Annons
17 posts / 0 new
Last post
#1 2020, March 8 - 16:15
Mike
Mike's picture
Offline
Last seen: 2 years 12 months ago
Brons
Joined: 2020-03-08 15:09

Hifu förstörde mitt ansikte

Gjorde en Hifu för 5 månader sedan. Den har gjort att jag har åldrats betydligt på så kort tid, och det fortsätter. Det bränner och sticker i huden dagligen, läpparna är helt uttorkade och halsen blir mer och mer slapp och hängig, har fått en kalkonhals på 5 månader, den fanns inte innan. Huden runt ögonen spänner och mimiken är minimal samtidigt som underdelen av ansiktet hänger mer och mer. Har fått en nervskada ovanför ena ögonbrynet och inte kunnat lyfta på det brynet alls de första 3 månaderna, hårstråna på det brynet har också trillat av. Är orolig för hur det skall bli med tiden när jag redan nu åldrats så av behandlingen. Och att det bränner och värker dagligen i huden, kommer det att sluta?

Vet inte vad jag skall ta mig till, kliniken svarar inte på mina mail, de lägger på telefonluren när jag ringer och vill ha en tid för återbesök för att visa mina skador. Det är en liten klinik med bara ägaren som är anställd. Det känns inte bra att se hur hon på olika sociala medier skriver om hur fantastisk behandlingen är med före och efter bilder som man ser inte är tillförlitliga. Hur många får skador av behandlingen?

Har inte kontaktat vården då jag inte vill att detta skall stå i journaler som det ju gör för all framtid. Vet att jag borde anmäla detta men då måste jag ju också blanda in vården för att visa skador och bevis. Det är en hopplös situation och jag förstår att jag blir tvungen att göra ett ansiktslyft för att få tillbaka mitt utseende i den ålder jag är.

Förstår bara inte varför vissa är nöjda efter en hifu behandling mens andra inte ser någon effekt och så dom som får skador som jag. Varför reagerar vi så olika, är det behandlaren? Det finns många berättelser från människor på nätet, Facebook, från hudläkare osv som varnar för behandlingen. Om jag bara hade läst på mer innan.
g har aldrig gjort någon form av behandling eller plastikoperation i mitt liv. Att jag gjorde Hifu var en ren slump, då jag gick förbi kliniken ofta och såg skyltar och en dag pratade jag med hon som hade kliniken utanför. Det var 50% rabatt och jag googlade lite snabbt och såg att många klinker ger Hifu, före och efter bilder och tänkte att det vill jag prova. Beskrivningen av att collagen produktionen ökar och att huden stramas åt mer. Det skulle kännas bra när man är runt 50 år och få en liten uppfräschning utan något invasivt ingrepp. Förstod inte då som jag gör nu när jag läst mer om Hifu att det är en kraftig laser behandling som går djupt i huden.

Är här fler som fått skador av Hifu?
Ja

Annons
2020, March 9 - 15:21
Sillin
Sillin's picture
Offline
Last seen: 2 years 5 months ago
Brons
Joined: 2020-02-09 14:58

Lider med dig. Får man fråga vilken klinik det var??

2020, March 9 - 21:14
hanna22
hanna22's picture
Offline
Last seen: 6 months 2 weeks ago
Silver
Joined: 2019-09-25 18:05

Stackare! Lider med dig och håller tummarna för att allt löser sig!

Jag kan förstå att du inte vill att det ska finnas med i din journal, samtidigt känner jag att det är otroligt viktigt att du kontaktar vården ur flera perspektiv. Dels för att få en ordentlig bedömning av vad som skett och hur illa det är, eventuellt kunna få hjälp att återställa skadan som skett, kunna anmäla händelsen (både för egen del men också för att hindra att kliniken förstör fler ansikten...) och för att det i värsta fall kan bli ännu värre (peppar peppar att det inte blir det) och då kan det vara bra att det redan finns i din journal för att de ska kunna ge dig den bästa hjälpen.

24 år, 1 barn, 170 cm, 68 kg

Har genomfört bukplastik och bröstlyft efter stor viktnedgång. Planerar även att göra armplastik och bbl.

