Annons
11 posts / 0 new
Last post
#1 2023, November 28 - 15:34
Trädet
Trädet's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Brons
Joined: 2023-11-28 14:00

Näsplastik hos PO

Hej alla
Jag ska genomgå en näsplastik hos Dr. Po Haraldsson på Astoriakliniken och är så nervös. Jag vill inte se opererad ut och att det ska vara ojämnt lixom på sidorna, men samtidigt har jag också alltid stört mig på min näsa.
Jag har sett många näsor jag gillar från PO både på Instagram men också folk som har rekommenderat honom som har gått till honom och jag tycker de näsor han har opererat på ser väldigt naturliga ut vilket jag är ute efter och själv vill ha - det här invisble change som han säger.
Men jag är fortfarande så rädd. Jag har varit på två konsultationer och tycker bilderna ser så bra ut så som han har redigerat de.
Jag skriver till er för att se om någon därute kan berätta om deras erfarenhet och om någon här har opererat sig hos honom?
Var du nöjd med din näsa - var det som på bilderna på konsultationen?
Hur kände du dig veckorna efter operationen?
Kommer man kunna röra sitt ansikte 1 månad efter operationen? Vad ska jag tänka på?
Hur var svullnaden? Efter hur länge kunde du andas okej efter operationen (dvs efter du tagit bort gipset). Har hört att annans och annans juice ska vara bra för svullnaden och blåmärken, finns det något mer man kan göra för att läka snabbare?
Hoppas ni vill hjälpa mig!

Annons
2023, December 10 - 15:35
Trädet
Trädet's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Brons
Joined: 2023-11-28 14:00

Jag har nu genomför min operation och allt gick bra! Är 5 dagar post op så det är bara att skriva om någon vill veta mer eller har frågor om du ska göra operationen hos honom :)

2023, December 19 - 13:50
iwantbeauty
iwantbeauty's picture
Offline
Last seen: 3 days 18 hours ago
Brons
Joined: 2023-08-11 08:37

Hej! Jag ska om några veckor på konsultation hos P.O för en näsplastik. Hur var din upplevelse kring operationen hos honom och hur känns näsan nu? Var det som på bilderna som di fick på konsultationen? Fick du några blåmärken och hur länge höll de i sig? Jag försöker planera logistiken kring ledighet med jobb osv då jag inte vågar visa mig med varken gips eller plåster bland mina kollegor. Behöver alla tips och hjälp jag kan få <3

XX,

2023, December 21 - 13:27
Trädet
Trädet's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Brons
Joined: 2023-11-28 14:00

Hej!
Konsultationen gick bra, han pratar inte så mycket och kan verka speciell. Men han kollade i min näsa och fotade, och jag sa bara vad jag var osäker kring. Jag hade snea näsväggar såg han. Jag hade en typisk mellanöstern näsa, med en nedböjd form och ett ben som gjorde att min näsa stack ut i profil och att näsan var stor eftersom jag har ett sånt smalt och litet ansikte. Jag såg på instagram att han har gjort många liknande näsor som min egna, så därför kändes det bra att gå till honom. Jag hade också fått rekommendation att gå till honom för några som jag känner hade varit där med liknande mellanöstern näsa. Jag var väldigt noga med att jag inte vill att det ska se opererat ut och att jag vill ha en naturlig näsa som möjligt. Så om du har frågor ställ de, för han säger inte så mycket.
Sen skapade han näsan på sin dator på hur han tycker den ska se ut, utan att jag sa något för jag ville veta hans stil och hur han skulle fixa den. Och jag var nöjd med bilderna. Bilderna kommer aldrig vara 100% som i verkligheten.

Jag gjorde min operation 5 dec. Operationen tog ca 2h och smidigt, jag var under lätt narkos vilket inte var några problem, jag var så rädd och nervös innan. Men man blir bara lugn när man ligger där, man är med och hör de prata och banka i näsan men man bryr sig inte och man känner inget.
De första 3 dagarna är värst men man klarar sig på alvedon. Jag blev jätte blå, svullen och man ser helt förstörd ut. Jag drack jätte mycket annans jucie och åt annans frukt varje dag, det hjälper mot svullnaden. Sen efter 3 dagar börjar svullnaden gå ner. Men det är som de säger, de två första veckorna ska du bara vara hemma för man är helt gul och lila i ansiktet, man vill inte visas sig. Jag som tränar varje dag och är en väldigt aktiv person, jag blev trött av det minsta lilla. Har sovit konstant i 2 veckor och bara vilat. Kroppen håller ju på att läka och det tar tid. Men jag mådde förvånansvärt bra ändå efter ca 4-5 dagen.

