Annons

Helena Sveinsdotter

Mer information: 

Korrigering av bröstlinjen under höger bröst R/T 2-3 cm vertikal assymetri konstaterad vid slutkontroll 3 mån postop. Detta orsakades troligtvis av att kirurgen tog 40 ml från undersidan av bröstet vid första operationen då det var aningen större än vänster. Korrigeringen genomförs dagkirurgiskt i lokalbedövning. Kirurgen skall öppna kaseln nedtill och släppa ned implantatet en bit. Övervakning på uppvak 4 h samt återgång till hemmet.
Förutom att smärtstillningen postop vid första op var otillräcklig under 3 veckor är min man och jag mer än nöjda. God service och fint bemötande. Jag känner mig äntligen hel i kroppen och det har ändrat hela min kroppshållning. Jag stäcker ordentligt på ryggen och lyfter huvudet. Min man berättade att jag brukade ha en kroppshållning som om jag såg rädd ut. Jag önskade lyft med implantat som morgongåva och valde klinik oavsett priset. Jag har assisterat kirurgen själv vid en radikal masektomi med implantat under min specialistutbildning och vet hur skicklig, trevlig och otroligt professionell hon är. Till saken hör att jag är opererad akut två ggr för diskbråck i ländryggen. Om jag inte upptäckt det i tid och op inom 48 h hade jag blivit förlamad från ländryggen och ner samt urin- och analinkontinent. Ryggortopeden sade att det aldrig hänt någon två ggr förr enl medicinsk publikation.
Implantaten behöver aldrig bytas. Jag valde de största och högsta implantaten med droppformat resultat som ändå enligt tabeller blir proportionerliga i förhållande till min bröstkorgs dimentioner. Då man aldrig kan beräkna slutresultat av bh-storlek siktade kirirgen postop på 75 E att bära 24/7 i tre månader. 4 mån postop pendlar jag mellan 75 H och I (!). Men det bästa är att jag ALDRIG BEHÖVER bära BH igen förutom kanske vid löpning. Det var definitivt en målbild.Hej,

Idag var jag på konsultation hos Helena på Citadellkliniken. Som många andra beskriver gick konsultationen fort men jag tyckte ändå att jag fick svar på alla frågor. Helena tog fram några implantat hon tyckte skulle passa mig och jag bestämde mig för 590cc Motiva då jag vill ha ett naturligt resultat. Dock är jag lite rädd för att dem blir förstora. Jag har ganska små bröst från början (ca 75a/b) men har en ganska timglas formad figur, även bredare axlar så jag hoppas att jag valt rätt. Jag har fått operationstid om exakt en månad.
Jag har inte hittat så mycket information om korrigering av för tajt ficka så startar en tråd om detta.
Jag ska korrigera mitt ena bröst om två månader pga tajt ficka nertill och utsidan.
Helena var mkt tillmötesgående och sa direkt att detta har inte blivit bra. Blir under narkos och implantatet kommer vara kvar i bröstet. Hon för ner ett instrument och trycker ut fickan. Sedan ska jag ha bygelbh och band dygnet runt igen.
Jag är opererad i dag (BF, stor bukplastik och fettsugning) och kan bekräfta att när kirurgen sa att jag ville få svinont, så är det sant! Värst när jag skal ur sängen för toalettbesök. Men nu är op gjort och det kan bara gå framåt...Annons
Annons
Annons