2020, March 10 - 14:22
Mike
Mike's picture
Offline
Last seen: 2 years 12 months ago
Brons
Joined: 2020-03-08 15:09

Tack till er! Skulle gärna berätta namnet på kliniken men är rädd att det då uppfattas som jag hänger ut den. Det är en salong i Malmö.

Jag får se hur jag gör med anmälan, har kontaktat konsumentverket i alla fall. De vill jag har ett läkar utlåtande, får se hur jag gör fram över.

Funderar ni på en hifu så gör något annat istället, läs i alla fall mer om det och alla negativa konsekvenser det kan medföra.

Annons
2020, March 10 - 22:45
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 21 hours 52 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Dokumentera även detta med foton, så att du kan bevisa att det du säger inte bara är en subjektiv upplevelse. Hitta bilder från strax före behandlingen och nu. Får jag fråga hur behandlingen gick till och kändes, för att ge detta elände som efterspel?

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2020, March 11 - 15:40
Mike
Mike's picture
Offline
Last seen: 2 years 12 months ago
Brons
Joined: 2020-03-08 15:09

Dokumentation har jag och det är ingen subjektiv upplevelse. Ansiktet och halsen har tappat sin volym helt på 5 månader där ansiktet nu hänger ner. Jag kan ta tag och dra huden en bra bit, lite som en rynkhund. Håligheter under kindben och ögonlober. Hela munpartiet är löst och plufsigt och halsen är värst. Behandlingen stack och brände lite men på vissa ställen gjorde den direkt ont, som när nerven över ena ögonbrynet small till, likaså intill struphuvudet så smärtade det. I sin helhet var behandlingen inte smärtfylld, bara delar av den. Behandlaren började försiktigt men sa sedan att hon körde på det djupaste eftersom jag tolererade det. Tänkte att hon måste veta vad hon gör.

Har bestämt mig för att jag måste gå vidare med detta, vänner peppar mig och de ser som de säger en mycket stor förändring av mitt utseende. Ringde behandlaren flera gånger under gårdagen, även idag, inget svar även då jag ser att kliniken är öppen. Skickade ytterligare ett meddelande till henne att jag vill komma på ett återbesök, det är det fjärde meddelandet jag skickat. Jag dokumenterar allt. Det är tydligt att hon inte vill ta ansvar. Trodde inte sånt här kunde hända i Sverige men har förstått nu att det finns flera olämpliga behandlare där ute.

Funderar på att gå och få lite skinboosters, hade nog varit bra i sett läge. Ja suck vad gör man!

2020, March 11 - 23:03
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 21 hours 52 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Det låter verkligen hemskt. Jag skulle gärna se bilder på det du beskriver, men så länge du inte namnger en klinik, är bilder i nuläget inget krav vid allvarlig kritik heller.
Får jag fråga; du är man, eller (läser i din profil)? Män har generellt en kraftigare hud än kvinnor, var det något ni pratade om vid behandlingen?
Och bara för att ha alla delar av bilden klar för mig, du har heller inte gått ner i vikt så att detta skulle kunna förklara någon del av volymförlusten?
En skinbboster som fått mycket beröm nyligen är Profhilo, som alltså inte är en traditionell filler utan en booster utan egen volym. Många blir jättenöjda. Jag har  själv testat men tyckte inte att jag såg SÅ mycket resultat.

Dock känns det som att du kan ha skador/ärrvävnad i underhuden så fillers i detta läge känns som ett osäkert kort..? Jag vet verkligen inte vad man kan göra och som många redan föreslagit, tycker jag också att du bör försöka få ett läkarutlåtande så du får veta vad det är du har råkat ut för egentligen.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
2020, March 12 - 13:33
Mike
Mike's picture
Offline
Last seen: 2 years 12 months ago
Brons
Joined: 2020-03-08 15:09

