Annons

Bildregler

POF's bildregler 

Tanken är att ingen som inte har egenintresse av de ingrepp som illustreras av fotona ska få ut något av att titta på dem. Ser ni bilder som ni tror bryter mot reglerna får ni gärna meddela oss i POF-redaktionen (Marina eller Admin).

Tumregeln är att bilder läggs ut för andras (informativa) intresse eller för att be om råd/info utifrån dem - inte pga egen önskan att bli beundrad. Kan detta ens ifrågasättas bör en annan bild väljas. 

Detta minskar risken att locka till oss oseriösa medlemmar, och därmed ökar säkerheten för våra medlemmar och deras bilder och integritet. 

 

Kriterier för bilder som laddas upp på POF:

 • Bilderna ska föreställa en själv, eller någon som godkänt att man lägger ut bilden på POF.
   
 • Upphovsrättsskyddat material får inte laddas upp eller visas på POF, om du inte fått tillstånd att använda bilden av personen med upphovsrätt, fotografen och/eller de som är med på bilden. Detta gäller även bilder på kändisar, som hittats på andra webbplatser, media och bloggar. 
 • Bilder på nakna bröst får inte innehålla ansikten eller avklädd underkropp. Ansikten ska beskäras ner till minst hakspetsen (eller, om det av någon anledning inte går, täckas HELT med färg). Undvik att ta med avklädda kroppsdelar som inte berörs. Helfigursbilder är illustrativa och av stort intresse, men ska visas med något klädesplagg (utöver underkläder) på åtminstone de delar som inte opererats/ska opereras.
 • Bilder på Er som dessutom visar något (t ex i bakgrunden) som kan kopplas till Er eller Ert liv och inte är relevant för ingreppet är inte heller godkända. Expempel på det är bilder där avslöjande detaljer av t ex hemmet syns, som inredning, prylar, husdjur eller andra personer som kan identifieras.
 • POF-redaktionen ser helst att man inte lägger ut bilder med ansikten alls, om de inte illustrerar ingrepp just i ansiktet förstås, men vill man göra det, får det isåfall vara på klädda bilder.
 • Kroppspråket ska hållas neutralt, eller användas för att demonstrera t ex tyngdlagens inverkan, bröstens fasthetsgrad eller hudens kvalitet. Poser som är det minsta ickeneutrala / gör bilden intressant för icke POFare undviks!

Om bilden ska visa bröst, är det dessutom nästan omöjligt att förstå hur de "egentligen" ser ut  om alla bilder visar dem med armarna lyfta eller svankandes, putandes med höft eller rumpa, sneda axlar etc etc.) Inga fingrar i byx-/troskanten t ex. Strunta i om ni inte är till er fördel, ni är anonyma och flesta alla medlemmar är här för att de inte är helt nöjda med sitt eget utseende. Det är viktigare att vi inte får hit fel folk än att ni får lägga upp era mest smickrande bilder. 

En tankehjälp för den som har svårt att avgöra vilket kroppspråk som är  neutralt är t ex "Står jag så här när jag pratar i telefon ensam hemma? När jag försöker komma på vad det var jag skulle handla?" ( - Är svaret ja, är det förmodligen neutralt.) "Står jag så här när snyggingen på stranden går förbi mig i glasskön? När jag tar en selfie? Liknar posen nåt på en veckotidning?" (-Är svaret ja, är det förmodligen inte lika neutralt. 

POF kommer att radera bilder (eller trådar helt uppbyggda kring bilder) som vi anser inte uppfyller reglerna, med eller utan notifikation om det. POF-redaktionen kommer inte ägna tid åt  diskussioner med enskilda medlemmar om på vilket sätt just deras bild var för utmanande eller på annat sätt bröt mot reglerna. Vi försöker behandla alla lika och har lång erfarenhet av bild-moderering på POF. 

Bilder som följer bildreglerna innebär inte bara en minskad risk enligt ovan, utan också en ökad hänsyn mot medlemmar som brottas med komplex, missnöje och/eller komplikationer.

Behöver du hjälp att beskära eller ändra storleken på bilderna? Kan admin eller Marina hjälpa dig. Skicka ett PM för vidare info så löser vi det.


Gallerierna:

 • Novis-medlemmar ser inga bilder förutom avatarer/profilbilder, vilka är öppna för alla att se, även icke inloggade.
 • Bronsbilderna ser alla, både killar och tjejer, som alls godkänts som medlemmar - det blir man i princip så fort man bevisat att man inte är en robot, och att man har för avsikt att delta i forumet. Här läggs därför inte bilder man är alltför "rädd om", och inte heller bilder på nakna bröst. Påklädda bröst är dock ok, om man själv vill det. Annars får de också läggas bland silverbilderna. Samma sak med magar, som ju alla oavsett kön har - känns det känsligt att lägga ut bilder, får man gärna välja silver-/stålnivå på dem, avsett för medlemmar av ens eget kön som hunnit uppnå nästa medlemsskapsnivå på POF (läs mer under menyn Medlemsskap).
 • Silverbilderna ser tjejer med silvermedlemsskap. Det är bilder som ägaren bara önskar visa för andra kvinnor.
 • Stålbilderna ser killar med stålmedlemsskap. Det är bilder som ägaren bara önskar visa för andra män.

Utöver bildklasserna ovan finns:

 • Shoppingbilder för bilder på BH's, bikinis, underkläder eller andra plagg. I shoppinggallerierna kan alla bilder från samma "märke" sorteras. Dina shoppingbilder kommer också synas på din sida. 

OBS! Samtliga bilder på POF kan ses på flera ställen på POF, dock alltid med den bildklassificering som ägaren valt för varje bild. Genom att ladda upp bilder godkänner du att dina bilder kan bli synliga på POF för dem som har den medlemsnivå som du angett för bilden. Ex Bronsmedlemmar ser bara bronsbilder oavsett var på POF bilden är synlig. Givetvis gäller inte detta löfte om någon mot förmodan hackar eller på otillbörligt sätt tar sig in i systemet, eller å annat sätt presenterar bilder med en av POF icke avsedd metod. 


Viktigt:

Vi kan inte till 100% garantera att vi kan skilja på killar och tjejer när vi ger Er silver- eller stålbehörighet. Men vi har en väl genomarbetad process som vi är noggranna med och vi har lyckats bra hittills. Alla som lägger ut bilder gör det dock på egen risk och eget ansvar. Ser ni någon som trots medaljen inte uppfyller silver- eller stålkraven, får ni gärna höra av Er till oss. Vi försöker i den mån det går att bevaka så att rätt medlem har rätt medlemsnivå, samt uppfyller de krav som medlemsnivån motsvarar. 

All uppladdning av bilder sker på egen risk och ansvar. POF kan precis som andra webbplatser hackas eller utsättas för otillbörligt intrång. Vi gör vad vi kan för att hindra det men kan aldrig friskriva oss helt ifrån det. 

Annons
Annons
Annons