Annons

Ärr

NewGel-test's picture
NewGel-testAtrimus RX lanserar nu NewGel+ i Sverige, som POF har fått chansen att testa genom tre av våra medlemmar. NewGel+ är en typ av silikonförband (”tejp”) som ger finare ärr och som är framtagen främst med tanke på plastikpatienter. Den motverkar dessutom keloida (förtjockade, upphöjda) ärr. Läs gärna mer om hur det fungerar på länkarna nedan.

NewGel+ kan användas sedan sårytan läkt helt, vanligen efter ca 15-20 dagar, och har effekt även på ärr som är ett par år gamla men inte läkt så fint.poppydale's picture
poppydaleHej!
Finns det någon här som använt sig av arnika gel eller bio oil efter en operation? Vart har ni använt det isåfall och hur har det hjälpt? :)

Jag använde arnikakräm på läpparna en gång när jag hade gjort fillers, och fick inga blåmärken tack vare den, så tänkte att det kanske kan vara bra att ha efter min bröstoperation! Dessutom har jag läst och hört mycket från utländska källor att de använt arnica efter operation.TessiTess's picture
TessiTess


Övriga taggar: 


Hej,

Kommer operera mig 23 nov, bröstförstoring ca 250cc (ej beslutat) framför muskeln.

Kliniken har rekommendation att använda tejp, micropore tejp, 6mån medan ärr är röda samt vid solvistelse upp till 12 mån.

Det finns ju fler alternativ än tejp. Någon som använt silikon gel?

Jag har gjort lite olika laser mot andra ärr på kroppen (nedfrysning, CO2, ND Yag).
Snart är det äntligen min tur... om två dagar så har jag min konsultation med Carolina Borén på Elite Clinic i Göteborg för en mommy makeover.
Något som jag inte trodde skulle bli möjligt för mig. Ensamstående mamma till 3 pojkar och har varit själv med dom utan kontakt från pappan i snart 5 år. Nu tack vare min älskade pojkvän så gör han detta möjligt för mig. Efter 3 graviditeter och en gastric bypass så tycker jag inte om min kropp längre.Mco's picture
Mco


Övriga taggar: 


Hej!
Ska göra en fettransplantation och ett bröstlyft med ankarsnitt i september. Jag har inte hittat jättemycket om just denna kombination och min kirurg sa också att det inte var det vanligaste men han tror det kan bli bra på mig då jag har relativt ok med bröstvävnad i underpool men tappat massa volym så är relativt platt i dekolletage/överpool.

Ni som gjort eller ska göra detta också (eller enbart bröstlyft/FT till bröst) vill ni dela erfarenheter, frågor, tankar funderingar osv i denna tråd?
Hej!

Någon som gjort en full bukplastik som vill ge tips och råd om frågor jag bör ställa till kirurgen. Jag har bokat operation 1/6-23 så har ett tag på mig.

Planerar att göra en bröstförstoring med bröstlyft samtidigt, tips tas gärna emot när den gäller den operationen med.

Har bokat operation på Akademikliniken hos doktor Jonas LundbergEkgminna's picture
Ekgminna


Övriga taggar: 


Hej! Ska operera mig snart (tubulära bröst) så jag har varit inne på en massa olika hemsidor om vad man ska göra efter en operation. Många skriver att ärren ska tejpas efteråt. Är det vanlig kirurgtejp (t.ex av märket micropore) som ska användas? Har ni någon erfarenhet av tejpning av ärr eller andra tips för att minska ärrbildning?
Har tagit beslutet att tacka nej till att göra bukplastiken hos landstinget då jag känner mig väldigt osäker på slutresultat.
Har istället bokat in konsultation och operation på Nordiska kliniken hos bästa Mattias Elmér!!!

Bara ca 100 dagar kvar till operationen MEN jag står även på återbudslistan så det kan bli tidigare, vilket jag hoppas....

Banklånet är klart och allt ordnat på jobbet!

Operationen blir stor bukplastik, ev fettsugning och sydda muskler (OM det behövs), korrigering av bröstveck och ärret under hakan.SandySandy's picture
SandySandy


Övriga taggar: 


Hej
Jag är intresserad av att göra ett bröstlyft utan implantat. Ett lyft som ger ankarärr.Annons
Annons
Annons