Annons

Bröstoperation jan 2013 - Gerlee Plastikkirurgi - Helsingborg Marcus Gerlee - aussie1

aussie1's picture
aussie1

30 år, 170 cm, 59 kg
storlek före op: 70 B
storlek efter op: 70 E
Konsultation på laser & estetik
Konsultation Gerlee plastikkirurgi
Op 1: 350höger/400vänster Mentor HP bakom muskel
Gerlee plastikkirurgi 30/1 2013
Op 2: Korr & implantatbyte till 600/550 31/1 2014

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 30 January, 2013

äntligen sitter ja o skriver egen operationsberättelse, som ja läst andras, och längtat efter min operation, och äntligen äntligen äntligen (!!!) är den avklarad, färdig och har den nu bakom mig.
 
Igår på opdagen gick jag upp vid halv 5 på morgonen för att duscha en andra gång med descutanen, satte på mig myskläder och väckte sambon, packade det sista som behövdes.
 
Bor 5 mil utanför göteborg så det tog ca 2,5 h till gerlee plastikkirurgi i helsingborg, skulle vara där halv 10. Sambon släppte av mig utanför och åkte o tog parkering. Han kom 5 minuter senare och vi hann sitta i väntrummet i ca 20 minuter innan det var dags att gå o byta om, vi frågade inte men det verkade inte som att han fick följa me din dit då hon(glömt namnet) fråga: vart ska du åka nudå? till hotellet? fick en snabb kram o en liten puss, hade önskat han följde med, lite kinkig va jag allt.. haha. Kom in i rummet där jag var själv ändålänge, bytte om till en lång blå rock och en mössa, såg ju för rolig ut..
 
Fick dropp ca 10 minuter efter jag bytt om, la mig under ett varmt gott täckte och fick ta panodilen, låg ytterligare 30 minuter innan ja fick ta tramadolen, och 15 min senare fick ja gå in till marcus som ritade på mig och sedan direkt in till operationssalen, fick vänta ca en timme från att ja kom dit tills operationen, snabbt o skönt, hann inte oroa mig så mycket.
 
Väl inne på britsen så kom narkosläkaren, kan det varit tommy? haha han var ju för underbar, han gjorde mig jätte lugn, även om ja inte var så nervös så kändes allt väldigt tryggt. Han pratade om allt möjligt, va ja jobbar med, resor och annat kul :) tillslut kom det : tänk på något fint, något du tycker om, för snart kommer du somna och så fick ja klapp på huvudet... så va ja väck.
 
Vaknar upp som om jag aldrig sov alls, hade inte ont, och mådde jätte bra, tommy pussade mig i pannan och sa att allt gått bra. Minns att jag var lite groggy och frågade om ja skulle strecha efteråt, och att ja mummlade att jag mådde jättebra. 
 
Dem lade över mig på annan säng och fick åka in på uppvaket, fick något insprutat men vet ej va de va, och då var det en annan patient där som hade välldans ont och grät.. kände mig glad över att ja inte hade de minsta ont. Tommy kom in o sa att jag hade sagt lite roliga grejer, jag frågade vad men då skrattade han bara... haha!
 
Låg i ca en timme, innan jag smsade sambon att ja va opererad och färdig, att ja mådde bra :) Och då fick ja lite ont så jag fick en till tramadol. så smärtan gick snabbt över igen. Fick gå på toa och röra på mig lite, "machera på plats" som tommy sa, la mig ner och rörde på benen i sängen, det var bra sa dem :) tommy kom in och hjälpte mig att klä på mig, och bad mig ringa sambon då han tyckte jag var tillräckligt pigg för att åka hem.
 
Jag ringde och var färdig för hemgång (till hotellet) fick även kaffe, en då behövde ja kräkas och blev JÄTTEvarm och yr, det rann svett av mig o fick lägga mig ner igen, låg ner i 10 minuter sen kändes det bra igen. Sambon kom och illamåendet och yrseln kom tillbaka, så narkosläkaren satt med mig i väntrummet och höll min hand tills allt klarnade till igen.
 
