Annons

Bukplastik - full - stor, Fettsugning (kirurgi), Bröstlyft feb 2019 - Reformkliniken - Malmö * - Frallan26

Frallan26's picture
Frallan26

2 barn, 26 år.
Bokat bröstlyft.
Bukplastik med fettsugning.
Konsultation 13/9 hos Tuve Mårtensson på reformkliniken i Malmö.
Op 6/2-19

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 6 February, 2019

Som jag har längtat efter denna operation!! Bröstlyft/förminskning (asymmetri) och Stor bukplastik med sydda muskler och fettsugning! Första intrycket av Tuve var verkligen fantastiskt! Han är verkligen ett proffs, en konstnär! På konsultationen kände jag mig helt avslappnad trots att jag vantrivdes i min kropp. Låter skumt men det kändes som att jag var en klump lera redo att drejas och skulpteras! Han berättade sakligt men ändå avslappnat vad han själv tyckte och jag bara nickade och höll med! Vi kom fram till stor bukplastik pga delad magmuskulatur (diastas) och en ruskigt ful och förstörd navel. Han sa att han ville fettsuga för att framhäva midjan och få till en snygg matchning mellan den övre och undre hudkanten. No probs. Sedan var det dax för brösten. Jag hade ca 550-650 cc i egen vävnad. Jag förklarade att jag alltid haft stora bröst och vill såklart inte att de ska bli För små! Men samtidigt så vill jag absolut inte ha för stora då jag haft enorma problem med rygg o axlar pga tyngden tidigare och att hitta en bh som passat och gett bra stöd har varit omöjligt sedan jag fick bröst. Han sa något väldigt viktigt: det är mycket bättre att känna sig för liten och göra en förstoring när allt läkt än att operera ut implantat om jag känner mig för stor! Risken finns att jag då måste göra ännu ett bröstlyft för att slippa häng pga uttänjd hud. Eftersom jag då redan skulle ha ett ärr efter första lyftet finns risken att det läker sämre vid ett andra lyft.
Det kändes väldigt ärligt och han vill hellre ha bra resultat än att sälja dyrare operationer vilket gav mig enorm trygghet!
Bokade operationen direkt efter konsultationen, lång kö till Tuve! Konsultation var i september -18 och operation bokad 6 februari -19!

Så var dagen kommen då! Jag var först på tur, fick hälsa på narkosläkaren och sjuksköterskor, lämna hälsodeklaration, sätta nål/infart och byta om. Inne på rummet ser det ut som ett freakin hotell! Morgonrock, sköna tofflor, sockor, handduk och badlakan, en korg med schampo balsam lotion och en ask med tops bomullsrondeller öronproppar och nagelfilar! Ac, fönsterlampor, tavlor fina gardiner osv! Just ja, choklad! Några bitar choklad!! Hehe!
Fick gå och tvätta av mig med desinfektionsmedel och sen in i operationsrummet. Fick lägga mig bekvämt och en sköterska pratade lugnt medan narkosläkaren gav mig narkosmedlen. Blev varm o mjuk i kroppen och somnade på några sekunder.

Jag minns inte uppvaknandet alls utan vaknade på rummet igen. Inte ont! Inte ont någonstans! Fick sällskap av en tjej jag delade rum med, sååå trevlig! Vi hjälptes åt med enkla saker, jag hade inte alls ont i brösten och hon hade gjort ett lyft med förstoring så hon kunde gå och jag använda armar heheh teamwork!
Tuve kom in och då skulle magen luftas. Och jag grina. Som ett barn. Det är perfekt! Före-efter-bilden (i galleri) är tagen ca 2 timmar efter operationen. Han är magiker! Det är sååååå fint!!!
Så gick han efter han kikat och fått sig en duktig känga med tacksamhet och beundran!
Jag mådde superbra och var väldigt hungrig efter fastan så jag fick välja lite mat. Från deras restaurang. Som är öppen jämt. Pasta med mozzarella, tomat, spenat, basilika och parmesan med en färsk sallad med balsamico. Så otroligt gott!!!
Har dock inte kunna sova något och bedövningen efter fettsugningen har släppt så nu känns det, men inte ont utan mer öm! Ont har jag däremot där dränaget går in. Och det svider runt snittet ovanför venusslätten (för berg är det inte längre haha!!) ska bli skönt att bli av med dränage och bröstband. Sådär, det var min operationsdagshistoria :D rekommenderar reformkliniken och Tuve Mårtensson varmt, dem har förändrat mitt liv till det bästa!!

Annons
Annons
Annons