Annons

Snitt i armhåla

Britt27's picture
Britt27


Övriga taggar: 


Hej allihopa,

Jag opererade mig genom armhålorna då både jag och kirurgen tyckte det var bäst. Hade inget bröstveck att prata om så svårt att ta det genom bröstveck, haha..

Nu har det gått två veckor så det är ändå tidigt, det vet jag, men jag undrar hur det har gått för er som har snitt i armhålorna? Jag får inte raka eller använda deo tills ärren är släta, sa sjuksköterskan, och just nu är de så stora och upphöjda det känns som det kommer ta forever!
Hej!
Jag ska göra min op hos Patrik Höijer på Nordiska Kliniken. Vid konsultationen kom vi fram till att axillärt snitt kommer att bli bäst på mig.
Patrik sa att jag kommer att ha en (ganska obekväm) bygel-BH som jag kommer att behöva ha på mig i 6 månader både dag och natt.

Han har inte nämnt något om bröstband, men när jag läser på lite så verkar det som att man ska ha det ifall man går via armhålan. Stämmer det? Och om så är fallet, hur länge brukar man behöva ha bröstband på sig?
Hejsan,
Jag gjorde en bukplastik och bröstförstoring 8/6 men får inte duscha de opererade områdena förrän efter mitt första återbesök 20/6. Buksnittet är ju täckt av gördeln så där kommer det nog inte in så mycket bakterier. Bröstförstoringen gjordes via snitt i armhålan och är lite rädd att de ska komma in bakterier där. Jag har våtservetter jag kan torka av mig med men man känner sig ju inte direkt ren. Tvätta håret är väl bara att glömma? Hur har ni gjort som redan genomgått detta? 13 dagar utan dusch är länge :(
Hej alla ni som redan gjort er bröstförstoring,
Jag opererar mina bröst nu på torsdag 8/6 (NK Patric Höijer) men har fortfarande inte bestämt mig för vilket snitt. Ni som redan opererat er, varför valde ni just det snittet? Hur har det känts efter op? För- och nackdelar med snitt under armhåla eller under bröst? Tacksam för er hjälp :)Annons
Annons
Annons