Annons
13 posts / 0 new
Last post
#1 2015, June 6 - 19:10
Alleirbag
Alleirbag's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 4 days ago
Silver
Joined: 2015-02-09 18:40

Recept tips sökes!

Hejsan! 
Jag håller på med en viktnedgång innan min boob-OP i September. 
För tillfället går jag på en strikt diet, utan mjöl, socker eller direkt mycket fett(ihopsatt av min PT) men jag börjar få slut på ideér när det kommer till variationer!
Äter endast kyckling och magert kött/köttfärs, ris, potatis och självklart grönsaker, ej fisk eller skaldjur.
 
Så, efter min klumpiga förklaring, har någon ett bra recept eller tips i allmänhet? 

22 år, 163cm, 71kg
Konsultation : Anders Nilsson/Polarkliniken 2/7
Operation : Anders 7/9, 450cc runda mentor
Strl innan op : 75 c lätt tubulära
Strl efter op : 75 f/g

Annons
2015, June 6 - 19:30
Alleirbag
Alleirbag's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 4 days ago
Silver
Joined: 2015-02-09 18:40

jen6 wrote:
Får du äta tofu?

 

Jaa det får jag :)

22 år, 163cm, 71kg
Konsultation : Anders Nilsson/Polarkliniken 2/7
Operation : Anders 7/9, 450cc runda mentor
Strl innan op : 75 c lätt tubulära
Strl efter op : 75 f/g

2015, June 6 - 20:41
Midnattsfrost
Midnattsfrost's picture
Offline
Last seen: 3 years 9 months ago
Silver
Joined: 2013-11-10 14:36

ÄLGKÖTT !!!!
Det kommer jag lägga fokus på under min deff. Är så satans trött på allt vad kyckling heter. Det blir alltid torrt och äckligt hur man än gör. Tacka vet jag älgkött :p
Vad man kan göra är ju annars att göra någon wok med kycklingen: det brukar ju bli lite bättre att bara blanda ihop allt. Annars är viktnedgångsmat hemskt tråkigt :/

Fitness entusiast
27 år, 169 cm, 74 kg
Storlek före op 75 c
Storlek efter op: 70 G
Konsultation: 22/4-14 Gunnar Kratz, Plastikakademin
Op 18/6 -14 Gunnar Kratz, Plastikakademin
450 cc hp coh II framför bröstmuskeln

2015, June 6 - 22:06
Alleirbag
Alleirbag's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 4 days ago
Silver
Joined: 2015-02-09 18:40

Midnattsfrost wrote:
ÄLGKÖTT !!!! Det kommer jag lägga fokus på under min deff. Är så satans trött på allt vad kyckling heter. Det blir alltid torrt och äckligt hur man än gör. Tacka vet jag älgkött :p Vad man kan göra är ju annars att göra någon wok med kycklingen: det brukar ju bli lite bättre att bara blanda ihop allt. Annars är viktnedgångsmat hemskt tråkigt :/

 

Jaa man blir välsigt snabbt less på den där kyckligen.. Jag lyckas också alltid få den torr, förstår inte hur folk lyckas få den saftig och mumsig :(

Älg har jag dock tillgång till! Jag vet dock inte hur man ska tillaga, krydda osv. Något tips där? laugh

22 år, 163cm, 71kg
Konsultation : Anders Nilsson/Polarkliniken 2/7
Operation : Anders 7/9, 450cc runda mentor
Strl innan op : 75 c lätt tubulära
Strl efter op : 75 f/g

Annons
2015, June 7 - 09:34
Ivyblue
Ivyblue's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Silver
Joined: 2015-03-10 17:51

Kycklingfilé blir mycket saftigare om man bakar den med ed kötthammare innan stekning. Stektiden blir oxå mkt kortare. Tillagar alltid min kyckling så. Jag undviker oxå att äta för mkt pasta och potatis och ris. Äter däremot mkt fisk och kyckling och mindre kött. Grönsaker vid varje måltid. Ägg är oxå bra.

3 barn, 37 år, 162 cm, 60 kg
Strl före op: 70 A
Strl efter op: 70 F
Konsultation 28/4 Peter Cosmo, Citadell kliniken
Op:28 maj Peter Cosmo Citadell kliniken
275 ml 225 ml egen vävnad.
21 och 20 cm ned till bröstvårtan.
1,5 och 1 cm häng
Perthese

2015, June 7 - 10:13
Midnattsfrost
Midnattsfrost's picture
Offline
Last seen: 3 years 9 months ago
Silver
Joined: 2013-11-10 14:36

Alleirbag wrote:

