Annons
1 post / 0 new
#1 2021, March 30 - 09:25
Jennyt
Jennyt's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Novis
Joined: 2021-02-23 13:57

SVT Efterlysning till dokumentärserie

SVT SÖKER MÄN TILL NY DOKUMENTÄRSERIE

Jag heter Jenny och jobbar för SVT:s kulturredaktion med en dokumentärserie om plastikoperationer som produceras under 2021 med premiär i början av 2022.

I år kommer cirka 30 000 svenskar genomgå plastikoperationer, en siffra som ökar varje år. Skönhetsoperationer är alltså något som allt fler går igenom och har erfarenhet av, men trots det så är det ganska få som pratar om det. Det verkar fortfarande finnas ett tabu kring ämnet och det vill det här programmet ändra på. Om det nu är så pass vanligt, varför pratar vi inte mer om det? Och vad kan det få det för konsekvenser att vi inte pratar om våra ingrepp?

I de fyra programmen vill vi träffa olika personer som vill dela med sig av sin egen erfarenhet av att planera och genomgå skönhetsoperationer.
Programmets syfte är INTE att ta ställning för eller emot skönhetsoperationer. Meningen med dokumentärserien är istället att undersöka och försöka förstå den tystnad som så ofta omger fenomenet.

Vi har under våra eftersökningar fått in många fina berättelser och personer som vill vara med i serien.
Dock saknar vi fortfarande berättelser från män som genomgått någon typ av plastikkirurgi. Det kan vara hårtransplantation, gynekomasti, näskirurgi eller något helt annat. Det känns oerhört viktigt att få även ett manligt perspektiv i programmen.

Är du intresserad eller vet du någon som kan tänkas vara det? Tipsa gärna vidare eller maila mig på [email protected].

Vi ser fram emot att höra av dig!

Annons
Annons
Annons
Annons