Annons

Uttag av implantat

Implantaten opereras ut. Det kan göras t ex för att man inte trivs med dem längre eller p g a att de gått sönder, s k implantatsruptur. Explantationen kan ibland behöva kompletteras med någon form av bröstlyft för att ge ett tillfredsställande resultat.  

Bild för Tindra79
Tindra79Hej,
Nu har jag bestämt mig för att plocka ut mina bröstimplantat och även kapseln. Har förstått att långt ifrån alla kirurger vill eller klarar av det i Sverige. Jag skulle bli jätteglad för tips från er med erfarenhet av uttag även av kapseln.
Vem opererade ni er hos? Vad betalade ni? Blev ni nöjda med resultatet? Gjorde det mycket ont efter och hur länge var ni tvungna att vara hemma från arbetet?

Så tacksam för alla tankar och erfarenheter jag kan få!Bild för Tindra79
Tindra79Hej,
Nu har jag bestämt mig nu ska dom bort! Men jag håller på att läsa in mig för jag vill ha lite "kött på benen" innan jag bokar en konsultation.
Har förstått att det här med att ta bort kapseln eller ej är ganska stor skillnad men vad jag inte riktigt har förstått är vad skillnaden ligger i?
Ni med bättre koll än jag, hjälp mig att fatta ett klokt beslut och för det behöver jag mer kunskap i frågan!
Så:
1. Vad ligger den stora skillnaden i för kroppens välmående på sikt?
2. Är det en stor skillnad i operation och läketid?
Nu var det ett tag sen jag skrev mina första inlägg här med funderingar om explantation, och nu ligger jag hemma i soffan utan implantat i kroppen och förstår knappt att det är på riktigt!

Det är en jättehärlig känsla, som jag längtat. MEN samtidigt har jag en enorm oro över hur resultatet kommer bli. Utseende, läkning, framförallt muskelpåverkan. Jag får ryckningar i bröstmusklerna hela tiden vilket är väldigt obehagligt och jag har inte ens vågat ta av bandaget och se efter, tänker att jag ska försöka vänta några dagar tills det lagt sig.Bild för Eva82
Eva82Jag har tagit ut mina implantat i går. Jag hade 175 cc i varje bröst och hade ammat ett barn med dem. Dessförinnan hade jag bytt till mindre implantat två gånger, men jag upplevde dem fortfarande för stora, särskilt i kläder. I första hand vill jag undvika en korrigerande operation, men resultatet hittills är inte så uppmuntrande. De är hängiga, tomma och lösa. Visst är jag beredd på hängiga och små bröst, men hoppas ändå att de drar ihop sig något. Hur har det varit för er som redan gjort ett uttag? Var det stor skillnad mellan det omedelbara resultatet och hur det såg ut senare?Bild för Lizard
Lizard


Övriga taggar: 


Jag undrar över hur mina bröst kan tänkas bli när jag tagit ut mina inlägg.
De bilder jag sett i silvergalleriet är jättefina och gör mig optimistisk. Verkligen inga " skrynkliga påsar" som man skulle kunna föreställa sig, efter att huden varit uttöjd.

Nu verkar det som att jag har förhållandevis stora inlägg(450) jämfört med andra som tagit ut sina. Jag hade inte mycket egen vävnad, och har haft dem inne i 9 år.Mer information: 

Uttag av mina implantat som suttit på plats i 13 år. Ser fram emot det men är skraj.


Annons
Annons
Annons