Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2022, January 19 - 21:09
Trulsan
Trulsan's picture
Offline
Last seen: 3 months 5 days ago
Brons
Joined: 2022-01-18 23:18

Tvätt under armarna efter operation?

Jag är nervös för min armsvett efter operationen. Luktar lätt kattpiss mot kvällen fast jag duschar på morgonen och har deo... måste tvätta fyra gånger under armarna med hett vatten och tvål vid varje duschning för att lukten ska försvinna. Hur sköter man detta vid och efter operation? Kan man fixa det med våtservetter å deo efter op? Är man såpass rörlig i armarna? Eller funkar handsprit bra? Jag kommer att behöva åka många mil kollektivt efter operation och man förstör lätt ytterkläder med doften om man inte sköter sig. Vad jag förstått ska man åka och ta bort stygn eller dränage på hälsocentral efter några dagar? Måste man åka dit också med kattpisslukten? Snälla hjälp mig med tips!

Trulsan

Annons
2022, February 4 - 12:36
Jeany
Jeany's picture
Offline
Last seen: 2 months 1 week ago
Brons
Joined: 2021-10-13 19:29

Innan op ska du ju tvätta dig med descutan och då får du inte ha på någon deo/tvål efteråt, så om du nu svettas under armarna mellan sista morgonduschen och operationen så är det som det är, men jag lovar att ingen på operation kommer bry sig! Dom har munskydd och kommer dessutom tvätta av dig över op-området när du ligger på bordet.
Efter operationen är det inga problem att tvätta sig under armarna precis som vanligt, man bör väl undvika långa duschar mot förbanden första veckan men det är inga problem att skvalpa av sig i handfatet. De flesta kan leva som vanligt ganska direkt efter operationen, undvika tunga lyft bara.

3 barn, 45 åt, 170 cm, 71 kg

Bröstförminsking och lyft
Konsultation våren -21
Op januari -22, Landstinget
Tagit bort ca 670 gram bilateralt
Strl före op: 80G/H
Strl efter op: ?

2022, February 4 - 15:24
Kaktusen
Kaktusen's picture
Offline
Last seen: 1 week 4 days ago
Silver
Joined: 2022-01-07 01:56

Jag har inte så mycket tips om lukten förutom att det kanske är värt att kolla upp ev hormonrubbningar och dylikt? Tycker inte du ska behöva ha det så! Angående att skydda kläderna finns det ett knep jag vet att många använder, och det är att sätta trosskydd modell större i armhålan på insidan av kläderna! Vet inte om det hjälper mot lukt också kanske, men det skyddar i alla fall kläderna så prova!

Ålder: 32 år, Längd: 173 cm, Vikt: ca 78 kg, Barn: 0
Intresserad av: Bröstlyft samt eventuellt förstoring (fyllning) med eget fett. 
Har nu: Assymetriska 75E, varav mycket är tomt skinn efter massiv viktnedgång. Var nere på 75D när jag vägde 70 kg, då var det nästan bara skinn kvar. En bröstvårta pekar nedåt. 
Vill ha: Normala, symmetriska bröst, helst max D-kupa. Jag vill kunna köpa en vanlig bh utan att det väller ut skinn överallt och utan att övre halvan av kupan är tom. Vore trevligt att kunna ha axelbandslöst med men inget måste. 
Klinik/Läkare: Inget bokat ännu men är mest intresserad av Anders Liss på Art Clinic i Uppsala eller Mattias Elmér/Patrik Höijer på Nordiska kliniken i Stockholm.