Allt skulle bli bättre bara ja fick gå ut i friska luften, så jag sa hejdå till alla, tackade för mig och kramade alla, och gick ut, och frisk luft gjorde susen, vi åkte till hotellet och lämnade allt, för att gå ut på promenad, var ute och gick i helsingborg i ca 1 timme, sambon köpte lite mat, och jag åt inget annat än lite yogurt den dagen, hade tagit med mig 1 kg godis, massa frukt, choklad, risifrutti m.m. men åt inget av det, hade inget matlust, även idag, dagen efter har jag inte det, bara lite yogurt, det kommer väll tillbaka såsmåning om :)
 
Vi gick tillbaka till hotellet och kollade på tv och jag sov mestadels hela kvällen, tog en panodil och en tramadol vid 10 tiden på kvällen och försökte somna om. Kunde sova väldigt bra, och hade inte ont. 
Kl halv 12 idag hade jag tid för återbesök, fick se brösten och äntligen ta av mig det måste säga det... förbannade bröstbandet!!! För en liten stund iallafall, fick se brösten och de var i "kom och hjälp mig" stuket, strutiga, party hattar kallar ja dem för, haha, men det blir bättre med tiden såklart :) och fick inte veta förens nu att jag hade 375, 425 istället för 400,450 som jag bett om, men lika glad för det :)
 
När dom satte på bandet igen satte dom de inte lika hårt som det varit tidigare, som var väldigt skönt!! Fick massa instruktioner och köpte med mig prosil för ärret, och sa hejdå till alla igen, ledsen för ja inte träffade narkosläkaren, och fick sagt hejdå till honom igen, skall skicka kort till dem och tacka för så underbart bemötande, allihopa :)
 
Idag har det gjort lite ondare, men inget märkligt, kan röra mig hyfsat och känner mig väldigt pigg :) och hoppas på att förbli på denna nivån men vem vet, det kanske vänder till det värre.
 
Jag är sååå glad att jag gjort det här och att ja valde gerlees plastikkirurgi. Nu längtar ja efter att dem läker och får en fin form!!!
 
Det var allt för mig ;) haha. hoppas ni orkade med att läsa allt.
 
2013, January 31 - 20:21
Baylis
Baylis's picture
Offline
Last seen: 3 years 11 months ago
Silver
Joined: 2012-06-12 17:53
Trevlig läsning laugh Härligt att du fick må bra.. 
2013, January 31 - 20:40
sussipussi
sussipussi's picture
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Silver
Joined: 2012-11-25 09:20

Partyhattar!!! Så kul namn ;)
Grattis och hoppas allt läker bra nu.
Vad fick du för instruktioner ang proSil stiftet?
Jag har beställt ett stift och startade en tråd ang det, undrar när, hur ofta, mm man ska smörja ärren?
Lycka till nu

2013, February 1 - 10:55
aussie1
aussie1's picture
Offline
Last seen: 2 months 1 week ago
Silver
Joined: 2012-08-28 13:12
tack baylis, ja verkligen jätte skönt, väldigt tacksam för det!! :D
 
sussipussi, haha ja, som strutar. Tack så mycket, längtar vekrligen tills dem börjar runda till sig lite granna :)
frågade faktiskt inget om det och har ingen aning om när hur eller annat om prosilen, det enda som står på är :rengör och torka ärren, aplicera prosil över hela ärret, gör detta flera gånger dagligen i 8-12 veckor. Skall maila dem, har ett par frågor som ja glömde ställa på återbesöket, kan uppdatera dig när dem svarat :)
tack! :)
Annons
2013, February 1 - 16:33
Fluff
Fluff's picture
Offline
Last seen: 10 years 4 months ago
Silver
Joined: 2012-12-20 20:44

Kul att läsa! Hoppas att partyhattarna mår fint!

2013, February 1 - 17:06
happyjenniegbg
happyjenniegbg's picture
Offline
Last seen: 10 years 4 months ago
Silver
Joined: 2013-01-16 17:35
ååh va kul och läsa :D ska oxå operera mig hos honom :)
2013, February 2 - 00:21
Flippan88
Flippan88's picture
Offline
Last seen: 2 years 5 months ago
Silver
Joined: 2013-01-30 00:46

Kul läsning:). Jag gjorde min op i måndags . Och känner som du. Skönt.att ha det gjort. Har längtat jätte länge:)) lycka till kram

