Annons
5 posts / 0 new
Last post
#1 2022, April 4 - 16:36
Goops
Goops's picture
Offline
Last seen: 2 days 19 hours ago
Silver
Joined: 2022-04-04 15:45

Snacka tubulära bröst med mig!

Hej!

Jag har precis blivit medlem då jag för något tag sedan fick reda på namnet på vad mina bröst kallas. Jag tror det var på instagram genom Asabea’s story där jag såg för första gången mina bröst representerade? Har genom hela livet mått skit över mina fula bröst. Och bara tänkt på dem som ”små” men också undrat varför dem var så himla ”fula” för att vara små.

Jag gick till vårdcentralen och sökte hjälp för detta men blev sen gravid ca direkt efter besöket och la det på hyllan. Nu, 2 barn senare är jag redo att ta steget att försöka få det genom landstinget. Vill så gärna se lite bilder då det inte finns någonstans på nätet? Men hittade en artikel som Marina hade länkat och tycker absolut att mina bröst klassas som tubulära.

Min fråga då: hur lång tid från att ni sökt har ni fått beviljat?
Har ni alltid vetat om att ni haft tubulära eller har ni så som jag äntligen hittat en sökväg på senare dar?
Har detta forum hjälpt er hitta vägen till hjälp och stöttning hos andra? 🤗

2 barn, 29år, 170cm, 70kg

Bröstförstoring/korrigering av tubulära bröst.
Har sökt hjälp på vårdcentral men ännu ej kommit till konsultation.
Testar mig fram genom vården för att få korrigering genom landstinget!

Annons
2022, May 6 - 11:48
Nattuglan1
Nattuglan1's picture
Offline
Last seen: 1 day 1 hour ago
Silver
Joined: 2022-04-18 15:08

Hej,

Såg att ingen svarar dig så tänkte skriva!
Känns som om det inte är så många aktiva medlemmar med tubulära bröst. Antar att många lämnar forumet när de gjort sin op.

Jag förstod att jag hade just tubulära bröst efter att jag googlat kring bröstutveckling och brlatavvikelser bör jag var 22/23?
Jag hade anorexi i tonåren - bland annat pga komplex för min kropp o mina bröst, så jag trodde att mina bröst kanske inte utvecklats fullt ut.
Jag testade att gå upp i vikt, ta p-piller ….inget hände.
Mina bröst har medför att jag har haft svårt med romantiska relationer…var 20 första gången jag låg med någon och det var bara ett one-night stand för att se hur han ”reagerade” på min kropp o mina bröst. När han inte sade något fick jag lite mer självförtroende, men mina bröst har fortsatt att hämma mig från att ha kontakt med det andra könet, visa mig i omklädningsrum, i bikini, bastu - alla äldre skriker ju ”ingen bikini här inne!” Och så får man gå ut…
Började spara till rekonstruktion för några år sedan,men pga att jag utvecklat en annan kronisk sjukdom kan jag nu inte spara.
Hade velat ha vårtgårdsplastik och implantat (bara till kanske b-kupa), men funderar nu på bara vårtgårdsplastik i och med att det är billigare, går snabbare att göra och snabbare återhämtning osv….vill kanske senare ha implantat när jag byggt upp min ekonomi lite mer…eller kanske sr hur jag känner mig efter en vårtgårdsplastik, om jag kan leva med mina bröst då.
Men drömmer om att kunna fylls ut en bh. Kunna känna mig fin och kvinnlig i en bikini, kunna ha fina underkläder och kunna bada mm…bara känna mig som en vanlig kvinna.

Har tyvärr inte något svar på din fråga, men tänkte bara dela med mig och visa att du inte är ensam!

29 -årig kvinna.
Tubulära bröst.
0 barn.
Intresserad av bröstrekonstruktion av tubulära bröst.
Konsultation 1/2 2023 på SUS Malmö. Planerad operation 2023 sommar/höst på SUS.

2022, September 15 - 14:55
Alltidosaker
Alltidosaker's picture
Offline
Last seen: 9 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2021-06-27 16:59

Åh kan relatera så mycket till vad ni båda skriver. Jag ska på "konsultation" via regionen för att eventuellt få det beviljat och jag undrar också hur länge man behöver vänta efter man fått ett godkännande. Spännande och så läskigt på samma gång

Inga barn, 20år, 166 cm, 67 kg
Bröstförstoring för tubulära bröst, asymmetri
Konsultation 22/9 av läkare inom regionen
Intresserad av 340 cc
Strl före op:75B
Strl efter op: -

2022, September 16 - 15:54
Ekgminna
Ekgminna's picture
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Brons
Joined: 2022-09-16 15:25

Jag känner igen mig så mycket i vad du skriver Nattuglan1, och jag hade samma tanke - att bara göra en vårtgårdsplastik. Mindre återhämtning, billigare, och förhoppningsvis permanent. Implantat behöver man ju byta ut. Men när jag gick på konsultation sa min läkare att det kommer att kosta ca dubbelt så mycket som för en vanlig vårtgårdsplastik om man har tubulära bröst (ca 40-45 k). Antar att de är krångligare att "fixa till" än normala bröst. På rekommendation av min läkare gjorde jag en egenvårds remiss men fick som svar att de inte var "tillräckligt" tubulära, även fast läkaren hade sagt att det borde gå att få det genom regionen. Antar att det har lite med covid att göra då de kanske fortfarande ligger efter med operationer som är viktigare.

Inga barn, 20år, 172 cm, 58 kg
Operation för tubulära bröst 27-09-22
Inga implantat
Strl före op: ca 70B
Strl efter op: ??

Annons
2023, February 1 - 11:55
Nattuglan1
Nattuglan1's picture
Offline
Last seen: 1 day 1 hour ago
Silver
Joined: 2022-04-18 15:08

Tack för ditt svar EKGMinna. Bra att känna till att kostnaden kan vara högre för tubulära vårtgårdar.

29 -årig kvinna.
Tubulära bröst.
0 barn.
Intresserad av bröstrekonstruktion av tubulära bröst.
Konsultation 1/2 2023 på SUS Malmö. Planerad operation 2023 sommar/höst på SUS.