har lyckats hålla sig ett par dagar blir man så nöjd. Då kan det vara värsta lyxen att få ta en hårdbrödmacka med lite honung och dricka lite te på kvällen. I stället för att köpa en godispåse och lyxa med som man gjorde förr.

Man måste bara bestämma sig och sen blir man så himla stolt när man har klarat sina 8 veckor. Då vill man bara fortsätta. Då kör man 8 veckor till helt enkelt. Och om man känner att man har kontroll på läget då så kan man ju släppa lite på tyglarna. Då kan man få göra undantag om någon fyller år eller om det är någon högtid etc. 

Jag har aldrig testat någon speciellt bantingsmetod. Men Bränna fler kalorier än vad man intar är ju ett nyckelord. Träning är ju oslagbart för att bränna och sätta igång förbränningen, plus att man blir mer sugen på att äta "fresh food". Men har man inte tid så har man inte. (Fast det har man egentligenwink)

Skär inte ner för mycket på maten. Om du börjar svälta dig så slöar du ner din ämnesomsättning och kommer inte att bränna kalorier lika effektivt sen.

Det är supersvårt dom första dagarna. Då är det så lätt att bara -Äh, jag skiter i det. Man lever bara en gång varför inte bara äta det jag tycker är gott Bla bla bla. 

Jag tror du kommer lyckas jättebra om du verkligen vill! Det är bara viljan som står i vägen! Jag skrev det här så slarvigt så hoppas det "makade any sense, haha)

 

Godnatt! yes

 

2011, January 7 - 22:30
Malin88
Malin88's picture
Offline
Last seen: 4 years 8 months ago
Silver
Joined: 2010-05-29 10:42

sandrah: tack för tipset. ska gå in o kika där! :)

25 år

168 cm / väger ca 54kg.

Mått:
första op: 15 september 2010 på Citadellkliniken av Jörg Bohn.
La i 390cc hög profil Perthese Sensitive genom armhålan delvis bakom muskeln.

Fick Muscle Flex

Annons
2011, January 7 - 22:34
Malin88
Malin88's picture
Offline
Last seen: 4 years 8 months ago
Silver
Joined: 2010-05-29 10:42

sally84: tack för ditt svar! du kom med massa bra tips :)

får försöka äta nyttigt, man måste bara tänka om, svårt o komma på vad man ska laga som ska va nyttigt. men man kommer väl på sina egna rätter sen :P smoothies är gott, de kan man ju ta som mellanmål :)

jag tänker oftast, kan ju bara äta detta, så har man ätit en hel chokladkaka. man ska inte köpa hem onyttiga saker för då känner man att man måste äta upp det.

25 år

168 cm / väger ca 54kg.

Mått:
första op: 15 september 2010 på Citadellkliniken av Jörg Bohn.
La i 390cc hög profil Perthese Sensitive genom armhålan delvis bakom muskeln.

Fick Muscle Flex

2011, January 8 - 00:12
Sizzling (not verified)
sally84's picture

Precis exakt så körde jag när jag blev av m mina kilon!
Fung hur bra som helst. Nu är det dax att bli av m vad som tillkpm under julen o den inaktiva fasen efter operationen. :)
Vill så gärna träna men vågar inte!

2011, January 8 - 00:19
Märta
Märta's picture
Offline
Last seen: 10 years 7 months ago
Silver
Joined: 2010-09-28 22:02

Kosttillskott som innehåller multivitaminer kan vara bra. Speciellt zinkbrist gör att man får ett väldigt söt sug.

Konsultation på polarkliniken.
Konsultation på Läkarhuset norr.

Bröstförstoring med mentor implantat 375cc den 17/12, Magnus Andersson.

Annons
2011, January 14 - 14:56
sassy
sassy's picture
Offline
Last seen: 7 years 2 months ago
Silver
Joined: 2010-12-07 20:19

haha va söta ni e...:)

24år
54kg/170
Op 24/5-11 Peter Cosmo Citadellkliniken
410cc mp perthese
Före: 70B efter (Change): 65G

2011, January 18 - 12:37
Ms (not verified)
sally84's picture

Det är många som frågar mig detta eftersom jag nästan hela mitt liv (jätte låååånga liv ;) ) hållt min vikt nere.

Det enda tipset jag kan ge är att börja tänka på vad du äter. Skriv dagbok på vad du äter och varje gång du känner ett sug av godis, gå istället till väskan och ät en frukt som du tagit med. Äpple innehåller lika kalorier, så det kan du nästan äta vad som helst! Man ska äta var tredje timme. Lite men ofta!
Apelsin brukar lugna mitt sötsug, men dte håller däremot mer kalorier än äpple. Försök välja frukt och annats om stillar din hunger snabbt. Gurka är bra, eftersom det fyller magen men innehålelr mest vatten. En halv avocado eller någon exotisk frukt är också okej.

 

Krydda maten mycket! Man blir lättare nöjd när maten är mkt kryddad! Dessutom, ät din mat i minst 10 minuter! Man ska egentligen äta sin frukost, lunch och middag i 30 minuter. Men vem har lust med det!? Maten blir ju kallt då!

 

Sedan.. Rör dig minst 30 minuter om dagen!

Hoppas mitt svar dög :)

2011, January 18 - 12:40
Ms (not verified)
sally84's picture

Om du tränar mycket så ska man verkligen inte skära ner på kolhydraterna (läste det längre upp). Det gör bara dig mer trött och sötsugen är vad du kanske redan är nu!
Äta som vanligt, mat hemifrån och sedan träna. Dålovar jag dig att du kommer gå ner. Men då gäller det att du rör dig minst 30 minuter om dagen ^^..

Annons
2011, January 18 - 20:19
linis-78 (not verified)
sally84's picture

precis! man måste käka kolhydrater när man tränar! men det finns snabba o långsamma, o det är just långsamma som är bra för då håller du blodsockret på en lagom nivå längre tid o du får inget sötsug. Långsamma är tex råggröt, fullkornspasta, kokt potatis som man kyler o sen värmer har lägre GI (långsamma)

Käkar du snabba kolisar åker ditt blodsocker upp upp...sen dalar det fort ner ner ner ...UNDER det som är en lagom nivå, alltså känner du dig sugen igen! tipset är alltså att alltid ha i dig långsamma kolisar från lunch lr mellanmål så ditt blodsocker är lagom = du är nöjd

Man hinner träna! En kvart om dagen som Paulo Roberto säger! :) Bygg muskler, de gör att du bränner fett dygnet runt! kolla in våran blogg www.fitnessbrudar.blogspot.com om du vill ha lite tips om träning o kost! :)t träna tex när du egentligen skulle tittat på tv!

lycka till! :)

Annons
Annons
Annons