Annons

Ärr

NewGel-test's picture
NewGel-testAtrimus RX lanserar nu NewGel+ i Sverige, som POF har fått chansen att testa genom tre av våra medlemmar. NewGel+ är en typ av silikonförband (”tejp”) som ger finare ärr och som är framtagen främst med tanke på plastikpatienter. Den motverkar dessutom keloida (förtjockade, upphöjda) ärr. Läs gärna mer om hur det fungerar på länkarna nedan.

NewGel+ kan användas sedan sårytan läkt helt, vanligen efter ca 15-20 dagar, och har effekt även på ärr som är ett par år gamla men inte läkt så fint.
Hej!

Någon som gjort en full bukplastik som vill ge tips och råd om frågor jag bör ställa till kirurgen. Jag har bokat operation 1/6-23 så har ett tag på mig.

Planerar att göra en bröstförstoring med bröstlyft samtidigt, tips tas gärna emot när den gäller den operationen med.

Har bokat operation på Akademikliniken hos doktor Jonas LundbergEkgminna's picture
Ekgminna


Övriga taggar: 


Hej! Ska operera mig snart (tubulära bröst) så jag har varit inne på en massa olika hemsidor om vad man ska göra efter en operation. Många skriver att ärren ska tejpas efteråt. Är det vanlig kirurgtejp (t.ex av märket micropore) som ska användas? Har ni någon erfarenhet av tejpning av ärr eller andra tips för att minska ärrbildning?
Har tagit beslutet att tacka nej till att göra bukplastiken hos landstinget då jag känner mig väldigt osäker på slutresultat.
Har istället bokat in konsultation och operation på Nordiska kliniken hos bästa Mattias Elmér!!!

Bara ca 100 dagar kvar till operationen MEN jag står även på återbudslistan så det kan bli tidigare, vilket jag hoppas....

Banklånet är klart och allt ordnat på jobbet!

Operationen blir stor bukplastik, ev fettsugning och sydda muskler (OM det behövs), korrigering av bröstveck och ärret under hakan.SandySandy's picture
SandySandy


Övriga taggar: 


Hej
Jag är intresserad av att göra ett bröstlyft utan implantat. Ett lyft som ger ankarärr.
Hej alla!
Jag har äntligen bestämt mig för att jag tänker genomföra en mycket efterlängtad bröstförminskning! Yay! Jag är så exalterad över detta!
Nu till min fråga: Jag är av mixat ursprung, och har mörkade hud. Eftersom läkeprocess och ärrbildning ser annorlunda ut på mörk hud, så vill jag hitta en kirurg som har kunskap om detta. Finns det någon som sitter på tips?? Hittills har jag hört gott om Tuve Mårtensson på Reformkliniken, och Patrik Höijer på Nordiska Kliniken (Som jag bokat konsultation hos!)Qwert's picture
QwertHej! Har genomfört en bröstförstoring för snart 2 veckor sedan. Jag bestämde mig för att byta tejpen eftersom den var blodig o jag var så nyfiken på att se hur det såg ut. När jag kollar på bilder på andras stygn/ärr efter en bröstförstoring (utan lyft) så ser det ju ut som ett rakt sträck. Ofta knöligt osv men ändå ett rakt sträck. O förstår att det tar väldigt lång tid innan ärret blir som det ska osv. Men kan någon snälla kolla på bilden jag laddade upp i min profil? Vad hände där lixom? Har någon annan haft såhär? Fattar inte, ser lite ut som om det är sytt i en rektangel (?!?).
Hej,

Idag har jag varit på min första konsultation på AK kliniken i Stockholm hos Paolo Montemurro.
Allting kändes helt okej nu i efterhand dock uppstår det nu en hel del frågetecken och funderingar.
Tror visserligen inte att det i första hand handlar om en dålig konsultation utan snarare rädslan för ingreppet som komma skall då man inte har någon aning om hur slutresultatet kommer att bli.
Så till min fråga, ni som gjort Bröstlyft (ankarlygt) samt förstoring hos Paolo Montemurro är ni nöjda? Hur ser ärren ut? Vart storleken som ni förväntat er?Sally1992's picture
Sally1992


Övriga taggar: 


Jag opererades för snart nio månader sedan (625cc motiva egonomix) på Nordiska Kliniken av Patrik Höijer. Idag har jag ett stort ärr på ca 10x1cm under ena bröstet.Annons
Annons
Annons