Annons
2013, February 2 - 14:08
aussie1
aussie1's picture
Offline
Last seen: 2 months 1 week ago
Silver
Joined: 2012-08-28 13:12

Tack Fluff, ja dom Mår kanon:)
Happyjenniegbg, vad kul, bra val:)
Filippan88, vad härligt:D ja detektiv skönt att det är gjort! Har du haft mycket ont? För mig lyser smärtan med sin frånvaro:)) Tack detsamma! Kramar

2013, February 9 - 12:12
Rouge (not verified)
Rouge's picture
Jätte kul att läsa din berättelse, och IMPAD att du var så cool, modig minsann! yes
 
HUR kom du fram till "rätt" storlek? Skitsvårt ju, ska op den 5 mars och känner mig lite stressad över alla val!
 
VEMS boobs på din bild, daaaam så hotta! :)
2013, February 9 - 14:48
aussie1
aussie1's picture
Offline
Last seen: 2 months 1 week ago
Silver
Joined: 2012-08-28 13:12

Vad kul:) tack så mycket! Dom har jättebra bröst proteser man får testa där, vet inte om du var där på konsultation, mycket bättre än om man testar ett implantat under en topp eller tröja, som ett gummibröst och dom gjorde det jättelätt att välja storlek, dock så valde jag 400,450 så han la i 50 mindre i varje då det skulle bli bäst resultat med dem då ena var mindre och högre upp, så ju mer jag skulle lagt i ju sämre resultat, så jag är nöjd ändå, dock är mellanummet rätt stort hoppas på att det blir mindre.

Har du valt storlek? Framför bakom?:) Då är det dags snart!!:)) vad kul!!
Vet faktiskt inte hittade den på Google:) haha! Ja dom är inte dunma!!:D

Annons
2013, February 9 - 15:32
Rouge (not verified)
Rouge's picture
Dina är ju rykande färska, klart det ska gotta till sig :) 
 
... Jag har inte varit där, endast telefonkonsultation, och blir nog inget besök innan opdagen, vilket känns lite rangligt nu när det närmar sig. Men det ska bli bra! Inte bestämt size, men uppåt 600 cc, bakom tror jag. Vill att det ska bli bra proportioner, rätt mycket rumpa ;) ---päronkroppen, bye bye!
 
Ha tålamod med dina nya bästisar yes
 
 
2013, February 9 - 15:35
aussie1
aussie1's picture
Offline
Last seen: 2 months 1 week ago
Silver
Joined: 2012-08-28 13:12
ja jag hoppas det :D
okej, men det blir nog kanon ändå, gått kanon för andra som bara haft telefonkonsultation, verkar väldigt smidigt :) ja det e klart, hoppas ni kommer fram till något riktigt bra :) lycka till!!
ja jag får ja tålamod, inte alltid helt enkelt :) tack!
2013, February 9 - 18:07
Kompis
Kompis's picture
Offline
Last seen: 8 years 5 months ago
Silver
Joined: 2013-02-09 17:28
Hej! 
Är helt ny här och funderar över det här med bröstoperation, min bästa vän gjorde sin för en vecka sen så nu är det min tur! Hehe..
Problemet är bara att jag inte har en susning om hur det går till. Vad det är man ska börja fundera på mm. Till exempel vilken storlek man ska välja och sånt. Du skrev något angående storleken: 375 och 425. Vad menas med det? :P Hur många gram det är? Hur ska man veta det hur mycket som behövs för att få det önskade resultatet? Känner mig så vilsen just nu..
Min kompis berättde att hon knappt hade någon känsel i brösten efteråt, men att det börjar bli som vanligt igen. Har du upplevt känselförändringar? Tror du det är vanligt att få det? Eller beror det på var man lägger snittet? Det känns ju som att risken är högre om man lägger snittet vid bröstvårtan.. 
Skönt att du inte har känt av så mycket smärta och att allt har gått bra! :D
Är så avis! ;D
Annons
2013, February 13 - 21:27
Bite
Bite's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Brons
Joined: 2013-02-13 19:28

Har optid i mars å velar med storlek... Har funderat på ca 350... Vilken strl på bh har du idag?