Jag andas jätte bra och näsan rinner inte alls så som jag trodde att det skulle göra. Jag hade gips i 2 veckor (5-18 dec). I Måndags 18:dec tog jag bort min gips. Jag blev så chockad av att se min nya näsa i spegeln. Profilen är så fin (så som på bilden men svullen) men framifrån känner jag inte igen mig för jag är fortfarande svullen. Men alla mina kompisar och familj säger att det ser naturligt ut, ändå om det tar tid för mig att vänja mig. Utseendet ändras varje dag och de säger att det tar upp till 3-6 månader innan svullnaden lägger sig helt. Så måste ha tålamod. Efter när de tog bort gipset satte de på mig tejp som jag har haft nu i 4 dagar, imorgon ska jag in igen för att byta ut tejpen. Det ska hjälp mot min svullnad säger de. Ska se vad de säger, om jag måste gå runt med tejp i flera månader eller om jag endast behöver ha det på kvällarna. Hon sa att det inte är bra att ta bort och sätta på tejpen hela tiden för det kan vara känsligt mot huden och påverka.
Skriv om du undrar något mer <3

Annons
2023, December 21 - 13:35
Trädet
Trädet's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Brons
Joined: 2023-11-28 14:00

-

2023, December 21 - 13:53
iwantbeauty
iwantbeauty's picture
Offline
Last seen: 3 days 18 hours ago
Brons
Joined: 2023-08-11 08:37

Tack för så långt och bra svar! Vad skönt att allt kändes bra för dig och att du är nöjd med din nya näsa. Det kändes som att du hade gipset väldigt lång tid? Har tänkt att det endast behöver vara på i ca 7 dagar men det kanske också är väldigt olika beroende på hur omfattande operationen är.

Jag har än så länge haft en konsultation på Victoriakliniken och kände mig förstådd av Dr. Randquist även fast konsultationen gick väldigt snabbt. Det kändes som att han direkt såg vad man kunde förbättra med min näsa. Det som skrämmer mig där är att jag läst några varningar kring den kliniken och att ett flertal patienter inte alls är nöjda. Han nämnde att det ligger ansvar hos patienten att lyssna och följa hans råd och de tillfällena där personer inte gjort det är tillfällen där de inte varit nöjda. Vet inte om det stämmer eller en efterkonstruktion. Det verkar dock förekomma missnöje hos de flesta av de kirurger som man också har läst ska vara bäst vilket är tråkigt. Att chansa med ens utseende känns inte direkt som något man vill göra!

Ser fram emot min konsultation med P.O för att höra hans tankar och tillvägagångssätt så jag har något att jämföra med. Har även en tid bokad hos Athlin om några veckor :)

XX,

2023, December 21 - 14:27
Van13
Van13's picture
Offline
Last seen: 12 hours 28 min ago
Brons
Joined: 2022-12-30 14:18

Har du fixat nässkiljeväggen också, hade du silikon plastskonor i näsan? Eller bara tamponader

Annons
2023, December 23 - 15:46
Trädet
Trädet's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Brons
Joined: 2023-11-28 14:00

Absolut :)
Vad bra att du går till fler. Jag gick endas till PO för hade hört bäst om honom. Tycker det kändes bra med två veckor med gips för man vill helt ärligt inte se sitt utseende under de veckorna. Men det kan vara jätte individuellt. Och jag gjorde en omfattad operation ändå. Eftersom han såg att jag hade snea näsväggar fixade han både det medicinska och estetiska. Har aldrig haft någon större problem med min andning men märker skillnad nu när han har fixat de. Hade tamponader i i 3 dagar därefter får du antibiotika salva som du ska använda morgon och kväll.
Sjuksköterskan tejpade om mig igår och sa att jag ska ha tejp 5 dagar till 24/7 i ytterligare 5 dagar. Jag pratade med en bekant och hon hade haft tejp på sig i 3 månader 24/7 och bytt tejp var 5 dag. Kommer köra på samma. De säger olika, alla kirurger och internet och människor som gjort operationen. Många säger att de endast tejpar på kvällarna i 3-5 månader och andra säger att de har tejp 24/7 i 3 månader och byter var 5 dag. Jag kommer köra på det, det ska hjälpa med formen och svullnaden. Jag är så svullen fortfarande och utseendet på näsan ändras hela tiden och vill inte irritera näsan och huden med att byta tejp varje kväll. Hoppas du går bra för dig skriv och uppdatera sen.

2024, January 6 - 23:52
Trädet
Trädet's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Brons
Joined: 2023-11-28 14:00

Ja, han fixade mina näsväggar. Inga silikon plastskenor behövdes endast tamponader i 3 dagar.

2024, January 19 - 21:13
Poldark
Poldark's picture
Offline
Last seen: 2 weeks 6 days ago
Brons
Joined: 2023-12-04 19:46

Hej. Har starka funderingar genomgå sekundär näsplastik , (bygga näsryggen ) hos PO Haraldsson på Astoriakliniken. Har gått genom näsplastik i 2007. Väldigt tacksam om det finns nån som har gjort sekundär näsplastik/revision med PO Haraldsson på Astoriakliniken( Framförallt nån som byggde näsryggen) och vill dela det med mig :) Hälsningar .Poldark.

Annons
2024, February 21 - 11:04
Blinkan
Blinkan's picture
Offline
Last seen: 2 days 15 hours ago
Brons
Joined: 2024-02-21 08:22

Hej!

Tack för din beskrivning av din upplevelse. Jag har en bokad konsultation hos PO haraldsson. Har du någon före/efter bild som du kan dela med dig av?
Mvh Blinkan