Midnattsfrost wrote:
ÄLGKÖTT !!!! Det kommer jag lägga fokus på under min deff. Är så satans trött på allt vad kyckling heter. Det blir alltid torrt och äckligt hur man än gör. Tacka vet jag älgkött :p Vad man kan göra är ju annars att göra någon wok med kycklingen: det brukar ju bli lite bättre att bara blanda ihop allt. Annars är viktnedgångsmat hemskt tråkigt :/

 

Jaa man blir välsigt snabbt less på den där kyckligen.. Jag lyckas också alltid få den torr, förstår inte hur folk lyckas få den saftig och mumsig :(

Älg har jag dock tillgång till! Jag vet dock inte hur man ska tillaga, krydda osv. Något tips där? laugh

Älgkött är mycket magert och mer klimatsmart eftersom det oftast är väldigt lokalt producerat (haha)
Jag brukar köra som kalops: kryddpeppar, salt och lagerblad.
Steker lök och skär som grytbitar av köttet, låter det få lite färg. I i en gryta: kryddpeppar, salt och lagerblad eftersom. Där får det sedan koka i flera timmar (gärna 4-5h).
Jag tycker det är jättegott.
Det som har hänt i samhället är ju att man ser alla kolhydrater som onda. Men icke att förglömma dessa när man försöker bygga muskler; håll dig till de goda och bort med de socker (precis som du gjort).
Jag åt tidigare mycket kvarg men har kastat ut det. Fick inget bra svar av det. Bytte ut och håller mig till äggvita i havregryn ist.

Det går ju även göra stek av älgkött om man vill det också :) det finns det receptet på på nätet :)

Fitness entusiast
27 år, 169 cm, 74 kg
Storlek före op 75 c
Storlek efter op: 70 G
Konsultation: 22/4-14 Gunnar Kratz, Plastikakademin
Op 18/6 -14 Gunnar Kratz, Plastikakademin
450 cc hp coh II framför bröstmuskeln

2015, June 7 - 10:45
hallonbåt
hallonbåt's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 5 days ago
Silver
Joined: 2010-07-03 13:16

Stek kyxklingen på hög effekt så den får färg pch sätt in i ugnen med termometer i så blir den perfekt. Köttfärsås är ju klassiker, pannbiffar, köttfärslimpa,kyckling currysås, grytor av olika slag, omelett med olika saker i (gott om protein), wook är ju gott, fullkorn gör ju attan håller sig mätt snabbare och längre. Just bröstfilen på kyckling blir oftast torrare så ett tips är helstekt kyckling eller klubbor. Nu blev jag hungrig så får bege mig ut i köket...

0 barn, 24år 175cm, 60kg
Strl före: 65C
Strl efter: 65I
Operation Juni 2011 av Tuve på Citadellkliniken Landskrona
Lagt in 510cc vänster 475 höger Perthese delvis bakom muskeln.
Brösten känns mjuka men är inte riktigt lika mjuka som den egna vävn

Annons
2015, June 7 - 10:46
hallonbåt
hallonbåt's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 5 days ago
Silver
Joined: 2010-07-03 13:16

Men älgkött får man inte tag på varsomhällst eller? Kan tänka mig att det är lite dyrare också?

0 barn, 24år 175cm, 60kg
Strl före: 65C
Strl efter: 65I
Operation Juni 2011 av Tuve på Citadellkliniken Landskrona
Lagt in 510cc vänster 475 höger Perthese delvis bakom muskeln.
Brösten känns mjuka men är inte riktigt lika mjuka som den egna vävn

2015, June 7 - 14:29
Midnattsfrost
Midnattsfrost's picture
Offline
Last seen: 3 years 9 months ago
Silver
Joined: 2013-11-10 14:36

hallonbåt wrote:
Men älgkött får man inte tag på varsomhällst eller? Kan tänka mig att det är lite dyrare också?

Sant att man inte får tag i det varsomhelst ja. Men har man tur och känner någon som är jägare kan man komma undan lite billigare.

Fitness entusiast
27 år, 169 cm, 74 kg
Storlek före op 75 c
Storlek efter op: 70 G
Konsultation: 22/4-14 Gunnar Kratz, Plastikakademin
Op 18/6 -14 Gunnar Kratz, Plastikakademin
450 cc hp coh II framför bröstmuskeln

2015, June 7 - 17:50
Alleirbag
Alleirbag's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 4 days ago
Silver
Joined: 2015-02-09 18:40

Tack för alla tips! Ska ta en trip till affären i morgon och se vad jag kan hittalaugh

För mig är inte älgkött ett problem att få tag på iallafall, min pappa är jägare. Mycket praktiskt! 

22 år, 163cm, 71kg
Konsultation : Anders Nilsson/Polarkliniken 2/7
Operation : Anders 7/9, 450cc runda mentor
Strl innan op : 75 c lätt tubulära
Strl efter op : 75 f/g

Annons
Annons
Annons
Annons