Ja jag är man. När jag gjorde hifun så sa behandlaren inget om att det är någon skillnad att ge hifu till man eller kvinna. Jag var idag på morgonen hos en större skönhetsklinik och träffade en läkare som gav mig vital restylane hela 4ml i ansikte och hals till att börja med, får fylla på mer fram över. Hon var helt chockad över hur min hud såg ut. Jag är smal 184 cm 74 kg och har haft denna vikt i hela mitt vuxna liv, är vältränad. Läkaren ger också hifu på sin klinik och hon sa att om jag kom till henne och ville ha hifu så hade hon sagt nej till mig, och det gör hon regelbundet till folk som kommer. Hon sa att hifu bränner bort underhudsfett och man skall aldrig göra den behandlingen om man är smal. Jag har dessutom fått Rosacea över hela pannan, läkaren sa att det var Rosacea. Det började komma ca 1 månad efter min hifu behandling och jag trodde att jag började få acne, vilket jag normalt inte har. Så hifu behandlingen har gett mig Rosacea.

Läkaren på kliniken idag kände till behandlaren som gjorde min hifu och sa att hon bara är hudterapeut och att de inte bör ge hifu. Hur många som jag är det som inte tänker så långt, jag känner inte till denna branschen. Läkaren idag sa att vital restylane injektionerna kommer att hjälpa mitt ansikte att bli lite fylligare men att jag troligtvis inte kommer att få tillbaka mitt tidigare utseende helt.

Jag har fått en tid till en hudläkare i Maj så får vi se hur allt går. Tack för tipset om Profhilo, skall kolla upp det med.

2020, March 12 - 22:22
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 21 hours 52 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Det låter horribelt. Stackars kille, du satsar på en behandling för att förbättra ditt utseende och så får du det försämrat!

Om du har åtminstone lite fett nånstans på kroppen så finns ju möjligheten att transplantera det till ansiktet hos plastikkirurg. Det är ju inga jätttemängder det handlar om som behövs till ett ansikte. I vanliga fall är det något man är försiktig med, då en viktuppgång kan göra att fettceller "som inte skulle vara där" växer så att det ser märkligt ut, men som man riskerar du ju t ex ingen graviditet och du är dessutom viktstabil och har förlorat fett i ansiktet...

Transplanterat fett gör ofta en hel del för hudkvaliteten också, t ex cancerpatienter med hudskador efter strålbehandling kan få en förbättring av huden ovanför det transpanterade fettet. Särskilt bra att använda är fettet vid "kärlekshandtagen", då det innehåller en hög andel stamceller. Och dessutom fyller ju fettet upp lite igen, så du får tillbaka din volym och huden inte känns så tom.
Berätta dock vad du varit med om, så att kirurgen får bilden klar för sig och kan ge en "medicinskt utbildad" syn på saken.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2020, July 8 - 12:19
Jocelyn
Jocelyn's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Brons
Joined: 2018-03-09 08:54

Hej Mike,
Hur går det för dig, har smärtorna avtagit ngt.
Jag gjorde Hifu fettreducering på mina höfter är smal men hade lite störande kärlekshandtag.
Har nu efter ca 1 v brännande smärtor i området. Man blir ju himla orolig efter allt man läst efteråt.
efter hur lång tid började du märka förändringen i ditt ansikte.

44 år, 1,70 cm 58 kg strl före 75-80 A

Annons
2020, October 24 - 12:05
NyfikenGbg
NyfikenGbg's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Brons
Joined: 2020-08-17 23:47

Har också tänkt att göra HIFU så småningom men efter ditt inlägg så känns det inte lika intressant längre eller om man vänder sig till en riktig läkare istället för en person utan utbildning. Sen vilken rutten efter behandling du har fått av kliniken, målsättningen måste ju alltid vara att göra sitt yttersta för sin kund. Det är klart att saker och ting aldrig går att garantera då alla hudtyper reagera olika därav vikten att göra allt för att rätta till sitt misstag. Om inte det går så är det viktigt att betala så att personen får hjälp hos riktiga läkare.
Jag hade hängt ut den kliniken precis överallt. Jag hade aldrig släppt det efter att personen helt släpper det efteråt. Det är fruktansvärt oseriöst beteende.

Annons
Annons
Annons