2013, February 13 - 23:24
aussie1
aussie1's picture
Offline
Last seen: 2 months 1 week ago
Silver
Joined: 2012-08-28 13:12
kompis, när du har konsultation, vet inte om du varit på en redan, så får du testa antingen implantat eller proteser som visar rätt bra hur det blir efteråt, så provar man ett par storlekar så väljer du vad som känns bäst och vad som passar ditt utgångsläge bäst :) 375 cc=375 gram, du kan även testa hemma, 1 dl ris motsvarar 100 cc, så om du vill testa 350, så tar du 3,5 dl ris i en påse och lägger innanför en sportbh eller liknande, så är det ungefärligt resultat :) Vissa kliniker har även 3D bilder, man får se på en bild hur der blir efter operationen, lättare att välja storlek då :) Ja nu efter operationen är det lite känselnedsättning, men börjar få tillbaka den sakta men säkert. Jag var precis som du när jag började fundera kring detta men man blir klokare för var dag som går, man lär sig så mycket på detta forumet :) Ja det e verkligen jätte skönt, knappt haft något ont alls, inte vart sängliggandes och var och shoppade redan dagen efter operation och vart pigg hela tiden... så kul :) kram.
 
bite, dom är fortfarande rätt hårda och inte så rörliga än, bättre än när de precis var nyopererade, så har inte köpt bh än eftersom ja inte får använda det än men vart och provat lite, och nu pratar vi lindex storlekar, inte change, storlekarna är väldigt olika tycker jag, då var en c på tok för liten, D och vissa DD satt bra, men vet inte hur mycket de kommer att ändras då dom är hårda fortfarande, då kanske de blir mindre storlekar senare, men sen kommer brösten "ploppa ut" och bli aningen större när huden töjt sig så det kanske håller sig vid de storlekarna, sen varierar det ju från bh till bh :) 
 
2013, February 14 - 16:04
Kompis
Kompis's picture
Offline
Last seen: 8 years 5 months ago
Silver
Joined: 2013-02-09 17:28

Jaha okej :P smart det där med ristestet! Måste jag testa^^ kan man gå på sån där konsultation med 3D-bilder utan att behöva boka operation? Antar att inte alla kliniker har en sån? Om man skulle ändra sig och vilja ha en annan kirurg?
Kan inte annat än att hålla med om att man lär sig mycket på detta forumet! Vad skulle jag gjort om jag inte hittat detta? ;O
Shoppat dagen efter?? Oj vad skönt att du känner dig såpass bra! Hoppas att det blir likadant för mig sen då! ;P haha

Kram! :)

Annons
2013, February 14 - 23:58
aussie1
aussie1's picture
Offline
Last seen: 2 months 1 week ago
Silver
Joined: 2012-08-28 13:12
ja man går på konsulatation och ser vad man vill ha och om det känns bra osvosv, du behöver inte boka op när du går på en :) du kan gå på flera för att se vilken kirurg du vill ha eller så :) ne alla kliniker har nog inte en sån, men fråga dem du är intresserade av. Ja du kan ändra dig hur mycket du vill när det gäller kiurger, det är det konsultationerna är till för, alla kirurger tycker ju olika, du får hitta en som passar dig bra ;) haha. Ja jag var välldans pigg.. en kompis gjorde några veckor innan mig och hade jätteont och var sängliggandes och kunde knappt röra sig, så jag förväntade mig det värsta men sen lyste smärtan med sin frånvaro trots allt :) kram!
2013, February 15 - 17:14
Kompis
Kompis's picture
Offline
Last seen: 8 years 5 months ago
Silver
Joined: 2013-02-09 17:28

Okej, låter super! :D heller att gå på en konsultation för mycket än en för lite :)
Ja, det verkar vara väldigt olika hur ont man har, men skönt att du ändå hade den inställningen på hög smärta och sen att du klarade dig undan så lätt! ;P

Kram!

2013, March 31 - 15:46
glas
glas's picture
Offline
Last seen: 5 months 1 week ago
Silver
Joined: 2012-10-09 17:45
Vilken härlig berättelse! jag ska också operera mig där, och känner mig säker med dom och speciellt efter vad jag läst nu! skönt med detas bemötande, hur är brösten nu?
2014, April 24 - 14:03
Greys
Greys's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Silver
Joined: 2014-04-08 07:41

Härlig berättelse! :D

Annons
Annons
Annons