Annons

Eftervård

NewGel-test's picture
NewGel-testAtrimus RX lanserar nu NewGel+ i Sverige, som POF har fått chansen att testa genom tre av våra medlemmar. NewGel+ är en typ av silikonförband (”tejp”) som ger finare ärr och som är framtagen främst med tanke på plastikpatienter. Den motverkar dessutom keloida (förtjockade, upphöjda) ärr. Läs gärna mer om hur det fungerar på länkarna nedan.

NewGel+ kan användas sedan sårytan läkt helt, vanligen efter ca 15-20 dagar, och har effekt även på ärr som är ett par år gamla men inte läkt så fint.TessiTess's picture
TessiTess


Övriga taggar: 


Hej,

Kommer operera mig 23 nov, bröstförstoring ca 250cc (ej beslutat) framför muskeln.

Kliniken har rekommendation att använda tejp, micropore tejp, 6mån medan ärr är röda samt vid solvistelse upp till 12 mån.

Det finns ju fler alternativ än tejp. Någon som använt silikon gel?

Jag har gjort lite olika laser mot andra ärr på kroppen (nedfrysning, CO2, ND Yag).
Några frågor till er som gjort eran operation. :)
Verkar va väldigt olika…

Vad har ni valt för implantat och storlek?

Vad kände ni när ni vaknade och såg ”resultatet”?

Hur ont på en skala på 1-10 hade ni och hur länge?

Hur länge var ni kvar på kliniken?

När gick svullnaden ner?

När kände ni att man kunde börja göra saker som vanligt igen?

Fick ni några komplikationer?

Är ni nöjda med slutresultatet? Storlek/ form…
Blev det som ni hade tänkt er?
Hej!

Vi är två tjejer som ska utföra en BBL operation i mitten av juni på Nordiska kliniken i Stockholm. Vi åker från Göteborg och planerar på att bo på hotell de första två veckorna efter operationen för att sedan gå på återbesöket.

Vi vill gärna få tips på vad som är bra att ha med sig? Hur ska vi förbereda på bästa sätt så att vistelsen blir bra och bekväm för oss (med tanke på att vi inte kommer vara hemma) Vi tänker oss allt från kläder, medicin, underkläder, ja allt möjligt. Alla tips uppskattas!Mommymakeover84's picture
Mommymakeover84Hej alla proffs!

Jag ska göra min första plastikoperation om 6 veckor och försöker hitta lämpliga gördlar och kompressionsplagg som jag kan ha hemma och byta med. Men det är ganska knapphändig information där ute?!

Vilken gördel ska man ha? Med ben? Utan ben? Hyskor? Kardborre?

Tror jag i alla fall bestämt mig för en Lipoelastik gördel med kardborrknäppning, utan ben. Men då kommer nästa problem: ska man ha hög midja upp till bh-kanten? Eller ”mellanhög” midja? (Är 174 lång och väger 75 kg.)
Hej!

Jag gjorde ett lyft med en liten förminskning nu i torsdags (idag 4 dagar p.o.). Detta då genom ett ankarsnitt.

Det jag undrar över nu är hur länge har ni som gjort liknande snitt väntat innan att börja göra vardagliga saker? Jag har inte särskilt ont längre, men hur länge bör jag vänta tycker ni innan jag kan gå och handla, ta en längre promenad, städa eller ha sex?

Jag tror allt har gått fint hittills iaf. Min pojkvän har mest tagit hand om mig. Jag ska tillbaka till kliniken imorgon för att ta bort några suturer.

Kram!
Hej! Är nyopererad och söker alla bra tips för eftervård. Till exempel bra mat, vad som är bättre att äta, mindre bra att äta och så.

Vill ha så bra läkning som möjligt.

Hur gjorde ni med morfintabletterna? Lite rädd för att ta de. Smärtan börjar bli lite värre och har sagt till sambon att han kan gå till jobbet imorgon. Blir svårare och svårare att sätta sig upp. Men får bra när jag väl går omkring - vilket jag vet är bra :)

Tack på förhand!!
Hej! Jag skulle gärna vilja höra om era erfarenheter och tankar (svar ni fått av kliniker, vad ni hört från den vanliga vården, kanske jobbar du inom vården och har åsikter osv) angående operation i Coronatider.

Ena aspekten är självklart att det kanske inte är så bra att riskera att behöva använda vården pga en icke livsnödvändig operation, men det är mer det andra jag är tveksam till hur man ska tänka.
Hej,
Jag gjorde min bröstförstoring för två veckor sedan på proforma. Men jag tycker att brösten sitter så högt upp och att dom även är bulliga upptill och bröstvårtorna sitter för långt ner.
Jag är så orolig att implantaten inte ska hinna falla ner i sina fickor innan dom läker ihop.
Vet ni om det finns något man kan gör för att få dom att sjunka/falla ner. Har funderat på om jag ska köpa ett bröstband. Är det försent att börja använda bröstband nu efter två veckor?
Hej!

Jag funderar på att fettsuga mig och i sådana fall med tekniken body tite. Jag är smal, dock med allt hull runt rumpa, lår och höfter. Jag vill bli av med ridbyxlår samt insida lår och strama upp huden på insida lår eftersom den blivit något slapp (har bristningar där). Jag tränar mycket (styrketräning och kondition 5 dagar i veckan) och äter en balanserad kost, men inget försvinner på dessa ställen. Däremot minskar min redan så smala överkropp det första det gör när jag går ner i vikt. Nu till mina frågor:Annons
Annons
Annons