Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2024, June 3 - 19:12
Kvinnelikvinnan
Kvinnelikvinnan's picture
Offline
Last seen: 1 month 2 weeks ago
Brons
Joined: 2024-06-03 18:47

Säker Graviditet? + Motiva Ergonomix

*Till alla kunniga kring graviditet + bröstimplantat*

Jag förstorade brösten 2015 med Motiva Ergonomix, så det är ett tag sedan. Implantaten är placerade bakom muskeln och har inte haft några problem förutom lite rippling på ena bröstet, antagligen för att jag är ganska smal och implantaten tunga.

Nu har jag och min partner bestämt oss för att skaffa barn och så kom jag och tänka på mina implantat… har lite frågor kring dessa i samband med graviditet, för det sista jag vill är att mitt framtida barn ska behöva lida för att jag ville ha fina bröst för 9 år sedan :’)

Fråga 1: Kan implantaten (Motiva Ergonomix) på något sätt ”läcka ut” eller ”ge ifrån sig något” som skulle kunna påverka barnet i magen? Dvs kan något giftigt nå mitt barn?

Fråga 2: Amning. Jag vet att det kan bli svårt, och det får vi ju se när jag väl börjar försöka, men samma fråga här, kan det på något sätt läcka ut något giftigt i mjölken?

Supertacksam för alla era svar därute! Betyder mycket för en framtida nojig mamma!

Annons
2024, June 3 - 19:44
Avrils
Avrils's picture
Offline
Last seen: 1 day 5 hours ago
Silver
Joined: 2020-03-09 19:30

Hej!
Jag är sjuksköterska och snart klar spec.sjuksköterska inom barnsjukvård och ganska inläst på ämnet :)
1. Det finns mycket sparsamt med forskning runt detta ämne, men vad vi vet påverkar implantaten ingenting bebisen i magen. Man har inte sett några fler avvikelser hos barn hos kvinnor med implantat jämfört med dem som inte har. Så oroa dig inte.

2. Detsamma med amning. Sparsamt med forskning men det har hittills inte påvisat några konstigheter med amning bland kvinnor med implantat. De barnen verkar må precis lika bra :) det är även sällan problem att amma pga implantat. Dem som har svårt att få igång mjölken efter födsel hade troligtvis haft de problemen med sina naturliga tuttar också.

Lycka till med graviditet och bebis :)

Kvinna, 32 år. 1 barn. 180 cm. 62 kg.
Op 14/5 2024 Nordiska Kliniken
Kirurg Patrik Höijer
Önskade fylliga bröst med en naturlig känsla med rund form
300 cc Motiva Ergonomix Demi framför muskeln
Storlek innan op: 80B, urammad
Storlek efter op: 80D