Annons

Att tänka på

Lovina's picture
LovinaHej!

Tänkte kolla om ni som redan opererat er har några tips och råd till oss som har operationen framför oss?

T.ex. är det något man behöver införskaffa sig inför operationen - ex speciella tröjor/toppar? Något man bör tänka på i sin återhämtning?

Fyll på med allt ni tyckt har varit underlättande, nödvändigt eller som ni önskar att ni visste inför er operation!

Stort tack på förhand!
Hej!

Jag ha precis slutat amma mitt andra barn och har äntligen bokat en konsultation på specialistkliniken i Umeå. Så som rubriken lyder hade jag jättegärna tagit emot tips på vad man kan tänka på inför konsultationen, vad som kan vara viktigt att fråga och så.

Jag har inte hunnit sätta mig in i detta alls men har förstått så långt att vi såklart kommer att prata om storlek och vilken profil som jag vill ha, men jag tänker att det kanske finns annat som man inte vill missa att ta upp under konsultationen? :)
Hej!

Någon som gjort en full bukplastik som vill ge tips och råd om frågor jag bör ställa till kirurgen. Jag har bokat operation 1/6-23 så har ett tag på mig.

Planerar att göra en bröstförstoring med bröstlyft samtidigt, tips tas gärna emot när den gäller den operationen med.

Har bokat operation på Akademikliniken hos doktor Jonas Lundberg
Hej!

Vi är två tjejer som ska utföra en BBL operation i mitten av juni på Nordiska kliniken i Stockholm. Vi åker från Göteborg och planerar på att bo på hotell de första två veckorna efter operationen för att sedan gå på återbesöket.

Vi vill gärna få tips på vad som är bra att ha med sig? Hur ska vi förbereda på bästa sätt så att vistelsen blir bra och bekväm för oss (med tanke på att vi inte kommer vara hemma) Vi tänker oss allt från kläder, medicin, underkläder, ja allt möjligt. Alla tips uppskattas!Kul123's picture
Kul123


Övriga taggar: 


Jag undrar om det finns fler här som har tagit hand om små barn tiden efter de opererat sig?
Själv har det nu gått tre veckor sedan jag opererades och nu är det dags för mig att ”återgå till vardagen”. Min 3åring går på förskolan och min 10månaders väger 10.5kg och har inte börjat gå. Utöver att lyfta min yngsta så kommer jag behöva köra dem båda i barnvagnen till och från förskolan. Hur är det med att köra barnvagn så här tidigt efter operation?
Hej!

Jag gjorde ett lyft med en liten förminskning nu i torsdags (idag 4 dagar p.o.). Detta då genom ett ankarsnitt.

Det jag undrar över nu är hur länge har ni som gjort liknande snitt väntat innan att börja göra vardagliga saker? Jag har inte särskilt ont längre, men hur länge bör jag vänta tycker ni innan jag kan gå och handla, ta en längre promenad, städa eller ha sex?

Jag tror allt har gått fint hittills iaf. Min pojkvän har mest tagit hand om mig. Jag ska tillbaka till kliniken imorgon för att ta bort några suturer.

Kram!
Ska opereras om 2 veckor och förbereder så mycket jag kan. Är lite av ett kontrollfreak...?

Vilka är dina bästa tips?
Alltså sådana råd som man inte får från kliniken...
Tips gällande duschning, toabesök och sovställning?

Jag ska göra halslyft, bröstlyft (utan inplantat) och fettsugning.

Några råd jag redan fått är:
Jag ska operera mig i Oktober och jag har en väldigt aktiv livsstil. Jag styrketränar 5-6 dagar i veckan. Är det någon annan här som har erfarenhet av träning innan op? Är det något speciellt man ska tänka på? Jag tänker då främst på att träna bröstmuskeln. Kan jag träna den som vanligt innan op eller bör jag dra ner på det?
Jag ska operera mig på Proforma Clinic i Stockholm den 27 Oktober hos Örjan Gribbe. Är det någon här som opererats av honom och kan berätta lite mer om din erfarenhet av honom innan, under och efter operation samt resultat? Dela gärna med er om ni har något tips eller något man ska tänka på med just honom. Jag är nästan helt platt just nu och ska lägga in 245cc.
Är det någon som vet om det kan påverka ärren eller läkningen negativt på något vis av att byta tejpen oftare än vad kliniken rekomenderar efter en bröstoperation?

Jag opererade mig för 6 veckor sen och har precis kommit igång med träningen igen men gillar inte känslan av att tejpen ska bli dyngsur av svett och sen sitta kvar där i flera, flera dagar till. Jag duschar ju självklart efter jag har tränat men känns ändå som att svetten finns kvar på insidan liksom och får för mig att det kanske inte är så bra för ärren då det ska vara torrt.Annons
Annons
Annons