Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2022, February 5 - 13:00
AnnaÖ
AnnaÖ's picture
Offline
Last seen: 1 month 2 weeks ago
Silver
Joined: 2013-01-12 15:36

Stor eller liten bukplastik?! Kan inte bestämma mig

Efter tre barn, varav två katastrofsnitt, så har magen fått utstå en del. Jag är normalsmal, men har fått överhäng vid snittet. Ruggigt irriterande då man ser en valk genom byxorna.
Jag var på konsultation i veckan, för en liten bukplastik, men läkaren sa direkt jag tog av mig tröjan att jag troligen behöver en stor bukplastik. Jag har kraftig delning av magmusklerna och även ett navelbråck. För att få det jämt och fint, samt sy igen magmusklerna så behövs en stor bukplastik.

Men jag är så rädd för återhämtningstiden!
Att ha så där ont som efter sista förlossningen då dem var tvungna att skära i magmusklerna för att få ut min flicka. Tog ca tre veckor innan jag kunde ta mig upp från sängen själv 😳
Samt att behöva ha en gördel under så lång tid.
Fördelen är att jag får en plattare mage igen och kan ha kläder utan att känna sig gravid.
Även att få tillbaka bålstyrkan efter ett år med konstant ryggvärk.

Någon annan som stått i valet eller kvalet inför liten eller stor bukplastik?
Vad valde ni?
Hur gick det?
Nöjda?
Hur länge tog det innan ni kunde motionera/träna?
Vill veta allt 😊

Första op (före mina barn): 320 cc, mp, bakom.
Andra op (efter mitt andra barn): 535 cc, uhp, delvis bakom/framför

Annons
2022, February 8 - 09:54
mynta100
mynta100's picture
Offline
Last seen: 4 months 1 week ago
Silver
Joined: 2021-12-28 10:48

Hej,

Jag tog flera år på mig innan jag bestämde mig för att göra en bukplastik. Precis som dig så funderade jag på hur stor eller liten jag behövde. Jag var här på POF och frågade efter bästa kirurg och fick även ta del av andras bilder. Jag konsulterade 2 kirurger i Göteborg, dels Per Wind och sedan Hans Mark, men jag kände inte att magar var deras specialitet direkt...även om de är duktiga på annat. Till slut föll valet på Helena Sveinsdotter på Citadellkliniken för hon är expert på magar och dessutom gör hon snygga navlar. Så, efter 2-3 års betänketid så slog jag till. Och likaså min lillasyster som hade överhäng på sin mage som inte gick att träna bort trots alla försök. Helena gjorde en hel, full bukplastik och jag blev förvånad hur fint de tog bort huden och dessutom fettsög flankerna och lite kring midjan så en form uppstod. Men magmusklerna, precis som du säger, tog lång tid på sig att läka. Så här efte 5 år så är de fortfarande känsliga för hård träning och jag känner mig ofta spänd i magen. Dessutom har jag ökat i vikt och det kändes ju också i magmusklerna då jag inte lagt på mig i valken längre utan snarare på insidan av magen. Tar man bort fett så lägger man på sig på andra stället då det förflyttar sig. Skall lägga upp bilder på min profil snart så håll koll på den.

Jag kan varmt rek Helena Sveinsdotter för hon är duktig på just magar. Men konvalesencen är, precis som du säger för operation i muskler, väldigt lång. Det har tagit flera år innan jag känt mig bekväm med min nya mage och jag kan inte hårdträna den...behövs ju inte heller då den jämt är hård :). Risken, som jag inte ville ta, var att gjorde jag en liten bukplastik så kanske jag var tvungen att göra den ytterligare en gång om jag inte blev nöjd...det var så jag tänkte. Då var det bättre att satsa fullt ut första gången.

Det är många beslut och det är en läkprocess. Det känns som om du verkligen vet vad det handlar om.

Har gjort en mummymakeover efter mina barn. Dels en bukplastik som blev väldigt bra men också en bröstoperation (ankar + reduktion) som blev mindre snygg. Letar nu en bra kirurg i Göteborg som kan göra om min bröst - vill ha den absolut bästa denna gången

2022, April 30 - 12:56
AnnaÖ
AnnaÖ's picture
Offline
Last seen: 1 month 2 weeks ago
Silver
Joined: 2013-01-12 15:36

Jag gjorde en stor bukplastik för 5 dagar sedan 😊 Delning på 7 cm, så dem syddes igen!
Har fortfarande inte fått se resultatet men förvånas över hur stor och svullen jag ser ut.
När man dessutom går som en banan så blir det ju knappast bättre. Har inget tålamod, nej 😉
Magmusklerna gör ont men har mest ont i ryggen. Inte ont kring snittet/magen alls.

Första op (före mina barn): 320 cc, mp, bakom.
Andra op (efter mitt andra barn): 535 cc, uhp, delvis bakom/framför