Annons

näsoperation


Hej alla!
Det är första gången jag skriver här och jag har aldrig tidigare gjort en näsoperation. Tänkte kort berätta varför jag vill operera mig.

Jag har en bruten näsa som jag fick som barn vilket har lett till att jag har fått en buckel på vänstra sida av min näsa som jag vill bli av med. Jag har även en nässkiljevägg som är sne - och som antingen blivit ett resultat från att jag fick en bruten näsa eller naturligt, då min pappa och syster har själva nässkiljevägg som är sne.Emilijjaa's picture
EmilijjaaHej!
Jag är snart 19 år gammal och har bestämt mig för att göra en näsoperation i Turkiet under början av 2021. Jag har kollat bland massvis av duktiga kirurger och har nu bestämt mig för att opereras av Dr. Ilker Kocak. Om någon här har erfarenhet av honom eller hört någonting om han så skulle jag verkligen uppskatta om ni berättade här vad ni har hört och sett. Eller om ni har något viktigt som jag bör veta om att opereras i Istanbul innan jag åker ner dit.
Hej,
Jag funderar på att göra en näsoperation och få en rak näsa i profil (dvs. ta bort knölen), samt eventuellt ändra tippen lite. Ni som har gjort detta, hur lång läketid behövde ni ungefär? Kan man gå igen direkt efter op eller är man så snurrig att man behöver vara sängliggande under några dagar? När kan man tex träna igen? Har hört att man kan vara mycket svullen/blå i ca 1-2 veckor. Rekommenderas semester? eller kan man jobba hemma?
När kan man träffa folk igen utan att man ser tecken från op? Tacksam för svar :)
Hej!

Jag har länge funderat på att göra en näsoperation då jag dels har lite trånga näsgångar (får ibland inte tillräckligt med luft via näsan) men framförallt då jag tycker att min näsa är oproportionerlig för mitt ansikte samt då jag ogillar dess form.

Vill gå på konsultation hos minst tre kirurger då detta är ett allvarligt ingrepp som direkt skulle påverka min andning samt mitt utseende då näsan är centrerad i mitten av ansiktet.alicialll's picture
alicialllHej! Opererade näsan för lite mindre än två veckor sedan (stängd näsplastik) och nu har jag en knöl (känns hårt som ben) på näsan som jag tidigare inte haft samt att mina näsborrar blivit väldigt ojämna (hade jämna tidigare). Under operationen minskade vi näsans helhet och höjde tippen, men även tippen känns låg (typ att den inte lutar upp utan ner) och känner ångest trots att jag vet om att näsan precis börjat läka. Tejpar för tillfället på knölen och "drar upp" tippen med en bit tejp. Är det någon som haft liknande efter näsoperationen och försvann knölen?
Hej!

Jag är 19 år och har i varit grovt osäker över mitt utseende pga min stora breda näsa hela mitt liv. Jag vill inte låta min näsa styra mitt liv och nu känner jag att det är dags att göra något åt saken.

Men jag har noll koll på när och vart och vem jag ska gå till och vill verkligen göra det här så bra som möjligt, så jag skulle verkligen uppskatta tips från ni erfarna som opererat näsan!
Hej POF!

Jag har förstått att när man gjort en näsplastik så finns det alltid en risk för att när näsan läker så bildas det brosk, så kallad broskbildning (polly beak deformity). Jag undrar om detta endast beror på kroppens egna läkningsförmåga eller om kirurgen kan ha något med det att göra. Är det någon som vet?
Hejsan!

Undrar om det finns någon här som gjort en operation på Mono kliniken? Även kallad Mono Saglik eller Mono cosmeticsurgery I Bayrakli, Izmir Turkiet

Dr som fe rekommenderar för näsoperationen är dr. Idris Ersin

Någon som har någon erfararenhet med denna kliniken eller doktorn? Behöver ej vara just näsan.

Tack på förhand
Någon som har fått kortison spruta efter näsplastik för svullnad? eller för att få ner broskbildning/ pollybeak?

Vad är era erfarenheter, efter hur lång tid fick ni det och hjälpte det för er?

snälla ALLA svar uppskattas!!!

(Jag har väldigt tjock hud)
Hej! Jag opererade näsan utomlands för snart 9 år sedan men har efter det blivit mer och mer missnöjd med min näsa. Jag ville verkligen ha ett naturligt resultat men funderar nu på om den verkligen ser så naturlig ut. Jag tycker inte att min näsa blev riktigt som jag hade önskat då Jag tycker att den går för "inåt" alltså för konvex. Möjligen även pollybeak deformity. Känner dessutom som en grop vid näsbenet. Funderar på en sekundär operation men är så osäker på om jag kommer bli nöjd eller om det är värt det.Annons
Annons
Annons