Annons

Gördel

Mommymakeover84's picture
Mommymakeover84Hej alla proffs!

Jag ska göra min första plastikoperation om 6 veckor och försöker hitta lämpliga gördlar och kompressionsplagg som jag kan ha hemma och byta med. Men det är ganska knapphändig information där ute?!

Vilken gördel ska man ha? Med ben? Utan ben? Hyskor? Kardborre?

Tror jag i alla fall bestämt mig för en Lipoelastik gördel med kardborrknäppning, utan ben. Men då kommer nästa problem: ska man ha hög midja upp till bh-kanten? Eller ”mellanhög” midja? (Är 174 lång och väger 75 kg.)Sonic91's picture
Sonic91Hej!

Jag gjorde en stor bukplastik för 10 veckor sen och börjat notera mer och mer att min känsel i magmusklerna är väldigt knapp. Ligger jag på magen känner jag nästan ingenting mellan bröstbenet och låren.

Jag har smsat kirurgen men inte fått något svar än. Har ni som gjort stor bukplastik haft liknande upplevelser?

Samt: Hur länge använde ni er gördel? Jag körde dygnet runt i 6-7 veckor och sen har jag kört till och från under dagarna och när tränat.

/DennisDeyaz's picture
Deyaz


Övriga taggar: 


Jag har sökt både här i forumet, i Facebook-grupper och i övrigt på nätet, och hittat MASSOR av olika råd och åsikter om vilken sorts gördel man bör ha och hur länge (om alls).
Dom flesta trådarna om detta har några år på nacken, så tänkte kolla med er som opererat er relativt nyligen eller väntar på operation.

Vilka råd här du fått om gördel;
- Hur länge ska du använda den?
- Vilken/vilka gördlar?
- Om fler än en gördel, när ska vilken av dom fasas ut?Boobzilla's picture
Boobzilla


Övriga taggar: 


Hej!
Jag gjorde en stor bukplastik (inga sydda muskler men fettsugning flanker) i tisdag. Och gördeln jag fick från kliniken är skön och bra men den är för lång för min överkropp.
För att få det rakt över kroppen och inga rynkor får jag dra ner den lite mer över rumpan.
Problemet blir då att knäppningen i grenen inte sitter som den ska och det går ner en bit på låren. Imorse va vänster lår svullet vid ljumsken, inge farligt men obehagligt så jag knäppte upp gren delen lite.sodan's picture
sodanEtt tips för att spara både tid och pengar om ni ska göra en fettsugning; skaffa en egen gördel innan op!
Jag fick betala en extra summa utöver operationskostnad för att få en gördel från kliniken. Tänkte inte att det var något konstigt med det, även om det var dyrt. Nu har jag varit på återbesök efter en vecka och de tyckte inte att gördeln satt så bra eller gav ordentligt stöd. Jag blev rådad att själv köpa en ny gördel av annan sort, eller shape wear, typ spanx.
Hej! Jag gjorde bukpastik för 15 dagar sedan då jag gått ned 40kg efter en gastric sleeve som jag gjorde för några år sedan. Jag har varit utan dränage i 8 dagar och i torsdags förra veckan kom ett "nigrafall" så att säga av serom, men sjuksköterskorna sade att det kunde hända så jag var inte orolig.

I alla fall, jag har problem av och till med serom. Det liksom smårinner hela tiden så det spelar ingen roll om jag har plåster eller kompress som ska suga åt sig vätska och en handduk utan på det och sedan gördeln för efter någon timme är det blött igenom ändå.Annons
Annons
Annons